В'ялене м'ясо - рецепт
Деякі люди дуже люблять в'ялене м'ясо і купують його постійно. А ви знаєте, що в'ялене м'ясо можна з легкістю приготувати прямо у себе вдома? Тим більше, тоді ви будете повністю впевнені, що в ньому немає ні консервантів, ні шкідливих добавок, і воно постійно буде незамінною знахідкою при нежданих гостей.
В'ялити можна будь-яке м'ясо: і курку, і яловичину, і свинину. Відмінність полягає лише в тому, що різне м'ясо потребує різних приправах і часу приготування. Якщо ви все-таки зважилися спробувати приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах, то наша кулінарна стаття вам обов'язково допоможе у цьому. Давайте розглянемо кілька різних способів, як смачно зробити в'ялене м'ясо.
Інгредієнти:
куряче філе - 5 шт.;
морська сіль крупна;
мелений чорний перець - за смаком;
базилік, чебрець, розмарин;
коньяк - 5 ст. ложок.
Приготування
Для того щоб приготувати в'ялене м'ясо курки, нам необхідно попередньо підготувати її. Беремо філе, гарненько миємо, очищаємо від плівок і шкіри, промиваємо і висушуємо за допомогою рушника. Потім беремо скляну форму для випічки і насипаємо на дно тонкий шар морської солі і меленого перцю. Можете додати сюди коньяк, якщо не будете годувати цим м'ясом дітей. Отже, акуратно викладаємо в лоток оброблене куряче філе, присипаємо зверху сіллю, перцем і спеціями. Щільно накриваємо кришкою або натягуємо харчову плівку і прибираємо на добу в холодильник. За цей час м'ясо гарненько просолится і просочиться травами, спеціями і коньяком.
По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника, ретельно промиваємо кілька разів під холодною водою і кладемо на деко. Відправляємо в'ялене м'ясо в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб воно гарненько просушилось. Загортаємо висушене м'ясо в марлю або серветку і прибираємо в холодильник ще на добу. От і все! Нарізаємо куряче в'ялене м'ясо тонкими шматочками і насолоджуємося його дивовижним копченим смаком.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 500 г;
велика морська сіль;
мелений чорний перець;
сухі спеції: кмин, паприка, коріандр - за смаком.
Приготування
Беремо яловичу вирізку, гарненько промиваємо і очищаємо від усього зайвого. У посуд відповідного розміру насипаємо шар морської солі і чорний мелений перець. Зверху кладемо м'ясо і знову гарненько присипаємо сіллю. Накриваємо ємність щільною кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Виносимо його на холод (ставимо в холодильник) приблизно на 10 годин. Потім дістаємо посолене м'ясо і гарненько промиваємо проточною водою кілька разів. Висушуємо рушником і кладемо на стіл. В окремій мисці змішуємо будь-які вибрані за смаком спеції і гарненько натираємо ними наше м'ясо. Потім загортаємо яловичу вирізку в чисту марлю або тонку тканинну серветку і знову прибираємо в холодильник. М'ясо буде готове, рівно через тиждень, але ви не забувайте перевертати його в холодильнику кожен день.
В'ялене м'ясо можна зберігати дуже довго, головне - дотримувати температурний режим і не давати йому відволожитися.
Якщо ви хочете приготувати м'ясо швидше, то краще всього скористатися аэрогрилем. Для цього м'ясо солимо, прибираємо в холодильник і промиваємо, як описано в рецептах вище, а потім, замість того, щоб загортати і прибирати, ми подвялим наше м'ясо в аерогрилі. Поміщаємо його туди на 50 хвилин, виставляючи температуру 100 градусів, потім виймаємо, охолоджуємо і знову прибираємо на такий же час. Повторюємо цю процедуру 3-4 рази. Ось і все, в'ялене м'ясо в аерогрилі готово! Приємного апетиту!
В'ялити можна будь-яке м'ясо: і курку, і яловичину, і свинину. Відмінність полягає лише в тому, що різне м'ясо потребує різних приправах і часу приготування. Якщо ви все-таки зважилися спробувати приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах, то наша кулінарна стаття вам обов'язково допоможе у цьому. Давайте розглянемо кілька різних способів, як смачно зробити в'ялене м'ясо.
В'ялене м'ясо з курячого філе - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб приготувати в'ялене м'ясо курки, нам необхідно попередньо підготувати її. Беремо філе, гарненько миємо, очищаємо від плівок і шкіри, промиваємо і висушуємо за допомогою рушника. Потім беремо скляну форму для випічки і насипаємо на дно тонкий шар морської солі і меленого перцю. Можете додати сюди коньяк, якщо не будете годувати цим м'ясом дітей. Отже, акуратно викладаємо в лоток оброблене куряче філе, присипаємо зверху сіллю, перцем і спеціями. Щільно накриваємо кришкою або натягуємо харчову плівку і прибираємо на добу в холодильник. За цей час м'ясо гарненько просолится і просочиться травами, спеціями і коньяком.
По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника, ретельно промиваємо кілька разів під холодною водою і кладемо на деко. Відправляємо в'ялене м'ясо в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб воно гарненько просушилось. Загортаємо висушене м'ясо в марлю або серветку і прибираємо в холодильник ще на добу. От і все! Нарізаємо куряче в'ялене м'ясо тонкими шматочками і насолоджуємося його дивовижним копченим смаком.
В'ялена яловичина
Інгредієнти:
Приготування
Беремо яловичу вирізку, гарненько промиваємо і очищаємо від усього зайвого. У посуд відповідного розміру насипаємо шар морської солі і чорний мелений перець. Зверху кладемо м'ясо і знову гарненько присипаємо сіллю. Накриваємо ємність щільною кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Виносимо його на холод (ставимо в холодильник) приблизно на 10 годин. Потім дістаємо посолене м'ясо і гарненько промиваємо проточною водою кілька разів. Висушуємо рушником і кладемо на стіл. В окремій мисці змішуємо будь-які вибрані за смаком спеції і гарненько натираємо ними наше м'ясо. Потім загортаємо яловичу вирізку в чисту марлю або тонку тканинну серветку і знову прибираємо в холодильник. М'ясо буде готове, рівно через тиждень, але ви не забувайте перевертати його в холодильнику кожен день.
В'ялене м'ясо можна зберігати дуже довго, головне - дотримувати температурний режим і не давати йому відволожитися.
В'ялене м'ясо в аерогрилі
Якщо ви хочете приготувати м'ясо швидше, то краще всього скористатися аэрогрилем. Для цього м'ясо солимо, прибираємо в холодильник і промиваємо, як описано в рецептах вище, а потім, замість того, щоб загортати і прибирати, ми подвялим наше м'ясо в аерогрилі. Поміщаємо його туди на 50 хвилин, виставляючи температуру 100 градусів, потім виймаємо, охолоджуємо і знову прибираємо на такий же час. Повторюємо цю процедуру 3-4 рази. Ось і все, в'ялене м'ясо в аерогрилі готово! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Бастурма з курки
Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними
Яловичина в аерогрилі
Страви з яловичини можна готувати на плиті, в духовці, а ще в аерогрилі. Ми вирішили розповісти, як приготувати смачні стейки, а так само як запекти
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
Бастурма - рецепт
Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.