Грудинка, запечена в духовці
Грудинка відноситься до вищого сорту м'яса і придатна для приготування перших страв і печені. Її смакові якості особливо сильно проявляються при засолюванні і копченні. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати грудинку в духовці. М'ясо виходить дуже соковитим, ароматним і не відніме багато часу.
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 шт.;
солодка паприка - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
мускатний горіх - щіпка;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Курячу грудку замочуємо в соляному розсолі з розрахунку 2 чайних ложечки солі на склянку холодної води і залишаємо на 2-3 години. Цим часом змішуємо прянощі з маслом і видавлюємо через прес часник. Засолену грудку щільно обв'язуємо шпагатом і обмазуємо приготованою сумішшю прянощів. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріємо до 250 градусів. Тепер викладаємо курятину на деко і запікаємо 15-20 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
бараняча грудинка - 500 г;
лимонний сік - за смаком;
свіжа зелень;
спеції;
цибулина - 1 шт.;
рис;
вода;
маргарин - 40 р.
Приготування
М'ясо гарненько промиваємо і віджимаємо від води. Тепер акуратно знімаємо за допомогою гострого ножа плівку і відокремлюємо грудну кістку і ребра від вирізки. Після оброблення у нас повинен залишитися довгий пласт м'яса. Потім, злегка відбиваємо його і змочують лимонним соком. Далі натираємо грудинку сіллю і перцем, викладаємо на фольгу і присипаємо за бажанням подрібненою свіжою зеленню для аромату. Акуратно накриваємо м'ясо фольгою і підверніть краї так, щоб сік не витікав, а залишався всередині.
Запікаємо грудинку в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Щоб визначити готовність блюда, обережно виймаємо деко з духовки, розгортаємо фольгу і в найбільш товстій частині шматка робимо тонким ножем прокол. Якщо вістря увійшло легко, і виділилася прозора рідина, значить м'ясо готове. Якщо ж сік має рожевий відтінок, то накриваємо грудинку фольгою і продовжуємо запікати.
Для утворення апетитною скоринки, в кінці приготування, відвертаємо верхній шар фольги і зарумяниваем страву в духовці ще хвилин 10. Перед подачею на стіл, готове м'ясо перекладаємо на блюдо, прикрашаємо спеціями і декоруємо лимонними скибочками. Ось і все, грудинка, запечена в духовці у фользі, готова!
Інгредієнти:
лавровий листочок - 7 шт.;
морква - 1 шт.;
свиняча грудинка - 15 кг;
часник - 3 зубчики;
суміш прянощів;
спеції.
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і надрізаємо не до кінця поперек. Потім в кожному м'ясному відсіку всередину надсекаем ножем кишеньки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке. Прянощі змішуємо з сіллю, додаємо видавлений часник. Гарненько натираємо м'ясо отриманою сумішшю, а кишеньки і надрізи щільно набиваємо тертою морквою.
Тепер звертаємо м'ясо рулетом і перетягуємо суворою ниткою. Укладаємо грудинку в каструлю, накриваємо кришкою і прибираємо на 6 годин в холодильник. Коли м'ясо промаринується, перекладаємо його в чавунець, заливаємо водою, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і ставимо на середній вогонь.
Як тільки м'ясний бульйон закипить, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо свинину під кришкою 3-4 години. Потім охолоджуємо м'ясо, виймаємо з бульйону, покласти рулет на деко і запікаємо свинячу грудинку в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього остуджуємо блюдо і кладемо на кілька годин в холодильник. Готовий рулет красиво нарізаємо і подаємо на стіл з маринованими овочами і гірчицею.
Куряча грудинка, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку замочуємо в соляному розсолі з розрахунку 2 чайних ложечки солі на склянку холодної води і залишаємо на 2-3 години. Цим часом змішуємо прянощі з маслом і видавлюємо через прес часник. Засолену грудку щільно обв'язуємо шпагатом і обмазуємо приготованою сумішшю прянощів. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріємо до 250 градусів. Тепер викладаємо курятину на деко і запікаємо 15-20 хвилин до готовності.
Бараняча грудинка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо гарненько промиваємо і віджимаємо від води. Тепер акуратно знімаємо за допомогою гострого ножа плівку і відокремлюємо грудну кістку і ребра від вирізки. Після оброблення у нас повинен залишитися довгий пласт м'яса. Потім, злегка відбиваємо його і змочують лимонним соком. Далі натираємо грудинку сіллю і перцем, викладаємо на фольгу і присипаємо за бажанням подрібненою свіжою зеленню для аромату. Акуратно накриваємо м'ясо фольгою і підверніть краї так, щоб сік не витікав, а залишався всередині.
Запікаємо грудинку в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Щоб визначити готовність блюда, обережно виймаємо деко з духовки, розгортаємо фольгу і в найбільш товстій частині шматка робимо тонким ножем прокол. Якщо вістря увійшло легко, і виділилася прозора рідина, значить м'ясо готове. Якщо ж сік має рожевий відтінок, то накриваємо грудинку фольгою і продовжуємо запікати.
Для утворення апетитною скоринки, в кінці приготування, відвертаємо верхній шар фольги і зарумяниваем страву в духовці ще хвилин 10. Перед подачею на стіл, готове м'ясо перекладаємо на блюдо, прикрашаємо спеціями і декоруємо лимонними скибочками. Ось і все, грудинка, запечена в духовці у фользі, готова!
Рулет з грудинки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і надрізаємо не до кінця поперек. Потім в кожному м'ясному відсіку всередину надсекаем ножем кишеньки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке. Прянощі змішуємо з сіллю, додаємо видавлений часник. Гарненько натираємо м'ясо отриманою сумішшю, а кишеньки і надрізи щільно набиваємо тертою морквою.
Тепер звертаємо м'ясо рулетом і перетягуємо суворою ниткою. Укладаємо грудинку в каструлю, накриваємо кришкою і прибираємо на 6 годин в холодильник. Коли м'ясо промаринується, перекладаємо його в чавунець, заливаємо водою, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і ставимо на середній вогонь.
Як тільки м'ясний бульйон закипить, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо свинину під кришкою 3-4 години. Потім охолоджуємо м'ясо, виймаємо з бульйону, покласти рулет на деко і запікаємо свинячу грудинку в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього остуджуємо блюдо і кладемо на кілька годин в холодильник. Готовий рулет красиво нарізаємо і подаємо на стіл з маринованими овочами і гірчицею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Солонина - рецепти приготування
Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її