Бутерброди з горбушею
Горбуша - цінна і смачна риба з родини лососевих. Для святкового столу можна приготувати нескладні, але вишукані бутерброди з маринованою, солоної чи копченої горбушею, вони особливо гарні для новорічного меню. Оскільки горбуша - риба дика, думається, вживати її в їжу краще, ніж норвезьку сьомгу, вирощену на штучному кормі в ставках.
Зрозуміло, солити або маринувати рибу краще самостійно, це потрібно зробити хоча б за добу до безпосереднього вживання в їжу або приготування бутербродів.
Найпростіший сухий посол
Інгредієнти:
горбуша вагою близько 1-13 кг - 1 шт.;
велика кухонна сіль - 1-2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка цукру.
спеції не обов'язкові, горбуша смачна сама по собі.
Приготування
Рибу очищаємо від луски, видаляємо зябра і нутрощі (якщо є ікра або молочко - не викидаємо). Промиваємо рибку і обсушуємо серветкою. Натираємо сумішшю солі і цукру зсередини і зовні. Кладемо рибу на шматок паперу, присипаємо залишками суміші солі з цукром, загортаємо в чисту щільний папір і кладемо на полицю холодильника. Через добу риба готова. Можна перед засолкою обробити рибу на філе з шкірою, тоді солі беремо не більше 1 ст. ложки.
Як замаринувати горбушу?
Інгредієнти:
горбуша - 1 шт.;
сіль велика - 1 ст. ложка;
цукор (або мед) - 1 -2 ч. ложки;
сік 2-х лаймів (або 1-2-х лимонів, або 1 грейпфрута);
червоний гострий свіжий перець (немелений);
часник - 1 зубчик:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
оцет яблучний або виноградний натуральний світлий - 1-2 ст. ложки;
лавровий лист - 1-2 шт.;
гвоздичка - 1-2 шт.;
запашний перець - 3-5 горошин;
насіння анісу - 1 ч. ложка.
Приготування
Очищену рибу филируем, не видаляючи шкіру. Нарізаємо філе досить великими шматками.
Чесночину розрізаємо на 2-4 частини. Додаємо інші інгредієнти маринаду, туди ж кладемо шматочки риби, приправляємо гострим червоним перцем. Перемішуємо в ємності і накриваємо її. Перешкодимо в холодильник. Зручно маринувати в банку і струшувати її протягом доби кілька разів.
Неважливо, горбуша солона або маринована, безпосередньо перед приготуванням бутербродів акуратно зрізаємо шматочки м'якоті з шкіри.
Бутерброди з солоною, малосольною або маринованої горбушею
Якщо риба пересолена, можна нарізати її крупними шматками і залити холодною кип'яченою водою, потримати близько години, після чого злити воду і відкинути на друшляк.
Інгредієнти:
власне, горбуша;
хліб фуршетний або багетні - пшеничний або житній;
масло вершкове натуральне (а не якісь спреди);
огірок свіжий;
зелень для прикраси (петрушка, базилік, кінза);
лимон.
Приготування
Хліб треба нарізати скибочками (або купити нарізаний). Можна трохи підсушити. Намазуємо хліб нетовстим шаром масла. Зверху кладемо шматочок(і) риби, скибочка-два огірка і часточку лимона. Прикрашаємо зеленню.
Бутерброди з копченою горбушею (і тими ж іншими інгредієнтами огірком, лимоном і хлібом з маслом) можна робити з готової копченої риби, купленої в магазині (або закопчена самостійно). Зрозуміло, при обробленні копченої горбуші на шматочки для бутербродів шкіру краще видаляти.
Бутерброди з консервованої горбушею
У цьому варіанті краще використовувати не огірки, а оливки без кісточок (неважливо, темні чи світлі).
Приготування
Намазуємо скибочку хліба шаром вершкового масла, зверху викладаємо шматочок консервованої горбуші, а поруч кладемо половинку оливки (або кілька кружечків), часточку лимона і прикрашаємо зеленню.
Гарячі бутерброди з малосольною або маринованої горбушею і сиром
Приготування
На скибочку хліба кладемо скибочку сиру, зверху - шматочок(і) горбуші, поруч-кілька кружечків оливки. Виставляємо на сухе деко і поміщаємо його в розігрітий духову шафу на 8-12 хвилин. Треба, щоб сир злегка подплавился, а те, що зверху, приклеїлося до нього. Прикрашаємо зеленню і викладаємо на блюдо.
Бутерброди з горбушею подаємо до горілки, несолодким міцним настоянкам, джину, будь-яким світлим вин, пива.
Шукайте ще рецепти смачних закусок, тоді радимо спробувати бутерброди з сьомгою або печінки тріски .
Зрозуміло, солити або маринувати рибу краще самостійно, це потрібно зробити хоча б за добу до безпосереднього вживання в їжу або приготування бутербродів.
Найпростіший сухий посол
Інгредієнти:
Приготування
Рибу очищаємо від луски, видаляємо зябра і нутрощі (якщо є ікра або молочко - не викидаємо). Промиваємо рибку і обсушуємо серветкою. Натираємо сумішшю солі і цукру зсередини і зовні. Кладемо рибу на шматок паперу, присипаємо залишками суміші солі з цукром, загортаємо в чисту щільний папір і кладемо на полицю холодильника. Через добу риба готова. Можна перед засолкою обробити рибу на філе з шкірою, тоді солі беремо не більше 1 ст. ложки.
Як замаринувати горбушу?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену рибу филируем, не видаляючи шкіру. Нарізаємо філе досить великими шматками.
Чесночину розрізаємо на 2-4 частини. Додаємо інші інгредієнти маринаду, туди ж кладемо шматочки риби, приправляємо гострим червоним перцем. Перемішуємо в ємності і накриваємо її. Перешкодимо в холодильник. Зручно маринувати в банку і струшувати її протягом доби кілька разів.
Неважливо, горбуша солона або маринована, безпосередньо перед приготуванням бутербродів акуратно зрізаємо шматочки м'якоті з шкіри.
Бутерброди з солоною, малосольною або маринованої горбушею
Якщо риба пересолена, можна нарізати її крупними шматками і залити холодною кип'яченою водою, потримати близько години, після чого злити воду і відкинути на друшляк.
Інгредієнти:
Приготування
Хліб треба нарізати скибочками (або купити нарізаний). Можна трохи підсушити. Намазуємо хліб нетовстим шаром масла. Зверху кладемо шматочок(і) риби, скибочка-два огірка і часточку лимона. Прикрашаємо зеленню.
Бутерброди з копченою горбушею (і тими ж іншими інгредієнтами огірком, лимоном і хлібом з маслом) можна робити з готової копченої риби, купленої в магазині (або закопчена самостійно). Зрозуміло, при обробленні копченої горбуші на шматочки для бутербродів шкіру краще видаляти.
Бутерброди з консервованої горбушею
У цьому варіанті краще використовувати не огірки, а оливки без кісточок (неважливо, темні чи світлі).
Приготування
Намазуємо скибочку хліба шаром вершкового масла, зверху викладаємо шматочок консервованої горбуші, а поруч кладемо половинку оливки (або кілька кружечків), часточку лимона і прикрашаємо зеленню.
Гарячі бутерброди з малосольною або маринованої горбушею і сиром
Приготування
На скибочку хліба кладемо скибочку сиру, зверху - шматочок(і) горбуші, поруч-кілька кружечків оливки. Виставляємо на сухе деко і поміщаємо його в розігрітий духову шафу на 8-12 хвилин. Треба, щоб сир злегка подплавился, а те, що зверху, приклеїлося до нього. Прикрашаємо зеленню і викладаємо на блюдо.
Бутерброди з горбушею подаємо до горілки, несолодким міцним настоянкам, джину, будь-яким світлим вин, пива.
Шукайте ще рецепти смачних закусок, тоді радимо спробувати бутерброди з сьомгою або печінки тріски .
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована горбуша - рецепт
Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна
Горбуша копчена
Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути
Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
Бутерброди з сьомгою
Бутерброди з сьомгою - це чудова і швидка закуска для святкового столу, меню вихідного дня. Приготувати її не складе особливої праці за рецептами,
Бутерброди з огірком
Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за