Полендвица - рецепт

Як засолити полендвицу?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування полендвици починаємо з того, що філе промиваємо й обсушуємо, натираємо гарненько сіллю, кладемо в каструлю і ставимо зверху гніт. У такому вигляді відправляємо в холодильник дня на 3-4. Потім філе дістаємо, залишки вологи витирає серветкою. Часник пропускаємо через прес, лавровий лист ламаємо на дрібні шматочки, натираємо філе часником, лавровим листом і чорним перцем упереміш з кмином. Марлю звертаємо вдвічі і загортаємо в неї м'ясо рулетом (краю теж повинні бути прикриті марлею). Зверху отриманий шматочок перев'язуємо мотузкою і підвішуємо його сушитися в теплому і провітрюваному місці. Процес сушіння може зайняти до 1 тижня. Зверху полендвица повинна добре підсохнути, а всередині має залишитися ще м'якою. Якщо хочете, щоб готовий продукт був суші, сміливо можете витримувати його і довше. Готову полендвицу загортаємо в пергаментний папір і зберігаємо в холодильнику.
В'ялена полендвица - рецепт
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Спочатку готуємо розчин, для цього у воду додаємо спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розсіл охолоджуємо і заливаємо їм попередньо промите м'ясо. Прибираємо ємність з розсолом і м'ясом у прохолодне провітрюване місце на 5-7 днів. Якщо це прохолодну пору року, то відмінно підійде балкон.

Рекомендуємо добрі рецепти

В'ялена куряча грудка
Любителі м'ясних продуктів домашнього виробництва напевно оцінять рецепт в'яленої курячої грудки. Цей м'ясний делікатес зробити зовсім не складно,

Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.

Бастурма з курки
Бастурму можна приготувати з різного м'яса. Одним з варіантів є курка, а точніше куряче філе. Така закуска виходить ніжною, м'якою, ароматною і дуже

В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними

Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж

Бастурма - рецепт
Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.