Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Юшка з горбуші

Юшка з горбуші

22-03-2015, 08:24
727
Юшка з горбуші
Горбуша - цінна промислова риба з родини Лососевих. Ця рибка - делікатесний і дуже корисний продукт, вона набагато корисніше штучно разводимой сьомги. Горбушу можна приготувати різними способами, наприклад, зварити з неї смачну юшку.
Розповімо, як та яку можна варити юшку з горбуші. Йдемо ловити горбушу на риболовлю чи на ринок. На ринку вибираємо свіжий або свіжоморожений рибку з ясними очима і нормальним рибним запахом.

Рецепт юшки з голови горбуші


Інгредієнти:

  • голови горбуші - близько 300-500 м (тушки рибки ми, наприклад, плануємо засолити або запекти);

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції (лавровий лист, перець горошком, гвоздика);

  • зелень свіжа (петрушка, кріп та ін);

  • часник - 1-2 зубчики;

  • перець чорний і червоний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Видаляємо зябра (мається на увазі, що луску очистили раніше) і промиваємо холодною водою. Морква ріжемо на 4-8 частин, також і очищене кореневище петрушки. Очищаємо цибулю. Все підготовлене закладаємо в каструлю і заливаємо мінімальним об'ємом води. Доводимо до кипіння і варимо на малому вогні близько 20-25 хвилин, акуратно знімаючи шум. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Можна отриманий (проціджений або непроціджений) бульйон випити гарячим під чарку горілки, заїдаючи вареною морквою і зеленню. Або розібрати голову, вибрати все їстівне і з'їсти рибний бульйон ложкою.
    Можна на основі звареного з голів і процідженого бульйону приготувати більш вишукану вуха.

    Юшка з горбуші


    Інгредієнти:

  • бульйон з голів горбуші - 1-15 л;

  • картопля - 3-5 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • червоний перець солодкий - 1-2 шт.;

  • рис - 2-3 ст. ложки;

  • зелень;

  • мелений чорний перець;

  • лимон.


  • Приготування
    Проваримо в бульйоні кілька крупно нарізаних картоплин і моркву з додаванням рису протягом 12-15 хвилин. Додамо червоний солодкий перець, нарізаний короткою соломкою і шматочки філе або стейки горбуші. Варимо приблизно 5 хвилин і дамо настоятися ще близько 5 хвилин. Розливаємо в тарілки і приправляємо меленим перцем, рубаною зеленню і часником. Додаємо по часточці лимона, можна додати по 1-2 ст. ложки натуральних молочних вершків. До вусі подаємо чарку гіркої, ягідної настоянки або келих світлого вина.

    Юшка з консервованої горбуші


    Інгредієнти потрібні такі ж, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки свіжу горбушу замінимо 1-й банкою консервованої.
    Приготування
    Проварюємо в 1 літрі води протягом близько 15 хвилин 3-5 крупно нарізаних картоплин, нарізану моркву з цибулею і корінця петрушки (цілком). Зрозуміло, з додаванням рису і спецій. Цибулину, корінь петрушки і лавровий лист викидаємо. Додаємо в каструлю солодкий перець і консервовану горбушу, проварюємо ще протягом 5 хвилин. Розливаємо по тарілках і присипаємо рубаними зеленню і часником. Приправляємо меленим чорним і червоним перцем.

    Юшка з горбуші з пшоном і яйцем


    Інгредієнти:

  • горбуша свіжа (філе або стейки) - близько 250-300 г або 1 банка консервованої;

  • цибуля-порей - 1 стебло;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • зварене пшоно - 4-8 ст. ложки;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа (петрушка, кріп, кінза, базилік).


  • Приготування
    Юшка з горбуші
    Готуємо на 4 порції. Закладаємо в каструлю шматочки горбуші, нарізаний короткою соломкою солодкий перець і нарізаний кружечками лук порей (білу частину стебла). Проварюємо протягом 5-8 хвилин. Вимикаємо вогонь і додаємо в каструлю зелену частину цибулі-порею. Пшоно варимо окремо у вигляді розсипчастої каші. Яйця теж варимо окремо круто, охолодити, очищаємо, ріжемо кожну на 2 частини вздовж.
    У кожну тарілку кладемо по 1-2 ложки пшоняної каші, зверху наливають юшку (можна заправити її томатом). Присипаємо рубаними зеленню і часником. Додаємо половинку яйця.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з консервованої горбуші
    Салат з консервованої горбуші
    Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні
    Маринована горбуша - рецепт
    Маринована горбуша - рецепт
    Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Горбуша в вершках
    Горбуша в вершках
    Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - нежирна риба, в якій містяться корисні мінерали для нашого організму. З неї можна приготувати безліч цікавих страви: рибну юшку, салат,
    Горбуша в мультиварці
    Горбуша в мультиварці
    З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.