Грудинка, запечена в духовці

Куряча грудинка, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку замочуємо в соляному розсолі з розрахунку 2 чайних ложечки солі на склянку холодної води і залишаємо на 2-3 години. Цим часом змішуємо прянощі з маслом і видавлюємо через прес часник. Засолену грудку щільно обв'язуємо шпагатом і обмазуємо приготованою сумішшю прянощів. Духовку заздалегідь запалюємо і розігріємо до 250 градусів. Тепер викладаємо курятину на деко і запікаємо 15-20 хвилин до готовності.
Бараняча грудинка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо гарненько промиваємо і віджимаємо від води. Тепер акуратно знімаємо за допомогою гострого ножа плівку і відокремлюємо грудну кістку і ребра від вирізки. Після оброблення у нас повинен залишитися довгий пласт м'яса. Потім, злегка відбиваємо його і змочують лимонним соком. Далі натираємо грудинку сіллю і перцем, викладаємо на фольгу і присипаємо за бажанням подрібненою свіжою зеленню для аромату. Акуратно накриваємо м'ясо фольгою і підверніть краї так, щоб сік не витікав, а залишався всередині.
Запікаємо грудинку в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Щоб визначити готовність блюда, обережно виймаємо деко з духовки, розгортаємо фольгу і в найбільш товстій частині шматка робимо тонким ножем прокол. Якщо вістря увійшло легко, і виділилася прозора рідина, значить м'ясо готове. Якщо ж сік має рожевий відтінок, то накриваємо грудинку фольгою і продовжуємо запікати.
Для утворення апетитною скоринки, в кінці приготування, відвертаємо верхній шар фольги і зарумяниваем страву в духовці ще хвилин 10. Перед подачею на стіл, готове м'ясо перекладаємо на блюдо, прикрашаємо спеціями і декоруємо лимонними скибочками. Ось і все, грудинка, запечена в духовці у фользі, готова!
Рулет з грудинки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і надрізаємо не до кінця поперек. Потім в кожному м'ясному відсіку всередину надсекаем ножем кишеньки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке. Прянощі змішуємо з сіллю, додаємо видавлений часник. Гарненько натираємо м'ясо отриманою сумішшю, а кишеньки і надрізи щільно набиваємо тертою морквою.

Як тільки м'ясний бульйон закипить, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо свинину під кришкою 3-4 години. Потім охолоджуємо м'ясо, виймаємо з бульйону, покласти рулет на деко і запікаємо свинячу грудинку в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього остуджуємо блюдо і кладемо на кілька годин в холодильник. Готовий рулет красиво нарізаємо і подаємо на стіл з маринованими овочами і гірчицею.
Рекомендуємо добрі рецепти

Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми

Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана

Солонина - рецепти приготування
Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам

Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її

Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і

Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її