Мова, запечений з грибами
Відварний язик сам по собі є делікатесом, а в поєднанні з білими грибами перетворюється на блюдо, гідне короля або королеви).
Інгредієнти:
мова - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
гриби сухі (білі) - 100 г;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
корінь петрушки - 1 шт.;
петрушка, кріп - 1 пучок;
хліб (білий) - 1 скибочка;
сметана - 1 ст.;
молоко - 1/3 ст.;
перець духмяний (горошок) - 10 шт.;
сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Мова моєму, кип'ятимо 5 хвилин, потім зливаємо. Заливаємо новою водою, доводимо до кипіння і варимо годину на повільному вогні. Додаємо корінь петрушки, цибулину, лавровий лист, перець горошком, сіль. Тримаємо на повільному вогні ще 2 години. Готовий язик охолодити в холодній воді і знімаємо шкірку. Розрізаємо уздовж і акуратно, щоб не пошкодити стінки, виймаємо м'якоть. Пропускаємо її через м'ясорубку, а також цибулину і хліб, попередньо замочений в молоці. Додаємо у фарш яйце і дрібно нарубану зелень, солимо, перчимо. Фаршируємо цією сумішшю мову і обв'язуємо його ниткою.
Гриби для соусу замочуємо на ніч, після відварюємо і нарізаємо. Бульйон нам ще стане в нагоді. Підсмажити дрібно нарізану цибулину, додаємо гриби. Коли волога випарується, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Сметану розводимо склянкою грибного відвару і поступово вливаємо цю суміш до грибів, весь час помішуючи. Доводимо до кипіння і знімаємо соус з вогню.
Фарширований мова укладаємо в гусятницю, додаємо вершкове масло, заливаємо соусом і півгодини тушкуємо на повільному вогні в духовці. Даємо охолонути, прибираємо нитки і нарізаємо скибочками. Мова, запечений з грибами готовий до подачі.
Інгредієнти:
мова - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
печериці свіжі - 300 г;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
сметана - 1 ст.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Мови відварюємо, чистимо і ріжемо скибочками товщиною 5-7 мм Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до нього накрошенние пластинками гриби. Смажимо кілька хвилин. Викладаємо у форму для запікання спочатку язички, потім гриби. Заливаємо все сметаною, накриваємо фольгою і відправляємо на 15-20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Знімаємо фольгу, і даємо підрум'янитися ще 5 хвилин.
Яловичий язик, фарширований грибами
Інгредієнти:
Приготування
Мова моєму, кип'ятимо 5 хвилин, потім зливаємо. Заливаємо новою водою, доводимо до кипіння і варимо годину на повільному вогні. Додаємо корінь петрушки, цибулину, лавровий лист, перець горошком, сіль. Тримаємо на повільному вогні ще 2 години. Готовий язик охолодити в холодній воді і знімаємо шкірку. Розрізаємо уздовж і акуратно, щоб не пошкодити стінки, виймаємо м'якоть. Пропускаємо її через м'ясорубку, а також цибулину і хліб, попередньо замочений в молоці. Додаємо у фарш яйце і дрібно нарубану зелень, солимо, перчимо. Фаршируємо цією сумішшю мову і обв'язуємо його ниткою.
Гриби для соусу замочуємо на ніч, після відварюємо і нарізаємо. Бульйон нам ще стане в нагоді. Підсмажити дрібно нарізану цибулину, додаємо гриби. Коли волога випарується, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Сметану розводимо склянкою грибного відвару і поступово вливаємо цю суміш до грибів, весь час помішуючи. Доводимо до кипіння і знімаємо соус з вогню.
Фарширований мова укладаємо в гусятницю, додаємо вершкове масло, заливаємо соусом і півгодини тушкуємо на повільному вогні в духовці. Даємо охолонути, прибираємо нитки і нарізаємо скибочками. Мова, запечений з грибами готовий до подачі.
Свинячий язик з грибами в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Мови відварюємо, чистимо і ріжемо скибочками товщиною 5-7 мм Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до нього накрошенние пластинками гриби. Смажимо кілька хвилин. Викладаємо у форму для запікання спочатку язички, потім гриби. Заливаємо все сметаною, накриваємо фольгою і відправляємо на 15-20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Знімаємо фольгу, і даємо підрум'янитися ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з язиком і грибами
Яловичий язик при правильному приготуванні перетворюється в ніжні і апетитні шматочки м'яса. І сьогодні ми поговоримо про справжній делікатес: салаті
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Заливне з язика
Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
Телячий язик - рецепт
Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
Як варити свинячий мову?
Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І