Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грудинка, запечена в духовці

Грудинка, запечена в духовці

19-03-2015, 09:42
2 134
Грудинка, запечена в духовці
Грудинка відноситься до вищого сорту м'яса і придатна для приготування перших страв і печені. Її смакові якості особливо сильно проявляються при засолюванні і копченні. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати грудинку в духовці. М'ясо виходить дуже соковитим, ароматним і не відніме багато часу.

Куряча грудинка, запечена в духовці


Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • солодка паприка - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячу грудку замочуємо в соляному розсолі з розрахунку 2 чайних ложечки солі на склянку холодної води і залишаємо на 2-3 години. Цим часом змішуємо прянощі з маслом і видавлюємо через прес часник. Засолену грудку щільно обв'язуємо шпагатом і обмазуємо приготованою сумішшю прянощів. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріємо до 250 градусів. Тепер викладаємо курятину на деко і запікаємо 15-20 хвилин до готовності.

    Бараняча грудинка в духовці


    Інгредієнти:

  • бараняча грудинка - 500 г;

  • лимонний сік - за смаком;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис;

  • вода;

  • маргарин - 40 р.


  • Приготування
    М'ясо гарненько промиваємо і віджимаємо від води. Тепер акуратно знімаємо за допомогою гострого ножа плівку і відокремлюємо грудну кістку і ребра від вирізки. Після оброблення у нас повинен залишитися довгий пласт м'яса. Потім, злегка відбиваємо його і змочують лимонним соком. Далі натираємо грудинку сіллю і перцем, викладаємо на фольгу і присипаємо за бажанням подрібненою свіжою зеленню для аромату. Акуратно накриваємо м'ясо фольгою і підверніть краї так, щоб сік не витікав, а залишався всередині.
    Запікаємо грудинку в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Щоб визначити готовність блюда, обережно виймаємо деко з духовки, розгортаємо фольгу і в найбільш товстій частині шматка робимо тонким ножем прокол. Якщо вістря увійшло легко, і виділилася прозора рідина, значить м'ясо готове. Якщо ж сік має рожевий відтінок, то накриваємо грудинку фольгою і продовжуємо запікати.
    Для утворення апетитною скоринки, в кінці приготування, відвертаємо верхній шар фольги і зарумяниваем страву в духовці ще хвилин 10. Перед подачею на стіл, готове м'ясо перекладаємо на блюдо, прикрашаємо спеціями і декоруємо лимонними скибочками. Ось і все, грудинка, запечена в духовці у фользі, готова!

    Рулет з грудинки в духовці


    Інгредієнти:

  • лавровий листочок - 7 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • свиняча грудинка - 15 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • суміш прянощів;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо і надрізаємо не до кінця поперек. Потім в кожному м'ясному відсіку всередину надсекаем ножем кишеньки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке. Прянощі змішуємо з сіллю, додаємо видавлений часник. Гарненько натираємо м'ясо отриманою сумішшю, а кишеньки і надрізи щільно набиваємо тертою морквою.
    Грудинка, запечена в духовці
    Тепер звертаємо м'ясо рулетом і перетягуємо суворою ниткою. Укладаємо грудинку в каструлю, накриваємо кришкою і прибираємо на 6 годин в холодильник. Коли м'ясо промаринується, перекладаємо його в чавунець, заливаємо водою, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і ставимо на середній вогонь.
    Як тільки м'ясний бульйон закипить, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо свинину під кришкою 3-4 години. Потім охолоджуємо м'ясо, виймаємо з бульйону, покласти рулет на деко і запікаємо свинячу грудинку в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього остуджуємо блюдо і кладемо на кілька годин в холодильник. Готовий рулет красиво нарізаємо і подаємо на стіл з маринованими овочами і гірчицею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам
    Варено-копчена грудинка
    Варено-копчена грудинка
    Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
    Копчена грудинка
    Копчена грудинка
    Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
    Як засолити грудинку?
    Як засолити грудинку?
    Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її