Маринована горбуша - рецепт

Спосіб приготування маринованої горбуші в домашніх умовах нескладний. Рибу потрошимо, видаляємо зябра і очищаємо від луски, промиваємо і поміщаємо в посудину з маринадом мінімум на 1 добу, а краще на 2-е (голови все ж краще видалити). Добираємо інгредієнти маринаду, орієнтуючись на характерний рожевий колір плоті горбуші, тому обійдемося без чорного перцю - замінимо його гострим червоним перцем.
Ми не будемо використовувати лук - він повідомляє маринуемим продуктів характерний різкий і не дуже приємний відтінок смаку. Краще додати в маринад часник.
Рецепт горбуші, маринованої в натуральному оцті з лимоном і вином
Інгредієнти:
Приготування
Маринувати найкраще в емальованому контейнері без вад або скляному посуді.
Очищену тушку горбуші (краще без голови) ріжемо впоперек на кілька шматків. Якщо філірувати рибу і маринувати шматочки без хребта, можна зменшити кількість солі і скоротити час маринування до 1-2-х годин.
Часник і зелень рубаємо ножем не дуже дрібно. Додаємо сухі спеції і сухий чай. Ягоди ялівцю і барбарису раздавливаем (сушені ягоди розмочуємо).
Змішуємо оцет з вермутом і розчиняємо сіль і цукор. Лимон нарізаємо часточками, видаляємо кісточки. Всі інгредієнти змішуємо і заливаємо цим маринадом шматки горбуші в контейнері. Перемішуємо і накриваємо. Поміщаємо в холодильник (не в морозилку). В процесі маринування перемішуємо кілька разів.

Можна подати мариновані горбушу з цибулею в оливковій олії. Попередньо цибулю наріжемо кільцями і злегка замаринуем соком лимона і оливковим маслом на 10-20 хвилин. Цибулю краще вибрати червоний, білий салатний або цибулю-порей. До маринованої горбуші можна подати горілку, джин, вермут, світлі виноградні вина, рисове шаосінське вино, саке, мірін, фруктові вина, домашнє пиво .
Рекомендуємо добрі рецепти

Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її

Горбуша в фользі
У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним

Юшка з горбуші
Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.

Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею

Бутерброди з горбушею
Горбуша - дуже смачна риба з родини лососевих. З неї можна приготувати дивовижні бутерброди для святкового застілля або день народження. При чому

Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за