Страви з конини можуть бути екстравагантними або навіть трохи загрозливими в нашому меню, але запевняємо, варто вам спробувати хоч одне правильно приготоване блюдо з конини, як ви зміните своє ставлення до цього продукту. У цій статті ми вирішили не брати до уваги знайомі багатьом традиційні казахські страви з конини, а зробити ставку на сучасні страви, які можна було б приготувати і з яловичини і свинини.
Страви з конини - рецепт рулетів з конини
Інгредієнти: конина - 8 скибочок; сир Пекоріно - 100 г; жир - 80 г; червоне вино - 200 мл; томатний соус - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; базилік, петрушка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія. Приготування Скибочки конини тонко відбиваємо і викладаємо на один з країв тонкий брусочок сиру, трохи свіжої петрушки, часнику, посипаємо все сіллю і перцем. Так як конина - м'ясо досить сухе, в начинку нашого рулету ми також покладемо тонку смужку жиру. Звертаємо відбивну в рулет і фіксуємо за допомогою нитки або зубочисток.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і змішати його з томатним соусом і червоним вином. Чекаємо, поки соус випарується і загусне, а потім кладемо в нього рулети з конини. Накриваємо сковороду кришкою. Приготування нашого страви з конини займе на більше 5-7 хвилин, якщо м'ясо було відбито досить тонко. Подавати рулети слід з листям свіжого базиліка.
Страви з конини в духовці - рагу з конини
Страви з такого м'яса, як конина, можуть бути злегка твердуватими, за рахунок низького вмісту жиру. Виправити ситуацію допоможуть рагу, які необхідно готувати тривалий час при мінімальному спеки.
Інгредієнти: конина (задня частина) - 1 кг; селера - 2 стебла; морква - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гвоздика - 4 шт.; насіння коріандру - 1/2 ч. ложки; лавровий лист - 1 шт.; часник - 1 зубчик; жир - 50 г; сухе червоне вино - 1 пляшка; м'ясний бульйон - 2 ст.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія. Приготування Конину розбираємо і нарізаємо кубиками разом з жиром. Дрібно ріжемо моркву, цибулю і селеру. Обвалюємо м'ясо в борошні й обсмажуємо в сотейнику з оливковим маслом і жиром до золотистого кольору. Зменшуємо температуру до середнього і кладемо до м'яса підготовлені овочі. Через пару хвилин засипаємо все спеції: гвоздику, коріандр, сіль, перець, кладемо листя лавра, можна додати пару столових ложок паприки. Ще через 2 хвилини заливаємо м'ясо червоним вином з бульйоном і ставимо в розігріту до 140°С духовку на 3 години. Періодично перевіряйте м'ясо і підливайте до нього рідину, якщо виникла необхідність. В результаті у вас повинно вийде дуже щільне і ароматне рагу з м'якими шматочками овочів і распавшимся на волокна м'ясом.
Якщо ви хочете приготувати це блюдо з конини в мультиварці, то спершу обсмажте всі інгредієнти в режимі "Випічка" або "Смаження", а після додавання рідини перейдіть на "Гасіння" на 3 години.
Страви з кониною - бургер з конини
Інгредієнти: томат - 1 шт.; листя салату - 2 шт.; сіль. перець - за смаком; зелень петрушки - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; сир фета - 1/4 ст.; фарш з конини - 450 г; сметана - 1/4 ст.; маслини; булочки для бургерів. Приготування Змішуємо фарш з конини з фетою, дрібно нарізаною цибулею і петрушкою. Приправляємо сіллю і перцем за смаком і ліпимо з отриманої суміші котлети. Обсмажуємо котлети 8-10 хвилин. Сметану приправляємо сіллю, перцем і додаємо решту петрушку.
На розрізану булочку укладаємо овочі, котлету з конини, поливаємо сметаною і прикрашаємо маслинами, накриваємо другою булочкою зверху і подаємо.