Вернуться назад Распечатать

Ліверна ковбаса

Ліверна ковбаса
Зараз ми вам розповімо, як приготувати ліверну ковбасу. Звичайно, можна купити готову в магазині, але, на жаль, її якість залишає бажати кращого. А ось домашня ковбаска виходить дуже смачною і ароматною. З чого ж роблять ліверну ковбасу? Про це ми розповімо в наступних рецептах.

Ліверна ковбаса в домашніх умовах


До складу ліверної ковбаси входять, як правило і нирки, печінка, легені, серце. Все разом це і називається лівер.
Інгредієнти:

  • варений лівер (нирки, печінка, серце, легені) - 2 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • яйця - 15 шт.;

  • сметана - 05 л;

  • очищені кишки - 5 метрів;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Відварену лівер разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Цю процедуру можна повторити 2-3 рази, якщо хочете отримати абсолютно однорідну масу. Додаємо сирі яйця, сметану і гарненько перемішуємо. Потім додаємо спеції, перець і сіль. Наповнюємо отриманою масою кишки. Складаємо ковбаски в каструлю, заливаємо водою і варимо на повільному вогні близько 40 хвилин. Після цього дістаємо нашу ліверну ковбасу, даємо їй охолонути, і проколюємо в декількох місцях. Після цього відправляємо в духовку години на 2 при температурі близько 150 градусів. До речі, щоб ковбаска не чіплялася до дну дека, викладаємо на нього спочатку дерев'яні палички, а вже потім ковбасу. Така домашня ліверна ковбаса зберігається в холодильнику до місяця.

    Рецепт домашньої ліверної ковбаси


    Інгредієнти:

  • серце - 15 кг;

  • печінка - 05 кг;

  • легке - 15 кг;

  • свиняче сало - 300 г;

  • яйця - 8 шт.;

  • бульйон - 700 мл;

  • цибуля - 3 шт.;

  • часник - 2 головки;

  • мелений кардамон - 1 ч. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Серце, і легке відварюємо до готовності. Тим часом нарізаємо цибулю і сало. На великій сковороді обсмажуємо спочатку сало. Як тільки воно стало прозорим, викладаємо цибулю. Як тільки він стане злегка м'яким, додаємо порізану шматочками печінку. Обсмажуємо 5 хвилин. Тепер всі підготовлені інгредієнти, включаючи легке, серце, цибулю з салом і печінкою, часник пропускаємо через м'ясорубку.
    В отриманий фарш додаємо сіль, кардамон, чорний мелений перець і добре все вимішуємо. Додаємо яйця, знову добре перемішуємо, потім потроху вливаємо бульйон. Фарш має вийти досить рідкуватим. Тепер беремо кишки і за допомогою кондитерського шприца їх начиняємо. Занадто щільно набивати їх не потрібно. Складаємо ковбасу в каструлю, вливаємо воду, щоб ковбаски були покриті, і ставимо на вогонь. На невеликому вогні варимо 40 хвилин, після цього обсушуємо і обсмажуємо на сковороді.

    Що ж можна приготувати з ліверної ковбаси?


    Звичайно таку ковбаску, тим більше домашнього виробництва можна використовувати в чистому вигляді для бутербродів. Але також можна приготувати різні смачні страви з ліверної ковбаси. Кілька цікавих рецептів ми вам підкажемо нижче.
    Запіканка з ліверної ковбасою
    Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • ковбаса ліверна - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 6 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • оливкова олія - 40 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ліверна ковбаса
    Картоплю відварюємо до готовності і розминаємо. Цибулю дрібно кришимо. З'єднуємо ліверну ковбасу, картоплю, цибулю, 2 яйця, сіль і перець. Форму для випічки змащуємо оливковою олією, викладаємо картопляно-ливерное пюре і робимо в ньому 4 заглиблення, в які вбиваємо по 1 яйцю. Відправляємо форму в духовку, нагріту до 180 градусів, хвилин на 20. Після цього викладаємо нарізані помідори і запікаємо ще хвилин 10. Готову запіканку посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
    Також ліверну ковбасу можна використовувати як при приготуванні начинки пиріжків або млинчиків . А можна ковбасу подрібнити, підсмажити з цибулею і змішати з вареними макаронами. Теж буде дуже смачно!