Вернуться назад Распечатать

В'ялене м'ясо - рецепт

В'ялене м'ясо - рецепт
Деякі люди дуже люблять в'ялене м'ясо і купують його постійно. А ви знаєте, що в'ялене м'ясо можна з легкістю приготувати прямо у себе вдома? Тим більше, тоді ви будете повністю впевнені, що в ньому немає ні консервантів, ні шкідливих добавок, і воно постійно буде незамінною знахідкою при нежданих гостей.
В'ялити можна будь-яке м'ясо: і курку, і яловичину, і свинину. Відмінність полягає лише в тому, що різне м'ясо потребує різних приправах і часу приготування. Якщо ви все-таки зважилися спробувати приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах, то наша кулінарна стаття вам обов'язково допоможе у цьому. Давайте розглянемо кілька різних способів, як смачно зробити в'ялене м'ясо.

В'ялене м'ясо з курячого філе - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе - 5 шт.;

  • морська сіль крупна;

  • мелений чорний перець - за смаком;

  • базилік, чебрець, розмарин;

  • коньяк - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати в'ялене м'ясо курки, нам необхідно попередньо підготувати її. Беремо філе, гарненько миємо, очищаємо від плівок і шкіри, промиваємо і висушуємо за допомогою рушника. Потім беремо скляну форму для випічки і насипаємо на дно тонкий шар морської солі і меленого перцю. Можете додати сюди коньяк, якщо не будете годувати цим м'ясом дітей. Отже, акуратно викладаємо в лоток оброблене куряче філе, присипаємо зверху сіллю, перцем і спеціями. Щільно накриваємо кришкою або натягуємо харчову плівку і прибираємо на добу в холодильник. За цей час м'ясо гарненько просолится і просочиться травами, спеціями і коньяком.
    По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника, ретельно промиваємо кілька разів під холодною водою і кладемо на деко. Відправляємо в'ялене м'ясо в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб воно гарненько просушилось. Загортаємо висушене м'ясо в марлю або серветку і прибираємо в холодильник ще на добу. От і все! Нарізаємо куряче в'ялене м'ясо тонкими шматочками і насолоджуємося його дивовижним копченим смаком.

    В'ялена яловичина


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 500 г;

  • велика морська сіль;

  • мелений чорний перець;

  • сухі спеції: кмин, паприка, коріандр - за смаком.


  • Приготування
    Беремо яловичу вирізку, гарненько промиваємо і очищаємо від усього зайвого. У посуд відповідного розміру насипаємо шар морської солі і чорний мелений перець. Зверху кладемо м'ясо і знову гарненько присипаємо сіллю. Накриваємо ємність щільною кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Виносимо його на холод (ставимо в холодильник) приблизно на 10 годин. Потім дістаємо посолене м'ясо і гарненько промиваємо проточною водою кілька разів. Висушуємо рушником і кладемо на стіл. В окремій мисці змішуємо будь-які вибрані за смаком спеції і гарненько натираємо ними наше м'ясо. Потім загортаємо яловичу вирізку в чисту марлю або тонку тканинну серветку і знову прибираємо в холодильник. М'ясо буде готове, рівно через тиждень, але ви не забувайте перевертати його в холодильнику кожен день.
    В'ялене м'ясо - рецепт

    В'ялене м'ясо можна зберігати дуже довго, головне - дотримувати температурний режим і не давати йому відволожитися.

    В'ялене м'ясо в аерогрилі


    Якщо ви хочете приготувати м'ясо швидше, то краще всього скористатися аэрогрилем. Для цього м'ясо солимо, прибираємо в холодильник і промиваємо, як описано в рецептах вище, а потім, замість того, щоб загортати і прибирати, ми подвялим наше м'ясо в аерогрилі. Поміщаємо його туди на 50 хвилин, виставляючи температуру 100 градусів, потім виймаємо, охолоджуємо і знову прибираємо на такий же час. Повторюємо цю процедуру 3-4 рази. Ось і все, в'ялене м'ясо в аерогрилі готово! Приємного апетиту!