Варено-копчена грудинка

Рецепт варено-копченої грудинки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для того щоб приготувати свинячу варено-копчену грудинку, беремо м'ясо, гарненько промиваємо під холодною водою і обсушуємо рушником. Потім очищаємо часник, дрібно ріжемо і шпигуємо їм грудинку. Цибульне лушпиння ретельно промиваємо, кладемо в каструлю. Додаємо порізану на гілочки петрушки, перець горошком, лавровий лист. Зверху кладемо наш шматочок м'яса, обов'язково шкіркою вгору. Потім додаємо порізану кільцями копчену ковбасу і заливаємо все кип'яченою водою приблизно на 2 см вище грудинки. Зверху на м'ясо ставимо важку тарілку, для того, щоб воно не спливало. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо мед, сіль і перемішуємо. Варимо на слабкому вогні приблизно 15 години.
Цим часом готуємо обмазку для м'яса. Для цього 1 зубчик часнику видавлюємо через землянку, додаємо паприку, гірчицю, суміш перців і коріандр. Усе ретельно розтираємо в ступці і перемішуємо. Коли свинина звариться, акуратно перекладаємо її на сухе щільне рушник, потім і гарненько натираємо приготовленої обмазкою,

Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з вареною ковбасою
Салат з вареною ковбасою - дуже смачне і ситне блюдо, яке можна приготувати буквально за півгодини. Головне - мати під рукою всі необхідні продукти і

Грудинка, запечена в духовці
Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно

Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана

Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і

Свинячий балик
Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в

Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її