Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заливне з язика

Заливне з язика

19-03-2015, 12:55
2 777
Заливне з язика
Заливне з язика - це така страва, про яке можна жартома сказати: «мова проковтнеш». Це справжня прикраса будь-якого святкового застілля. Давайте дізнаємося з вами як правильно його приготувати.

Рецепт холодцю з язика


Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • яловичий язик - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • коріння петрушки - 1 шт.;

  • кмин, коріандр, лавровий лист, імбир - за смаком;

  • часник - 3 зубчики;

  • желатин - 10 р.


  • Для прикраси:

  • морква варена - 1 шт.;

  • консервований зелений горошок - 100 г;

  • варене яйце - 1 шт.;

  • маринований огірок.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо, як приготувати холодець з язика. Отже, беремо спочатку м'ясо, обполіскуємо його холодною водою і кладемо в каструльку так, щоб воно щільно лежало в ній, стикаючись зі стінками. Далі заливаємо мова крутим окропом. На поверхні субпродукту відразу ж з'явиться білок, і мова в результаті вийде дуже соковитим. Тепер ставимо ємність на вогонь, і як тільки вода почне закипати, обережно зливаємо її і знову заливаємо окропом з чайника. Зменшуємо вогонь до мінімуму. Кладемо в каструлю цибулину, селеру, моркву і петрушку. Закриваємо кришкою і варимо приблизно дві години.
    Після закінчення часу додаємо спеції, додаємо сіль за смаком і варимо на слабкому вогні ще протягом години. Потім, наколюємо мова кулінарної великий виделкою, перевіряючи таким способом готовність м'яса. Тепер обережно виймаємо мову, обполіскуємо його під холодною проточною водою протягом 2 хвилин. Знімаємо з нього шкурку, а потім знову кладемо його в каструлю. Включаємо вогонь і доводимо до сильного кипіння. Після закінчення часу, знімаємо посуд з вогню і залишаємо мову в бульйоні хвилин на 15. Тепер готуємо форми, в яких буде холодець. На дно укладаємо красиво порізані варену моркву і мариновані огірки, додаємо зелений горошок і варені яйця. Далі розводимо желатин по інструкції на упаковці. Бульйон, де варився язик, проціджуємо через марлю. Відливаємо приблизно склянку рідини, розводимо його теплою водою і розчиняємо в ньому набряклий желатин. Підігріваємо суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Мова нарізаємо впоперек волокон.
    Тепер розповімо, як прикрасити заливне з язика. Викладаємо м'ясо в підготовлені форми. За цей час желированний бульйон трохи охолоне, і його можна розливати. Не виливайте бульйон форми дуже різко. Краще використовуйте для цього столову або сервірувальну ложку. Тепер ставимо форми з заливним в холодильник приблизно години на два. Коли страва буде готове, перевертаємо форму на плоску тарілку, і накриваємо зверху вологим гарячим рушником. Через кілька секунд знімаємо форму і милуємося готовим заливним з яловичого язика.

    Рецепт холодцю зі свинячого язика


    Інгредієнти:

  • свинячий язик - 500 г;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • петрушка - за бажанням.


  • Заливне з язика

    Приготування
    Розглянемо ще один простий спосіб, як зробити заливне з язика. Свинячий язик гарненько моєму холодною водою, нарізаємо на дрібні волокнисті шматочки і викладаємо в чашу мультиварки. Солимо, перчимо до смаку і додаємо спеції. Виставляємо режим «Гасіння» і час 2 години. Як тільки прозвучить сигнал готовності, дістаємо шматочки язика з утворився бульйону, а саму рідину проціджують через сито в окремий посуд. Остиглі шматочки язика нарізаємо ще дрібніше і перекладаємо в бульйон. Зверху прикрашаємо свіжою порізаною петрушкою, і ставимо блюдо в холодильник до повного застигання. Виймаємо готове заливне зі свинячого язика з холодильника, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. До такої закуски найкраще подавати хрін, гірчицю або інші соуси за вашим смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати холодець з курки?
    Як приготувати холодець з курки?
    Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
    Заливне з яловичини
    Заливне з яловичини
    Заливна яловичина блюдо, безумовно, святковий. На швидку руку його не приготуєш, воно вимагає кулінарного натхнення і трішки терпіння. І сьогодні ми
    Телячий язик - рецепт
    Телячий язик - рецепт
    Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
    Як варити свинячий мову?
    Як варити свинячий мову?
    Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
    Скільки варити яловичий язик?
    Скільки варити яловичий язик?
    Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І