Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морський язик в клярі - рецепт

Морський язик в клярі - рецепт

22-03-2015, 08:15
1 481
Морський язик в клярі - рецепт
Морський язик або Європейська солея - риба сімейства Солеевих загону Камбалообразних, цінний дієтичний продукт, об'єкт промислу. Мешкає в теплих водах тропічних і субтропічних морів. Ця риба зовні дуже схожа на камбалу, має таке ж сплющене з боків, але більше довгасте овальне будова тіла (звичайна довжина тіла рідко перевищує 30 см). Луска солеї дрібна, жорстка блідо-коричневих відтінків з темними цятками, що дозволяє їй успішно маскуватися на тлі піщаного дна. З нижньої сторони тіла (в природному стані зверненої до дна) забарвлення більш світлий. Як і у камбали, обидва очі солеї розташовані на одній стороні, що обумовлено придонним способом життя.
Слід зауважити, що морський язик вважається делікатесним продуктом (на відміну від пангасіуса, якого недобросовісні працівники торгівлі іноді видають за морський язик). Так що краще купувати цю рибку цілком, а не у вигляді філе.
В плоті морського язика міститься безліч корисних речовин: білок, амінокислоти (лізин, триптофан і метіонін), незамінні жири, а також таурин, вітаміни A, B, D, E, F, РР, сполуки калію, фосфору, йоду, марганцю, цинку, міді і заліза.
Морський язик можна готувати по-різному, в тому числі, і смажити на сковороді. Є два варіанти: смажити, обваляти в борошні (або панірувальних сухарях ), або смажити у фритюрі. Як ми пам'ятаємо, кляр - це таке рідке тісто, суміш яєць з борошном, іноді з додаванням молока і/або деяких інших інгредієнтів. Будь-який продукт, обсмажені в клярі (в тому числі, і риба), буде соковитіше, ніж просто обсмажений.

Рецепт філе морського язика в клярі


Інгредієнти:

  • риба-морський язик;

  • яйце куряче;

  • молоко;

  • борошно пшеничне високосортна;

  • спеції сухі мелені (чорний і запашний перець, тертий мускатний горіх);

  • зелень для подачі (базилік, петрушка, кінза, майоран);

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Приготування
    Спочатку правильно разделаем рибу. Видаляємо жорстку шкіру з лускою, для цього у підстави хвоста робимо поперечні надрізи, знімаємо шкіру по краю надрізу і, міцно взявши за край, різко зводимо до голови риби. Голову, хвостовий плавник і жорстку частину інших плавців обрізаємо, видаляємо зябра. Робимо поздовжній надріз вздовж хребта і знімаємо філе. З що залишилися після оброблення риби частин можна зварити бульйон.
    Готуємо кляр : 2 курячих яйця потрібно 2 ст. ложки молока середньої жирності або світлого пива і близько 2 ст. ложок борошна. Всі ці інгредієнти змішуємо так, щоб не було грудочок, додаємо сухі мелені спеції і злегка збиваємо вінчиком або виделкою (або міксером на малих обертах, кляр не повинен бути надто пишним). Тісто повинно мати густину рідкуватий сметани і бути в'язким.
    Смажити будемо цільними шматками, оскільки морський язик - риба досить невелика.
    Тепер власне приготування морського язика в клярі. Розігріваємо олію в сковороді, занурюємо-вмочаємо шматки філе в кляр. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до готовності, про яку можна судити по золотистого відтінку. Відбувається все це швидко, оскільки смажимо філе без кісток, протягом близько 8
    Морський язик в клярі - рецепт
    хвилин. Можна ще потримати на слабкому вогні 5-8 хвилин, прикривши кришкою.
    Подаємо із зеленню, можна збризнути соком лимона. Добре б подати якийсь світлий соус, наприклад, лимонно-часниковий. Як гарнір можна подати рис, пасту або картоплю, також добре подати свіжі овочі і, може, навіть фрукти з не надто пряними і різко вираженими смаками. Вино краще вибрати столове біле або рожеве, або холодне світле пиво.
    Можна трохи ускладнити рецепт: викладаємо на блюдо готовий ще гарячий морський язик, обсмажені в клярі, і посипаємо тертим твердим сиром. Сир злегка розплавиться і буде дуже смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морський язик - рецепти
    Морський язик - рецепти
    Корисний і, фактично, делікатесний морський язик, від чого-то, аж ніяк не часто зустрінеш у нашому меню, і якщо вам пощастить придбати цю рибу, то не
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
    Запечений судак в духовці
    Запечений судак в духовці
    Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику
    Як приготувати хек на сковороді?
    Як приготувати хек на сковороді?
    Хек - смачна і корисна рибка. В ній містяться вітаміни А, Е, С, РР, сполуки калію, магнію, цинку, фосфору і т. д. Її можна готувати різними
    Тілапія в клярі
    Тілапія в клярі
    Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
    Маринований мова
    Маринований мова
    Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про