Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бастурма з курки

Бастурма з курки

17-03-2015, 19:27
3 668
Бастурма з курки
Зазвичай баструму готують з яловичої вирізки, проте, шляхом проб і помилок стародавнє блюдо модернізували, і тепер для його приготування можна використовувати як свинину, так і баранину або навіть птицю. Зупинимося на останньому варіанті, і спробуємо разом розібратися з тим, як готувати бастурму з курячого філе.

Куряча бастурма - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • чабер - 2 ст. ложки;

  • коріандр - 2 ч. ложки;

  • паприка мелена - 1 ст. ложка;

  • червоний перець - за смаком.


  • Приготування
    Бастурма з курячих грудок готується елементарно просто: шматочки курячого філе промиваємо, очищаємо від плівок і жиру, а потім підсушуємо паперовим рушником.
    У невеликій мисочці починаємо замішувати суміш для засолу: сіль і цукор (краще коричневий), отриманої натираємо сумішшю філе і кладемо його в холодильник під прес, просаливаться на 3 дні. Після закінчення часу, діставши м'ясо з холодильника, ви повинні відчути його уплотнившуюся текстуру.
    Засолене філе очищаємо від надлишків спецій, щільно загорнути тришарової марлею і знову ставимо під гніт на добу.
    Тепер, залишилося лише замісити залишилися прянощі: для цього їх необхідно змішати і розвести водою до пастоподібної консистенції. На цьому етапі дуже важливо вгадати консистенцію пряної обмазки, вона повинна нагадувати нежирну сметану, але при цьому добре обволікати м'ясо.
    Майбутню бастурму перемотувати ниткою або протягуємо нитку крізь філе, і вішаємо в прохолодне місце сушитися 3 діб, після закінчення яких, м'ясо знову загорнути в марлю і досушуємо ще 2 тижні. Після довгого очікування страву можна нарізати і подавати до столу.

    Рецепт бастурми з курки


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • сіль - 50 г;

  • цукор - 1/2 ст. ложки;

  • перець - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1/2 ст. ложки;
  • Бастурма з курки

  • коньяк - 20 мл


  • Приготування
    Для початку, в невеликій ємності змішуємо всі наявні приправи і спеції. Доливаючи коньяк, доводимо пряну суміш до груднястій, щільної консистенції, що нагадує мокрий пісок. Як тільки вона буде досягнута - обвалюємо в прянощах філе і відправляємо його в холодильник під гніт на добу, не забуваючи перевертати 3-4 рази. Після цього м'ясо промиваємо, обсушуємо і обертаємо тришарової марлею. У такому вигляді бастурма з курячої грудки повинна вялиться в холодильнику близько 1 тижня, а потім можна буде насолоджуватися саморобним делікатесом. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати
    В'ялене м'ясо - рецепт
    В'ялене м'ясо - рецепт
    Якщо до вас часто приходять гості і ви частуєте їх всілякими гарячими стравами і закусками зразок ковбаси, сиру і в'яленого м'яса, то варто подумати
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Паштет з курячого філе - це чудова закуска до новорічного столу, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. І ми для вас зібрали кілька
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
    Пастрома з курячої грудки
    Пастрома з курячої грудки
    Пастрома - це дуже ніжне страву, яке прийшло до нас з Молдавії. Воно готується з різного м'яса, але сьогодні ми поговоримо про курячої пастроме. Вона
    Бастурма - рецепт
    Бастурма - рецепт
    Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.