Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варено-копчена грудинка

Варено-копчена грудинка

17-03-2015, 21:03
1 193
Варено-копчена грудинка
Всі ми без винятку любимо різні копчені делікатеси! Виявляється, їх можна приготувати самим прямо вдома! Наприклад, варено-копчена грудинка стане прекрасним варіантом холодної застільної закуски. Та й ви будете абсолютно впевнені, що в ній немає ні барвників, ні консервантів. Отже, давайте розглянемо з вами як приготувати варено-копчену грудинку в домашніх умовах.

Рецепт варено-копченої грудинки


Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 15 кг;

  • часник - 1шт.;

  • перець, лавровий лист - за смаком;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • перець червоний, чорний мелений - за смаком;

  • цибулиння - 4 ст. ложки;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • зелень петрушки - 100 г;

  • копчена ковбаса - 50 г;

  • гірчиця в зернах, паприка, коріандр - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Отже, для того щоб приготувати свинячу варено-копчену грудинку, беремо м'ясо, гарненько промиваємо під холодною водою і обсушуємо рушником. Потім очищаємо часник, дрібно ріжемо і шпигуємо їм грудинку. Цибульне лушпиння ретельно промиваємо, кладемо в каструлю. Додаємо порізану на гілочки петрушки, перець горошком, лавровий лист. Зверху кладемо наш шматочок м'яса, обов'язково шкіркою вгору. Потім додаємо порізану кільцями копчену ковбасу і заливаємо все кип'яченою водою приблизно на 2 см вище грудинки. Зверху на м'ясо ставимо важку тарілку, для того, щоб воно не спливало. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо мед, сіль і перемішуємо. Варимо на слабкому вогні приблизно 15 години.
    Цим часом готуємо обмазку для м'яса. Для цього 1 зубчик часнику видавлюємо через землянку, додаємо паприку, гірчицю, суміш перців і коріандр. Усе ретельно розтираємо в ступці і перемішуємо. Коли свинина звариться, акуратно перекладаємо її на сухе щільне рушник, потім і гарненько натираємо приготовленої обмазкою,
    Варено-копчена грудинка
    поки м'ясо ще гаряче. Потім дуже туго загортаємо в марлю, потім у фольгу і кладемо під прес, наприклад під 3-х літрову банку з водою. Коли м'ясо повністю охолоне, прибираємо його в холодильник приблизно на 24 години. По закінченню часу ароматна і дивовижно смачна копчено-варена грудинка готова! Нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо на стіл в якості холодного страви. Всі хто спробують таке ласощі, ніколи не забудуть цей приголомшливий смак! В якості соусу можете подавати кетчуп, гірчицю або домашню аджику ! Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з вареною ковбасою
    Салат з вареною ковбасою
    Салат з вареною ковбасою - дуже смачне і ситне блюдо, яке можна приготувати буквально за півгодини. Головне - мати під рукою всі необхідні продукти і
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Копчена грудинка
    Копчена грудинка
    Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
    Свинячий балик
    Свинячий балик
    Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в
    Як засолити грудинку?
    Як засолити грудинку?
    Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її