Телячий язик - рецепт
Телячий язик - не просто смачне самостійне блюдо або доповнення до холодних закускам, але і відмінна ідея на гаряче. Здивуйте своїх гостей, приготувавши мову так, як їм ще не доводилося куштувати, а ми вам допоможемо у цьому кількома оригінальними рецептами.
Інгредієнти:
Для язика:
телячий язик - 15 кг;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 6 зубчиків;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль, перець горошком - за смаком.
Для соусу:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
бульйон з-під язика - 1/4 ст.;
борошно - 1 1/2 ст. ложки;
зернова гірчиця - 2 ст. ложки;
тертий хрін - 1 ст. ложка;
печериці (маленькі) - 1 жменя;
сіль, перець - за смаком;
лимонний сік.
Приготування
Мова відварюємо разом з овочами до повної готовності (близько 2 годин). Після обдаємо його холодною водою і очищаємо від плівок. Нарізаємо мова пластинами.
На рослинній олії смажимо цибулю до прозорості. Додаємо до нього борошно і продовжуємо смажити ще хвилину. Тепер заливаємо вміст сковороди бульйоном, кладемо гірчицю, хрін, сіль і перець. Окремо смажимо маленькі печериці і кладемо їх тушкуватися з соусі разом з язиком 2-3 хвилини. Збризкуємо страву лимонним соком перед подачею.
Інгредієнти:
телячий язик - 1 шт.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 3 шт.;
сухе біле вино - 3/4 ст.;
томати у власному соку - 250 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Телячий язик відварюємо на пару протягом 20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді і очистити від оболонки.
У сковороді розігріваємо суміш з оливкової і вершкового масла й обсмажуємо на ній нарізану ріпчасту цибулю і моркву близько 5 хвилин. Мова нарізаємо пластинами і змішуємо з цибульно-морквяної засмажкою. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Потім заливаємо блюдо вином і залишаємо хвилин на 5. Тим часом томати розминаємо з сіллю і перцем в пюре, вливаємо томатне пюре на сковороду і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо мова півтори години, соус зціджуємо і збиваємо до однорідності. Подаємо скибочки язика, полив ароматним овочевим соусом.
Інгредієнти:
рослинне масло - 1/2 ст.;
відварний язик - 1 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
гострий перець - за смаком;
вода - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Відварний язик нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору на розігрітому рослинному маслі. У теплій воді розводимо мед, лимонний сік, сіль і перець, заливаємо отриманою сумішшю мову і чекаємо, поки рідина повністю випарується, а мова покриється медової карамеллю. Подаємо блюдо, посипавши гострим перцем.
Як приготувати телячий язик під хріном - рецепт
Інгредієнти:
Для язика:
Для соусу:
Приготування
Мова відварюємо разом з овочами до повної готовності (близько 2 годин). Після обдаємо його холодною водою і очищаємо від плівок. Нарізаємо мова пластинами.
На рослинній олії смажимо цибулю до прозорості. Додаємо до нього борошно і продовжуємо смажити ще хвилину. Тепер заливаємо вміст сковороди бульйоном, кладемо гірчицю, хрін, сіль і перець. Окремо смажимо маленькі печериці і кладемо їх тушкуватися з соусі разом з язиком 2-3 хвилини. Збризкуємо страву лимонним соком перед подачею.
Телячий язик відварний з томатами і вином - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Телячий язик відварюємо на пару протягом 20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді і очистити від оболонки.
У сковороді розігріваємо суміш з оливкової і вершкового масла й обсмажуємо на ній нарізану ріпчасту цибулю і моркву близько 5 хвилин. Мова нарізаємо пластинами і змішуємо з цибульно-морквяної засмажкою. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Потім заливаємо блюдо вином і залишаємо хвилин на 5. Тим часом томати розминаємо з сіллю і перцем в пюре, вливаємо томатне пюре на сковороду і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо мова півтори години, соус зціджуємо і збиваємо до однорідності. Подаємо скибочки язика, полив ароматним овочевим соусом.
Телячий язик з медом
Інгредієнти:
Приготування
Відварний язик нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору на розігрітому рослинному маслі. У теплій воді розводимо мед, лимонний сік, сіль і перець, заливаємо отриманою сумішшю мову і чекаємо, поки рідина повністю випарується, а мова покриється медової карамеллю. Подаємо блюдо, посипавши гострим перцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мова, запечений з грибами
Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
Свинина в клярі - рецепт
Свинина, приготована в клярі, виходить надзвичайно соковитою і ароматною. Причому необов'язково обсмажувати її в олії, можна запекти м'ясо в клярі в
Як варити свинячий мову?
Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
Маринований мова
Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
Скільки варити яловичий язик?
Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І