Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полендвица - рецепт

Полендвица - рецепт

4-01-2015, 21:39
3 684
Полендвица - рецепт
Полендвица - це м'ясний делікатес народів Польщі та Білорусії. Це копчене м'ясо, переважно філейна частина. Готують його з яловичини, свинини, іноді навіть з конини. Ми вам розповімо, як приготувати полендвицу в домашніх умовах.

Як засолити полендвицу?


Інгредієнти:

  • філе свиняче - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • часник - 5 зубчиків;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • кмин мелений - 15 ч. ложки;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Приготування полендвици починаємо з того, що філе промиваємо й обсушуємо, натираємо гарненько сіллю, кладемо в каструлю і ставимо зверху гніт. У такому вигляді відправляємо в холодильник дня на 3-4. Потім філе дістаємо, залишки вологи витирає серветкою. Часник пропускаємо через прес, лавровий лист ламаємо на дрібні шматочки, натираємо філе часником, лавровим листом і чорним перцем упереміш з кмином. Марлю звертаємо вдвічі і загортаємо в неї м'ясо рулетом (краю теж повинні бути прикриті марлею). Зверху отриманий шматочок перев'язуємо мотузкою і підвішуємо його сушитися в теплому і провітрюваному місці. Процес сушіння може зайняти до 1 тижня. Зверху полендвица повинна добре підсохнути, а всередині має залишитися ще м'якою. Якщо хочете, щоб готовий продукт був суші, сміливо можете витримувати його і довше. Готову полендвицу загортаємо в пергаментний папір і зберігаємо в холодильнику.

    В'ялена полендвица - рецепт


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 05 кг;

  • хрін - 2 ч. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • часник - 5 зубчиків;

  • сушені петрушка і кріп - 50 р.


  • Для розсолу:

  • вода - 15 л;

  • кам'яна сіль - 1/4 склянки;

  • мелений лавровий лист - 05 ч. ложки;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • насіння кропу - 05 ч. ложки;

  • насіння гірчиці - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Спочатку готуємо розчин, для цього у воду додаємо спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розсіл охолоджуємо і заливаємо їм попередньо промите м'ясо. Прибираємо ємність з розсолом і м'ясом у прохолодне провітрюване місце на 5-7 днів. Якщо це прохолодну пору року, то відмінно підійде балкон.
    Полендвица - рецепт
    Потім м'ясо виймаємо, обсушуємо. Натираємо сумішшю, для якої часник тремо на дрібній тертці, змішуємо із зеленню, цукром і хріном. Залишаємо його промаринуватися протягом доби все в тому ж прохолодному місці. Потім викладаємо його в сито, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо гніт. Так піде зайва волога. Прибираємо з м'яса залишки спецій. Загортаємо його в декілька шарів марлі і підвішуємо сушитися в провітрюваному місці. Приблизно через півтора тижні в'ялена полендвица буде готова. Якщо ж ви не любите свинину і м'ясні закуски з неї, то пропонуємо вам приготувати балик з сома або бастурму з курки . Це теж неймовірно смачно!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    В'ялена куряча грудка
    В'ялена куряча грудка
    Любителі м'ясних продуктів домашнього виробництва напевно оцінять рецепт в'яленої курячої грудки. Цей м'ясний делікатес зробити зовсім не складно,
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Бастурма з курки
    Бастурма з курки
    Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже
    В'ялена свинина
    В'ялена свинина
    В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Бастурма - рецепт
    Бастурма - рецепт
    Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.