Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горбуша в фользі

Горбуша в фользі

22-03-2015, 08:25
737
Горбуша в фользі
Горбуша - цінна промислова риба з родини Лососевих. Як і інші лососеві риби, горбуша вельми корисна, вона містить безліч речовин, необхідних організму людини: вітамінів (А, Е, група та ін), мікроелементів і жирних кислот.
Готувати горбушу можна самими різними способами, але краще вибирати найпростіші рецепти, оскільки горбуша - це не тільки суперкорисний, але і делікатесний продукт, що володіє особливим яскраво вираженим смаком і ніжним апетитним відтінком.
Наприклад, можна запікати горбушу у фользі. Для цього краще всього вибирати свіжу або свіжоморожену рибу вагою від 600 м до 13 кг, щоб помістилася в духовку (більш велику рибу краще готувати окремими шматками).
Розповімо, як приготувати горбушу у фользі - таку страву в будь-якому зі своїх варіантів чудово підійде як для святкового, так і для повсякденного столу, в незалежності від часу прийому їжі (сніданок, ланч, обід, вечеря).

Рецепт горбуші, запеченої у фользі з лимоном


Інгредієнти:

  • горбуша - 1-2 шт.;

  • насіння анісу, коріандру, фенхелю, кмину і кропу (цілком або мелені);

  • червоний гострий перець мелений;

  • лимон;

  • ароматна зелень (петрушка, кріп, базилік, кінза, естрагон, розмарин і ін).


  • Приготування
    Рибу чистимо від луски, випотрошим, видалити зябра і ретельно промиємо холодною водою. Можна готувати з головою або відокремити її (для приготування юшки).
    Змішаємо трохи солі і червоного меленого перцю (або паприки), додамо потроху інших спецій і натремо цією сумішшю рибу зсередини і зовні. У черевце закладаємо зелень і часточки лимона. Викладаємо горбушу, підготовлену таким чином, на лист фольги. Фольга повинна бути мокрою або змащеній олією жиром). Запаковуємо рибку і почекаємо хвилин 20 - нехай промаринується злегка. Запікаємо в духовій шафі протягом близько 20-30 хвилин (залежить від розміру і конкретного пристрою духової шафи) при температурі близько 180 градусів С. Якщо хочете, щоб рибка мала золотисту скоринку, перервіть процес на середині і до половини розгорніть фольгу, а потім запікайте до готовності.
    Точно таким же чином можна запекти горбушу у фользі на мангалі. Відкритого вогню бути не повинно - тільки жар. Використовуємо грати або спеціальне двостороннє гратчасте пристрій для запікання риби (це дуже зручно). Запікаємо з переворотом, щоб у процесі тушка рівномірно пропеклась з обох сторін.
    Перед подачею збризкуйте рибу соком лимона. Подавайте запечену горбушу, оформивши гілочками зелені, зі свіжими огірками, помідорами, солодким перцем, з овочевими салатами, спаржею, свіжими фруктами. Як гарнір можна подати відварений рис , картопля, молоду квасолю. Вино слід вибрати біле, а краще рожеве. Також можна подати темне пиво, джин, горілку, ягідні настоянки.
    Приблизно таким же способом (див. вище) можна запекти у фользі горбушу з молодою картоплею і солодким перцем. Картопля обов'язково вибираємо молодий (він запікається по часу приблизно так само, як риба).
    Горбуша в фользі
    Найбільше нам підійде невеликий картоплю краще довгастої форми. У цьому варіанті В черевце риби не вкладаємо часточки лимона, а тільки зелень.
    Поруч з рибою викладаємо картоплю, розрізаний на нетовсті довгі скибочки і солодкий перець, нарізаний соломкою. Можна також додати розібрану на качанчики брокколі, нарізану кружечками білу частину цибулі-порею (або цибулю-шалот кільцями), скибочки цукіні і/або мускатного гарбуза. Час запікання - не менше 30 хвилин. Якщо ви готуєте на повітрі, можна загорнути горбушу з овочами в 2 шари фольги і запекти в гарячій дрібної деревної золі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована горбуша - рецепт
    Маринована горбуша - рецепт
    Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна
    Горбуша в вершках
    Горбуша в вершках
    Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
    Юшка з горбуші
    Юшка з горбуші
    Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.
    Горбуша з картоплею
    Горбуша з картоплею
    Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
    Горбуша в аерогрилі
    Горбуша в аерогрилі
    Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
    Горбуша в мультиварці
    Горбуша в мультиварці
    З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.