Приготувати курячу ковбасу в домашніх умовах зовсім не складно. При цьому ви будете точно знати, які продукти використовувалися в процесі виготовлення і як саме він відбувався. Таким чином, у вас вийде корисний і поживний, власноруч вироблений продукт, приготований здоровим способом. Домашню ковбасу робимо з курячого філе (використовуємо м'ясо з грудки і стегон).
Тим, хто не любить возитися, можна діяти просто і у передфінальному етапі приготування просто загорнути начинку в фольгу, як загортають цукерки, і запекти або зварити.
У більш складному варіанті (а він того вартий) можна використовувати спеціальну насадку на м'ясорубку (купити в магазині госптоварів) і підготовлені (очищені, промиті) кишки (купити на базарі у торговців м'ясом або в м'ясному відділі магазину).
Ковбаса домашня куряча - рецепт
Спочатку приготуємо фарш. Розрахунок інгредієнтів на 1-2 ковбаски середнього розміру.
Інгредієнти: філе куряче - 500-600 г; яйце куряче - 1шт.; тертий твердий сир - 150 г; коньяк - 2-4 ст. ложки; перець солодкий червоний - 1 шт.; часник - 2-4 зубчики; масло натуральне вершкове (можна замінити густими вершками) - 150 г; сіль - 1 ч. ложка; перець гострий червоний мелений, перець чорний мелений та інші сухі спеції - за вашим смаком; зелень петрушки і коріандру - кілька гілочок. Приготування Куряче філе і часник подрібнюємо за допомогою м'ясорубки (насадку вибираємо середню або велику). В отриманий фарш додаємо яйце, коньяк, розм'якшене масло, тертий сир, сіль, сухі спеції, дрібно нарізаний солодкий перець і подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо.
Як приготувати курячу ковбасу? В даному випадку діємо наступним чином. Викладаємо фарш (у формі ковбаси, зрозуміло) на змащену маслом фольгу і загортаємо. Запаковуємо з країв як цукерку, потім загортаємо в целофанову (не поліетиленову!) плівку і перев'язуємо кухарським шпагатом в двох-трьох або чотирьох місцях і краях. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-50 хвилин при температурі 180-200 градусів або відварюємо (наприклад, в гусятниці) протягом 30-40 хвилин. Остуджуємо і кладемо в холодильник годин на 5-8. По закінченні цього часу можна розгорнути ковбасу, нарізати скибочками і
насолоджуватися.
Такий продукт може зберігатися в хорошому холодильнику 4-6 діб. Якщо хочете приготувати продукт більш тривале зберігання, виключіть зі складу овочі, зелень і часник. Також робіть, якщо готуєте багато фаршу для приготування ковбаси з використанням натуральних кишок.
Зрозуміло, ви можете придумати і інші рецепти приготування ковбаси з курячого фаршу.
Готову ковбасу можна подавати з картопляним пюре , гречкою з грибами є з салатом, або класти на бутерброд.