Полендвица - рецепт
Полендвица - це м'ясний делікатес народів Польщі та Білорусії. Це копчене м'ясо, переважно філейна частина. Готують його з яловичини, свинини, іноді навіть з конини. Ми вам розповімо, як приготувати полендвицу в домашніх умовах.
Інгредієнти:
філе свиняче - 1 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
часник - 5 зубчиків;
цукор - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 2 шт.;
кмин мелений - 15 ч. ложки;
чорний мелений перець.
Приготування
Приготування полендвици починаємо з того, що філе промиваємо й обсушуємо, натираємо гарненько сіллю, кладемо в каструлю і ставимо зверху гніт. У такому вигляді відправляємо в холодильник дня на 3-4. Потім філе дістаємо, залишки вологи витирає серветкою. Часник пропускаємо через прес, лавровий лист ламаємо на дрібні шматочки, натираємо філе часником, лавровим листом і чорним перцем упереміш з кмином. Марлю звертаємо вдвічі і загортаємо в неї м'ясо рулетом (краю теж повинні бути прикриті марлею). Зверху отриманий шматочок перев'язуємо мотузкою і підвішуємо його сушитися в теплому і провітрюваному місці. Процес сушіння може зайняти до 1 тижня. Зверху полендвица повинна добре підсохнути, а всередині має залишитися ще м'якою. Якщо хочете, щоб готовий продукт був суші, сміливо можете витримувати його і довше. Готову полендвицу загортаємо в пергаментний папір і зберігаємо в холодильнику.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 05 кг;
хрін - 2 ч. ложки;
цукор - 05 ч. ложки;
часник - 5 зубчиків;
сушені петрушка і кріп - 50 р.
Для розсолу:
вода - 15 л;
кам'яна сіль - 1/4 склянки;
мелений лавровий лист - 05 ч. ложки;
гвоздика - 3 шт.;
насіння кропу - 05 ч. ложки;
насіння гірчиці - 05 ч. ложки.
Приготування
Спочатку готуємо розчин, для цього у воду додаємо спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розсіл охолоджуємо і заливаємо їм попередньо промите м'ясо. Прибираємо ємність з розсолом і м'ясом у прохолодне провітрюване місце на 5-7 днів. Якщо це прохолодну пору року, то відмінно підійде балкон. Потім м'ясо виймаємо, обсушуємо. Натираємо сумішшю, для якої часник тремо на дрібній тертці, змішуємо із зеленню, цукром і хріном. Залишаємо його промаринуватися протягом доби все в тому ж прохолодному місці. Потім викладаємо його в сито, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо гніт. Так піде зайва волога. Прибираємо з м'яса залишки спецій. Загортаємо його в декілька шарів марлі і підвішуємо сушитися в провітрюваному місці. Приблизно через півтора тижні в'ялена полендвица буде готова. Якщо ж ви не любите свинину і м'ясні закуски з неї, то пропонуємо вам приготувати балик з сома або бастурму з курки . Це теж неймовірно смачно!
Як засолити полендвицу?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування полендвици починаємо з того, що філе промиваємо й обсушуємо, натираємо гарненько сіллю, кладемо в каструлю і ставимо зверху гніт. У такому вигляді відправляємо в холодильник дня на 3-4. Потім філе дістаємо, залишки вологи витирає серветкою. Часник пропускаємо через прес, лавровий лист ламаємо на дрібні шматочки, натираємо філе часником, лавровим листом і чорним перцем упереміш з кмином. Марлю звертаємо вдвічі і загортаємо в неї м'ясо рулетом (краю теж повинні бути прикриті марлею). Зверху отриманий шматочок перев'язуємо мотузкою і підвішуємо його сушитися в теплому і провітрюваному місці. Процес сушіння може зайняти до 1 тижня. Зверху полендвица повинна добре підсохнути, а всередині має залишитися ще м'якою. Якщо хочете, щоб готовий продукт був суші, сміливо можете витримувати його і довше. Готову полендвицу загортаємо в пергаментний папір і зберігаємо в холодильнику.
В'ялена полендвица - рецепт
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Спочатку готуємо розчин, для цього у воду додаємо спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розсіл охолоджуємо і заливаємо їм попередньо промите м'ясо. Прибираємо ємність з розсолом і м'ясом у прохолодне провітрюване місце на 5-7 днів. Якщо це прохолодну пору року, то відмінно підійде балкон. Потім м'ясо виймаємо, обсушуємо. Натираємо сумішшю, для якої часник тремо на дрібній тертці, змішуємо із зеленню, цукром і хріном. Залишаємо його промаринуватися протягом доби все в тому ж прохолодному місці. Потім викладаємо його в сито, накриваємо тарілкою, а зверху ставимо гніт. Так піде зайва волога. Прибираємо з м'яса залишки спецій. Загортаємо його в декілька шарів марлі і підвішуємо сушитися в провітрюваному місці. Приблизно через півтора тижні в'ялена полендвица буде готова. Якщо ж ви не любите свинину і м'ясні закуски з неї, то пропонуємо вам приготувати балик з сома або бастурму з курки . Це теж неймовірно смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялена куряча грудка
Любителі м'ясних продуктів домашнього виробництва напевно оцінять рецепт в'яленої курячої грудки. Цей м'ясний делікатес зробити зовсім не складно,
Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
Бастурма з курки
Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Бастурма - рецепт
Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.