Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Маринований мова

16-03-2015, 18:44
2 788
Маринований мова
Мова (телячий, яловичий або свинний) відноситься до делікатесних продуктів, звичайно страви з мов готують до святкового столу. Один з можливих варіантів рецептів - маринований свинячий або яловичий язик . У будь-якому випадку, язика перед маринуванням слід відварити і очистити.

Як маринувати мову?


Мови очищаємо (краще щіточкою) і ретельно промиваємо. Телячі і свинячі язики варять в невеликій кількості води протягом близько 15-2-х годин, яловичі - протягом 25 - 35 годин. Використовуємо звичайний набір спецій для бульйону (цибулина, лавровий лист, перець горошком, гвоздика, трохи солі). Зварені язики поміщаємо в холодну воду на 15 хвилин, після чого очистити від верхнього шару шкіри. Нарізаємо мова поперек скибочками бажаної товщини - тепер його можна маринувати.
Винний гострий європейський маринад
Інгредієнти:

  • оцет винний натуральний та/або сік лимона;

  • вино біле або рожеве міцне (вермут, мускат, херес, мадера);

  • гострий червоний перець;

  • часник.


  • Приготування
    Товчемо в ступці гострий червоний перець з часником і мінімальною кількістю солі. Додаємо вино, оцет і сік лимона (співвідношення приблизно 3:1:1), можна додати в маринад дрібно січену зелень (петрушка базилік, коріандр, розмарин, тільки без кропу). Маринуємо скибочки язика протягом хоча б 2-х годин. Подаємо з будь-яким гарніром (це може бути рис, паста, відварна картопля , спаржа, молода квасоля, зелений горошок) і салатами зі свіжих овочів.
    Маринад в далекосхідному стилі
    Інгредієнти:

  • мірін або фруктове вино (наприклад, сливове);

  • оцет натуральний фруктовий або рисовий;

  • сік лайма чи лимона;

  • мед натуральний квітковий;

  • соєвий соус;

  • гострий червоний перець;

  • часник;

  • сухі мелені спеції (необов'язковий компонент, це може бути суміш або паста каррі або композиція, складена за вашим смаком).


  • Приготування
    Свіжий часник і перець, природно, треба потовкти або дуже дрібно нарубати. Змішуємо соус, в кількостях інгредієнтів орієнтуючись по смаку. Додавання свіжої дрібно нарубаної ароматної зелені і тамариндовой пасти може надати смаку додаткові цікаві відтінки.
    Скибочки відвареного язика маринуємо в цьому соусі не менше 2-х годин. Подаємо з рисом, рисової або будь-який інший локшиною, молодий квасолею, спаржею, свіжими овочами та фруктами.
    Маринований мова
    Використовуючи ці ж варіанти маринадів (див. вище) або які-небудь інші, можна приготувати мариновану морський язик - під цією назвою продається риба солея європейська із сімейства солеевих загону камбалообразних. Слід відрізняти європейський морський язик від пангасіуса.

    Маринований морський язик


    Приготування
    Очищену, промиту і нарізану скибочками (без кісточок) сиру рибу маринуємо мінімум протягом 20 хвилин. Чудова закуска під горілку, в тому числі, рисову, джин, аквавіт і столове світле вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована горбуша - рецепт
    Маринована горбуша - рецепт
    Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна
    Морський язик в клярі - рецепт
    Морський язик в клярі - рецепт
    Морський язик - цінний дієтичний продукт, в якому міститься багато корисних речовин: амінокислоти, незамінні жири, вітаміни A, B, D, E, F, РР.
    Телячий язик - рецепт
    Телячий язик - рецепт
    Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
    Маринована гарбуз
    Маринована гарбуз
    Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про
    Скільки варити яловичий язик?
    Скільки варити яловичий язик?
    Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І