Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як варити м'ясо?

16-03-2015, 14:51
12 272
Як варити м'ясо?
Варіння м'яса - процес простий, але має свої нюанси, які найчастіше пов'язані або з особливостями м'яса конкретної тварини, або з тим, яким чином у подальшому буде використовуватися продукт. Якщо ви вирішили зварити м'ясо грамотно, зберігши його соковитість, текстуру та не висушивши до стану взуттєвої підошви, то дана стаття стане вам у пригоді.

Як правильно варити м'ясо?


Незалежно від виду тварини, м'ясо яких використовується для приготування, існує одне загальне правило, якого варто дотримуватися при варінні м'яса: м'ясо слід класти в холодну воду. В іншому випадку білок з м'ясних волокон моментально згорнеться і м'ясо, попередньо знаходилося в охолодженому стані, стиснеться, подібно пружині, абсолютно не їстівний ком.
Це загальне правило, всі ж решта залежить саме від специфіки будови м'язового волокна кожної конкретної тварини.
Навчатися того, як і скільки варити м'ясо, ми почнемо, мабуть, з самого поширеного його виду - курятини. Перед варінням курку общипуємо, якщо цього не було зроблено до нас, миємо й обсушуємо. Кладемо тушку або її шматочки в холодну підсолену воду так, щоб вода покривала м'ясо на пару сантиметрів. Варимо курятину на середньому вогні 2 години, якщо мова йде про цілу домашньої kure або 30-35 хвилин, якщо ми варимо шматочки тушки.

Скільки варити м'ясо для супу?


Якщо ви не знаєте скільки варити м'ясо для супу, то визначиться можна виходячи з того, на чому ви варите бульйон. Якщо бульйон вариться не на одних кістках і м'ясо, що залишився після варіння, теж піде в їжу, то час варіння м'яса буде прямо пропорційно часу варіння бульйону, тобто дорівнювати 1-15 години. Якщо ж кістковий бульйон, а м'ясо для супу ви варіть окремо, то виходьте з наших вищеописаних рекомендацій.
Якщо ж ви варите яловичину, м'ясо попередньо слід очистити від надлишків жиру і плівок, потім сполоснути і помістити в каструлю з підсоленою водою. Для смаку, або у випадку, якщо ви варите бульйон, разом з м'ясом покладіть кілька листочків лавра і трохи запашного перцю горошком. Молоде м'ясо досить варити 30 хвилин, готовність визначаємо ножем: якщо м'ясо легко протикається - воно готове. Яловичину старші слід варити 1-15 години, в залежності від величини шматка і цілей подальшого вживання м'яса.
Яловичина - м'ясо пісне, тому прекрасно підходить для поїдання самостійно, але якщо ви вирішили зварити з неї суп, то врахуйте декілька моментів. Перед тим, як варити борщ , або будь-який інший суп з м'ясом, шматок яловичини проварюють до закипання рідини, а потім перший бульйон зливають. М'ясо і каструлю обмивають і заливають все свіжою водою. Слідом за яловичиною можна покласти ароматні коріння, ріпчасту цибулю, моркву і пучок запашних трав. Далі рідина знову доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Під час варіння на поверхні яловичого бульйону буде утворюватися піна, яку обов'язково необхідно знімати шумівкою, інакше суп вийде каламутним і непривабливим.
Якщо ж ви надумали відварити свинину, то врахуйте, що солити її
Як варити м'ясо?
краще вже в кінці готування, за 15-20 хвилин, щоб м'ясо вийшло більш соковитим. Для бульйону краще брати свинину на кістки. Таке м'ясо зробить бульйон наваристим і ароматним. Якщо ж метою готування є просто відварне м'ясо, то вибір краще робити на користь не жирних шматків. М'ясо на плиті вариться рівно стільки, скільки і звичайний бульйон - 1-15 години, при цьому слід також не забувати знімати піну.
Якщо ви не знаєте як варити м'ясо в мультиварці, то не лякайтеся, це процедура досить проста: кладемо м'ясо, заливаємо водою і вибираємо режим "Суп" або "Гасіння" (в залежності від марки пристрою) і час 1 год.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити свинячий мову?
Як варити свинячий мову?
Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
Скільки варити капусту?
Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,
Скільки варити свинину?
Скільки варити свинину?
М'ясо - важливе джерело білка для нашого організму. Залежно від виду м'яса відрізняється і час його приготування. Наприклад, куряче готується швидше,
Як правильно варити квасолю?
Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
Як варити баранину?
Як варити баранину?
Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально
Бульйон в мультиварці
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в