Як варити м'ясо?

Як правильно варити м'ясо?
Незалежно від виду тварини, м'ясо яких використовується для приготування, існує одне загальне правило, якого варто дотримуватися при варінні м'яса: м'ясо слід класти в холодну воду. В іншому випадку білок з м'ясних волокон моментально згорнеться і м'ясо, попередньо знаходилося в охолодженому стані, стиснеться, подібно пружині, абсолютно не їстівний ком.
Це загальне правило, всі ж решта залежить саме від специфіки будови м'язового волокна кожної конкретної тварини.
Навчатися того, як і скільки варити м'ясо, ми почнемо, мабуть, з самого поширеного його виду - курятини. Перед варінням курку общипуємо, якщо цього не було зроблено до нас, миємо й обсушуємо. Кладемо тушку або її шматочки в холодну підсолену воду так, щоб вода покривала м'ясо на пару сантиметрів. Варимо курятину на середньому вогні 2 години, якщо мова йде про цілу домашньої kure або 30-35 хвилин, якщо ми варимо шматочки тушки.
Скільки варити м'ясо для супу?
Якщо ви не знаєте скільки варити м'ясо для супу, то визначиться можна виходячи з того, на чому ви варите бульйон. Якщо бульйон вариться не на одних кістках і м'ясо, що залишився після варіння, теж піде в їжу, то час варіння м'яса буде прямо пропорційно часу варіння бульйону, тобто дорівнювати 1-15 години. Якщо ж кістковий бульйон, а м'ясо для супу ви варіть окремо, то виходьте з наших вищеописаних рекомендацій.
Якщо ж ви варите яловичину, м'ясо попередньо слід очистити від надлишків жиру і плівок, потім сполоснути і помістити в каструлю з підсоленою водою. Для смаку, або у випадку, якщо ви варите бульйон, разом з м'ясом покладіть кілька листочків лавра і трохи запашного перцю горошком. Молоде м'ясо досить варити 30 хвилин, готовність визначаємо ножем: якщо м'ясо легко протикається - воно готове. Яловичину старші слід варити 1-15 години, в залежності від величини шматка і цілей подальшого вживання м'яса.
Яловичина - м'ясо пісне, тому прекрасно підходить для поїдання самостійно, але якщо ви вирішили зварити з неї суп, то врахуйте декілька моментів. Перед тим, як варити борщ , або будь-який інший суп з м'ясом, шматок яловичини проварюють до закипання рідини, а потім перший бульйон зливають. М'ясо і каструлю обмивають і заливають все свіжою водою. Слідом за яловичиною можна покласти ароматні коріння, ріпчасту цибулю, моркву і пучок запашних трав. Далі рідина знову доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Під час варіння на поверхні яловичого бульйону буде утворюватися піна, яку обов'язково необхідно знімати шумівкою, інакше суп вийде каламутним і непривабливим.
Якщо ж ви надумали відварити свинину, то врахуйте, що солити її

Якщо ви не знаєте як варити м'ясо в мультиварці, то не лякайтеся, це процедура досить проста: кладемо м'ясо, заливаємо водою і вибираємо режим "Суп" або "Гасіння" (в залежності від марки пристрою) і час 1 год.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як варити свинячий мову?
Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо

Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,

Скільки варити свинину?
М'ясо - важливе джерело білка для нашого організму. Залежно від виду м'яса відрізняється і час його приготування. Наприклад, куряче готується швидше,

Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно

Як варити баранину?
Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально

Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в