Юшка з горбуші

Розповімо, як та яку можна варити юшку з горбуші. Йдемо ловити горбушу на риболовлю чи на ринок. На ринку вибираємо свіжий або свіжоморожений рибку з ясними очима і нормальним рибним запахом.
Рецепт юшки з голови горбуші
Інгредієнти:
Приготування
Видаляємо зябра (мається на увазі, що луску очистили раніше) і промиваємо холодною водою. Морква ріжемо на 4-8 частин, також і очищене кореневище петрушки. Очищаємо цибулю. Все підготовлене закладаємо в каструлю і заливаємо мінімальним об'ємом води. Доводимо до кипіння і варимо на малому вогні близько 20-25 хвилин, акуратно знімаючи шум. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Можна отриманий (проціджений або непроціджений) бульйон випити гарячим під чарку горілки, заїдаючи вареною морквою і зеленню. Або розібрати голову, вибрати все їстівне і з'їсти рибний бульйон ложкою.
Можна на основі звареного з голів і процідженого бульйону приготувати більш вишукану вуха.
Юшка з горбуші
Інгредієнти:
Приготування
Проваримо в бульйоні кілька крупно нарізаних картоплин і моркву з додаванням рису протягом 12-15 хвилин. Додамо червоний солодкий перець, нарізаний короткою соломкою і шматочки філе або стейки горбуші. Варимо приблизно 5 хвилин і дамо настоятися ще близько 5 хвилин. Розливаємо в тарілки і приправляємо меленим перцем, рубаною зеленню і часником. Додаємо по часточці лимона, можна додати по 1-2 ст. ложки натуральних молочних вершків. До вусі подаємо чарку гіркої, ягідної настоянки або келих світлого вина.
Юшка з консервованої горбуші
Інгредієнти потрібні такі ж, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки свіжу горбушу замінимо 1-й банкою консервованої.
Приготування
Проварюємо в 1 літрі води протягом близько 15 хвилин 3-5 крупно нарізаних картоплин, нарізану моркву з цибулею і корінця петрушки (цілком). Зрозуміло, з додаванням рису і спецій. Цибулину, корінь петрушки і лавровий лист викидаємо. Додаємо в каструлю солодкий перець і консервовану горбушу, проварюємо ще протягом 5 хвилин. Розливаємо по тарілках і присипаємо рубаними зеленню і часником. Приправляємо меленим чорним і червоним перцем.
Юшка з горбуші з пшоном і яйцем
Інгредієнти:
Приготування

У кожну тарілку кладемо по 1-2 ложки пшоняної каші, зверху наливають юшку (можна заправити її томатом). Присипаємо рубаними зеленню і часником. Додаємо половинку яйця.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з консервованої горбуші
Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні

Маринована горбуша - рецепт
Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна

Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій

Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання

Горбуша - рецепти
Горбуша - нежирна риба, в якій містяться корисні мінерали для нашого організму. З неї можна приготувати безліч цікавих страви: рибну юшку, салат,

Горбуша в мультиварці
З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.