Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити свинячий мову?

Як варити свинячий мову?

16-03-2015, 18:59
3 019
Як варити свинячий мову?
Свинячий мова належить до субпродуктів, простіше кажучи, відходів виробництва. Технічно це так. Однак зовсім несправедливо. Правильне приготування свинячого язика робить його м'яким, ніжним, смачним м'ясом. З нього роблять холодець, його додають в супи і готують салати зі свинячим язиком подають як холодну закуску. Тому сьогодні ми розглянемо, як правильно варити свинячий мову.

Свинячий язик відварний


Інгредієнти:

  • свинячий язик - 1шт;

  • лавровий лист - 2шт;

  • морква - 1шт;

  • цибуля ріпчаста - 1шт;

  • сіль, перець;

  • гвоздика.



  • Приготування

    Щоб зварити свинячий язик, його необхідно як слід почистити, тільки потім готувати. Промити під водою, видалити всю решту бруд. Необхідно відрізати гортань, яка, як правило, завжди продається разом з язиком. Верхній шар шкіри знімається після варіння.

    Коли мова очищений, необхідно підготувати овочі. Для цього очищену моркву потрібно розрізати на 4 частини. Цибулину не розрізати, зробити надрізи. Гвоздикою краще прикрасити цибулю, встромивши її туди, але можна просто додати в бульйон при варінні. Язик покласти в наповнену водою каструлю. Туди ж покласти всі інші овочі і спеції. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити мову близько 30-40 хвилин. По закінченні цього часу рекомендується вийняти лавровий лист, щоб мова не став занадто терпким.

    Ми знаємо, скільки вариться мова свинячий. В середньому, це півтори години. Якщо язик великий, то і варити його треба довше. Тому кожна господиня повинна самостійно визначити, скільки потрібно варити свинячий язик - півтора години або трохи довше.

    Свинячий язик відварний необхідно очистити від верхнього шару шкіри. У холодній воді це буде зробити легше. Зазвичай шкіра знімається легко за допомогою рук. Якщо виникають труднощі, можна очистити мову на дошці ножем.
    Визначити якість свинячого язика можна за кольором - хороший мова однорідного кольору. Такий же спосіб варіння застосуємо і до яловичим мов.

    Страви з вареним свинячим язиком
    Мало знати, як відварити свинячий мову. Хоча його можна подати як простий холодної закуски, справжня господиня повинна знати, як зробити свинячий язик заливний та рецепт його приготування.

    Основою може служити той бульйон, який залишився у нас після варіння язика. Якщо він недостатньо прозорий, можна спробувати зробити так: збити білки і влити збиті білки в наш киплячий бульйон. Варити приблизно 10-12 хвилин (страшне видовище). Після цього злити бульйон через марлю. Бульйон повинен стати прозорішою. Такий бульйон, звичайно, сам не застигне. Цим холодець і відрізняється від холодцю .

    Нам обов'язково потрібно желатин. Звичайна пачка желатину розрахована на 500 г води (2 склянки). Спочатку треба залити желатин невеликою кількістю охолодженого бульйону - щоб желатин набух. Потім влити в бульйон масу, підігріти на вогні до повного розчинення желатину. Перемішати. Важливо не кип'ятити бульйон.

    У цей час мова потрібно нарізати тонкими шматками. Підготувати посуд для заливного. Коли бульйон з желатином готовий, треба залити їм дно підготовленої посуду. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин. Вийняти, викласти перший шар язика. Залити бульйоном зверху. Якщо ви робите страву до столу в спеціальних маленьких формочках, цього може бути достатньо. Для повсякденного вжитку можна зробити 2-3 шару язика.
    Як варити свинячий мову?
    Прикрасити готову страву можна вареним яйцем, морквою, зеленню. Зверху обов'язково залити бульйоном і дати застигнути. Цей рецепт розкриває таємницю, як смачно приготувати свинячий мову.

    Користь свинячого язика


    Мова свинячий є хорошим джерелом білків і вітамінів групи В, , його користь незаперечна для дітей і вагітних жінок. Вітаміни групи В позитивно впливають на нервову систему. А що містяться у вареному язиком свинячому фосфор, калій, мідь, кальцій і залізо необхідні вагітним і годуючим жінкам. Також мова містить вітамін Е і рідкісний вітамін РР, які знижують рівень холестерину і регулюють окислювальні процеси в організмі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мова, запечений з грибами
    Мова, запечений з грибами
    Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
    Заливне з язика
    Заливне з язика
    Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
    Телячий язик - рецепт
    Телячий язик - рецепт
    Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
    Маринований мова
    Маринований мова
    Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
    Скільки варити яловичий язик?
    Скільки варити яловичий язик?
    Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І