Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити баранину?

Як варити баранину?

16-03-2015, 14:50
1 465
Як варити баранину?
Баранина - м'ясо чудове, дуже ароматне і ніжне, при правильному приготуванні. М'ясо баранчика є основою для більшості страв кавказької кухні, тому саме кавказький народ як не можна краще знає про те, як правильно варити баранину. Зібравши всі найголовніші поради в одній статті, ми допоможемо вам приготувати не тільки смачне варене м'ясо, але і зробити золотистий бульйон без неприємного запаху.

Як варити баранину без запаху?


Баранина - один з тих видів м'яса, аромат якого, часом, відлякує потенційних їдців. Боятися тут нічого, адже головний ключ до ароматного м'яса таїться не в способі його приготування, а в його виборі.
Для варіння підходить лопатка, задня частина і шия. Слід вибирати виходячи з того, що ви збираєтеся приготувати: для м'ясного бульйону підійде шия і лопатка, а для м'яса - задня частина. При цьому уникнути неприємного запаху слід, вибравши на ринку м'ясо самки, а не самця. Визначити його можна просто понюхавши або на колір - м'ясо самки набагато темніше м'яса самця. Якщо ви все-таки помилилися і придбали м'ясо самця - зріжте надлишки жиру і отмочите м'ясо протягом 6-8 годин, змінюючи воду кожні 2 години.

Скільки варити баранину на кістки?


Коли м'ясо обрано, його залишається порубати на шматки 4-5 см і залити холодною водою. Тепер отмачиваем м'ясо 1-15 години. Цей прийом допоможе прибрати бруд, сукровицу і залишки вовни. Отмоченное перекладаємо м'ясо в казан або емальований 5 літрову каструлю і заливаємо водою доверху. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і чекаємо хвилин 30-40 поки вода прогріється. Після прогрівання почне утворюватися шум, його необхідно регулярно знімати, інакше, у разі якщо він осяде, бульйон вийде каламутним, а це буде як не можна до речі якщо ви збираєтеся варити суп з баранини. Якщо вам потрібен максимально чистий бульйон - наріжте м'ясо великими шматками, так відколи кісток і м'ясні волокна будуть відшаровуватися на зрізах куди рідше, тим самим роблячи бульйон менш зашумленими.
Як варити баранину?

В середньому, через 3-35 години м'ясо вагою 2-25 кг буде готово. На цьому етапі в каструлю можна додати зіру, лавровий лист, цибулю або часник, а також саму малість солі.
Якщо надалі ви збираєтеся готувати, наприклад, шурпу, то бульйон необхідно ретельно процідити, бажано з використанням марлі, після чого м'ясо викладаємо на тарілку, відокремлюємо від кісток і залишаємо чекати своєї години, а бульйон перелити в чисту каструлю і додаємо овочі за рецептом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити курячий бульйон?
Як варити курячий бульйон?
Багато молоді господині, які вперше взялися за приготування курячого бульйону, намагаються знайти відповіді на питання, що стосуються цього процесу.
Бульйон з яловичини
Бульйон з яловичини
Хто з нас не чув про дивовижні властивості курячого бульйону, який буквально «піднімає на ноги» хворих людей?! А чи знаєте ви, що не менш цілющими
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон служить базою для багатьох перших страв і соусів. Такий темний, наваристий і ароматний, він володіє приємним смаком, здатний довго
Бульйон з індички
Бульйон з індички
М'ясні бульйони - це поживні і ситні страви, які використовують для створення різних супів і соусів. І сьогодні ми розповімо, як смачно зварити
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини - традиційне казахське страву, у якого є різні варіанти приготування. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них. Але основа у
Як варити м'ясо?
Як варити м'ясо?
Зварити м'ясо - досить легко, головне дотримуватися прості нюанси. Тут все залежить від вибору м'яса: яловичина, свинина, баранина, курятина. Давайте