Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як засолити грудинку?

Як засолити грудинку?

16-03-2015, 14:50
686
Як засолити грудинку?
Обязикамося відразу, що мова йде тільки про свинячий грудинці. Свиняча грудинка - частина туші, розташована по боках черевного відділу позаду лопатки. Являє собою чергуються шари сала з тонкими прошарками м'яса. Звичайно грудинку коптять, маринують або солять.
Розповімо, як смачно і швидко засолити свинячу грудинку в домашніх умовах. Солити можна «на суху» і в розсолі. На ринку вибираємо красиву грудинку. М'ясо для засолювання обов'язково має пройти ветеринарний контроль (про що свідчить печатка з пункту забою або спеціальний сертифікат).
Можна, звичайно, засолити грудинку просто сіллю, вийде їстівне і, напевно, навіть смачно, але не дуже цікаво, тому краще все ж солити зі спеціями.

Як засолити грудинку в сухому пряному засолі?


Інгредієнти:

  • грудинка свиняча;

  • перець чорний мелений;

  • перець червоний мелений гострий (можна навпіл з паприкою);

  • часник;

  • сіль кухонна велика.


  • Приготування
    Солити найзручніше в пергаментному папері, але можна і в прямокутному контейнері.
    Змішаємо в рівних частках мелений чорний перець, мелений червоний перець і сіль (можна додати зовсім трохи меленої гвоздики). Очищений часник нарізаємо впоперек зубчики тонкими шматочками.
    На шматку грудинки робимо надрізи глибиною до шкіри так, щоб виходили прямокутні шматки розміром приблизно 5х6-8 см, в надрізи поміщаємо шматочки часнику і рясно засипаємо суміш солі з перцем. Не бійтеся насипати солі більше, ніж це необхідно, сало візьме стільки, скільки треба.
    Пересипанний сіллю зі спеціями шматок грудинки загортаємо в папір або поміщаємо в контейнер (краще, якщо це емальований лоток, керамічна або скляна ємність, але можна засолити і в пластиковій посуді).
    Поміщаємо згорток або контейнер в холодильник на полицю на 24 години. Потім ще на 24 години - в морозильне відділення. Нарізаємо грудинку тонкими скибочками. Можна просто подати цей чудовий делікатес на тарілці або зробити бутерброди з чорним хлібом і кільцями цибулі (під склянку домашнього червоного вина або чарку горілки, або міцною гіркої настоянким-мяк би не проковтнути мова!).

    Як засолити грудинку в розсолі?


    Інгредієнти:

  • грудинка свиняча;

  • вода;

  • сіль поварена;

  • перець горошком (запашний і чорний);

  • насіння коріандру, гірчиці, кропу і кмину;

  • лавровий лист;

  • гвоздика;

  • перець червоний гострий;

  • часник.


  • Приготування
    Грудинку наріжемо прямокутними шматками розміром приблизно 5х6-8 див.
    Розсолу нам потрібно рівно стільки, щоб у тісному ємності залити шматки грудинки з покриттям на 1 палець вище.
    Приблизний розрахунок на літр: 3-5 листочків лаврушки, 8-12 горошин перцю, 3-5 бутончиків гвоздики, 1-2 червоних перчика, 3-5 зубчиків часнику, решта - на розсуд (насіння коріандру кропу і кмину). Солі потрібно стільки, щоб спливало сире яйце або картоплина.
    Розчиняємо сіль в потрібному обсязі води, сухі спеції, часник і гострий перчик закладемо в ємність разом з шматками грудинки. Воду з сіллю
    Як засолити грудинку?
    закип'ятимо, прокип'ятимо протягом 3-5-ти хвилин і остудимо до температури 60-40 градусів С. Заллємо розсолом повністю шматки грудинки зі спеціями і закриємо ємність (в даному випадку не використовуємо пластикову тару) кришкою, остудимо, а потім помістимо ємність в прохолодне місце на 36-48 годин.
    Якщо додати до складу розсолу міцне світле вино (мадеру, херес) і мелених спецій (червоний і чорний перець, коріандр, ягоди барбарису), вийде ще смачніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка, запечена в духовці
    Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Варено-копчена грудинка
    Варено-копчена грудинка
    Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
    Копчена грудинка
    Копчена грудинка
    Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
    Як варити баранину?
    Як варити баранину?
    Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально