Ми нерідко стикаємося з проблемою, коли хочеться смачний шматок буженини або ковбаски, але купувати що-небудь в магазині страшно, бо не знаєш, з чого цей продукт виготовлений. В такому випадку відмінним варіантом може стати в'ялене м'ясо, яке можна довго зберігати і воно при цьому не втрачає смаку, крім того - це відмінний варіант для бутерброда.
Дуже смачною і не занадто жирної виходить в'ялена свинина, яку кожна господиня з легкістю зможе приготувати в домашніх умовах.
В'ялена свинина - рецепт
Отже, якщо вам потрібна гарна домашня закуска на випадок приходу нежданих гостей або начинка для бутерброда, який можна брати з собою на роботу і не переживати, що він зіпсується, ми розповімо, як зробити в'ялене м'ясо будинку.
Інгредієнти: вирізка свиняча - 1 кг; сіль - 3 ст. ложки; паприка - 1 ст. ложка; порошок імбиру - 1 ст. ложка; подрібнений перець чилі - 1 ч. ложка; лавровий лист - 2 шт. Приготування Для початку помийте вирізку і видаліть з неї зайвий жир, якщо він є. Змішати всі спеції і натріть ними м'ясо. Якщо після натирання у вас ще залишаться спеції, посипте ними м'ясо зверху. Покладіть його в контейнер або тарілку, накрийте плівкою або кришкою і поставте на три доби в холодильник.
Поки м'ясо буде стояти в холодильнику, його потрібно періодично (1-2 рази в день) перевертати. Після закінчення часу, дістаємо м'ясо з холодильника, витираємо насухо, загортаємо в марлю, складену в два рази, і підвішуємо у вентильованому, прохолодному місці. Через тиждень ваше м'ясо буде вже готове, особливо терплячі можуть почекати 10 днів і насолоджуватися своїм кулінарним шедевром.
В'ялена свинина в домашніх умовах
Принадність м'яса свинини, в'яленого будинку, в тому, що ви з допомогою улюблених спецій можете надати йому такий смак, який подобається саме вам.
Інгредієнти: свиняча вирізка або шия - 1 кг; сіль, чорний перець, коріандр, кріп, кмин, лавровий лист - за смаком; прованські або італійські трави - за бажанням. Приготування М'ясо миємо, видаляємо прожилки і витираємо паперовим рушником. Натираємо його сіллю, перцем та іншими зазначеними спеціями
і травами, при бажанні, можна виключити або, навпаки, додати.
Кладемо наше м'ясо в скляний або керамічний посуд і ставимо в холодильник на добу-дві. Через добу необхідно перевірити, чи дало м'ясо сік, якщо ні, то, швидше за все воно ще не просолилось і йому не вистачає солі. В такому випадку додаємо солі і знову відправляємо в холодильник на добу.
Після цього, обтираем свинину, загортаємо в марлю (1-2 шари) і вішаємо в добре провітрюваному місці. Через тиждень варто спробувати м'ясо і якщо чогось не вистачає - солі або спецій, то втерти ще і залишити на пару днів.