Конина - це м'ясо молодих коней, яке можна вживати в їжу. Специфічний смак відрізняє конину від м'яса інших тварин. Конина з усіх видів м'яса містить найбільшу кількість процентного білка. У ній присутні калій, фосфор, натрій, мідь, амінокислоти. І ще конина практично не містить холестерину. На сьогоднішній день ковбаса з конини є делікатесом. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування ковбаси з конини.
Ковбаса з конини казі
Інгредієнти: конина - 1 кг; сало - 500 г; кишки - 50 см; мелений чорний перець - 3 р; кмин - 25 г; сіль. Приготування М'ясо і сало нарізаємо смужками по 10 см, шириною 4 см, кладемо в чашку, солимо, перчимо, посипаємо кмином і добре натираємо. Накриваємо ємність марлею і залишаємо в прохолодному місці на 2 години. Кінські кишки промиваємо в холодній воді, протираємо сіллю, і промиваємо ще 4 рази в холодній, а потім у гарячій воді.
Один кінець кишки протикаємо паличкою і перев'язуємо міцною ниткою. З іншого боку укладаємо начинку, чергуючи сало з м'ясом. Наповнивши кишку, зав'язуємо другий кінець, кладемо в ємність і ставимо в прохолодне місце. У нас вийшов вже на половину готовий продукт. Якщо вживати казі в якості закуски його варять. Готові ковбаси укладаємо в котел, заливаємо холодною водою і варимо 2 години на повільному вогні. Коли вода закипить, знімаємо піну і проколюємо казі в декількох місцях голкою. Готові домашні ковбаски з конини охолоджуємо, нарізаємо кружальцями не товщі 1 див. До кази краще подавати маринований лук .
Сиров'ялена ковбаса з конини
Інгредієнти: вирізка конини - 1 кг; сіль; коріандр; чорний і червоний перець; цукор; сода; яблучний оцет; солоне сало. Приготування М'ясо нарізаємо на смужки не більше ніж 2 см в довжину. І готуємо суміш для засолювання. Коріандр смажимо і подрібнюємо в кавомолці і додаємо інші спеції за смаком. Шматочки м'яса збризкуємо оцтом і натираємо з усіх боків спеціями. Після цього укладаємо м'ясо в емальований ємність, а зверху кладемо гніт. Ставимо конину в холодильник на 12 годин. Через шість годин м'ясо необхідно перевернути, сік який буде
виділяти м'ясо не зливаємо. По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника і опускаємо його в маринад (приготований з яблучного оцту і води у співвідношенні 1:2) на п'ять хвилин. М'ясо добре полощіть в маринаді і віджимаємо.
Після цього м'ясо вивішуємо у добре вентильований місце на п'ять днів. Після закінчення п'яти днів прокручуємо продукт на м'ясорубці і змішуємо його з дрібно нарізаним салом. Таким чином, виходить звична для нас суміш для ковбасних виробів. Беремо рогожу і розстилаємо на ній харчову плівку, формуємо ковбаски. Готову сиров'ялену ковбасу ставимо на решітку і перешкодимо у добре вентильований місце ще на 5 днів. Ковбаса сохне досить швидко, тому після закінчення п'яти днів зберігаємо в холодильнику.