Багато хто з нас люблять субпродукти не тільки через низьку вартість, але і за величезну різноманітність страв, які можна приготувати на їх основі. Спеціально для тих, хто згоден з попереднім реченням, ми вирішили створити статтю з рекомендаціями про те, як приготувати домашню печінкову ковбасу.
Рецепт печінкової ковбаси
Інгредієнти: печінка (куряча або яловича) - 1 кг; ріпчаста цибуля - 3 шт.; яйце - 4 шт.; манна крупа - 5 ст. ложок; молоко - 150 мл; часник - 3 зубчики; рослинна олія - для змащування і пасерування; кишки - 1 упаковка; сало - 500 г; сіль, перець - за смаком; лавровий лист (мелений) - 1/2 ч. ложки; коріандр (мелений) - за смаком; паприка - 1 ч. ложка. Приготування Печінкова ковбаса в домашніх умовах готується досить просто, почнемо з фаршу. Печінка очистити від плівок і жовчних проток, нарізаємо великими шматками і пропускаємо разом з салом через м'ясорубку.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на рослинній олії. Часник і цибулю також пропускаємо через м'ясорубку і змішати з фаршем. Туди ж відправляємо курячі яйця. Манку заливаємо теплим молоком так, щоб покрити, і даємо розбухнути 20-25 хвилин. Додаємо крупу до фаршу, а рештою молока доводимо фарш до необхідної, трохи рідкуватий консистенції. Залишаємо всі інгредієнти в холодильнику на 30-40 хвилин.
Поки фарш настоюється, займемося кишками: підготовлені очищені і просолені кишки замочуємо в холодній воді на 30 хвилин, перед фарширування, даємо стекти залишкам води не більше 5 хвилин.
Натягуємо кишку на спеціальну насадку ріжок для сосисок та ковбаси і наповнюємо печінковим фаршем. Затягуємо кінці ковбаски шпагатом і викладаємо готовий продукт на деко. Тепер ковбаски необхідно запекти при 180 градусах 35 хвилин. Тепер печінкову ковбасу з манкою можна подавати до столу.
За цим же принципом можна приготувати корисну і смачну ліверну ковбасу .