Морський язик в клярі - рецепт

Слід зауважити, що морський язик вважається делікатесним продуктом (на відміну від пангасіуса, якого недобросовісні працівники торгівлі іноді видають за морський язик). Так що краще купувати цю рибку цілком, а не у вигляді філе.
В плоті морського язика міститься безліч корисних речовин: білок, амінокислоти (лізин, триптофан і метіонін), незамінні жири, а також таурин, вітаміни A, B, D, E, F, РР, сполуки калію, фосфору, йоду, марганцю, цинку, міді і заліза.
Морський язик можна готувати по-різному, в тому числі, і смажити на сковороді. Є два варіанти: смажити, обваляти в борошні (або панірувальних сухарях ), або смажити у фритюрі. Як ми пам'ятаємо, кляр - це таке рідке тісто, суміш яєць з борошном, іноді з додаванням молока і/або деяких інших інгредієнтів. Будь-який продукт, обсмажені в клярі (в тому числі, і риба), буде соковитіше, ніж просто обсмажений.
Рецепт філе морського язика в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку правильно разделаем рибу. Видаляємо жорстку шкіру з лускою, для цього у підстави хвоста робимо поперечні надрізи, знімаємо шкіру по краю надрізу і, міцно взявши за край, різко зводимо до голови риби. Голову, хвостовий плавник і жорстку частину інших плавців обрізаємо, видаляємо зябра. Робимо поздовжній надріз вздовж хребта і знімаємо філе. З що залишилися після оброблення риби частин можна зварити бульйон.
Готуємо кляр : 2 курячих яйця потрібно 2 ст. ложки молока середньої жирності або світлого пива і близько 2 ст. ложок борошна. Всі ці інгредієнти змішуємо так, щоб не було грудочок, додаємо сухі мелені спеції і злегка збиваємо вінчиком або виделкою (або міксером на малих обертах, кляр не повинен бути надто пишним). Тісто повинно мати густину рідкуватий сметани і бути в'язким.
Смажити будемо цільними шматками, оскільки морський язик - риба досить невелика.
Тепер власне приготування морського язика в клярі. Розігріваємо олію в сковороді, занурюємо-вмочаємо шматки філе в кляр. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до готовності, про яку можна судити по золотистого відтінку. Відбувається все це швидко, оскільки смажимо філе без кісток, протягом близько 8

Подаємо із зеленню, можна збризнути соком лимона. Добре б подати якийсь світлий соус, наприклад, лимонно-часниковий. Як гарнір можна подати рис, пасту або картоплю, також добре подати свіжі овочі і, може, навіть фрукти з не надто пряними і різко вираженими смаками. Вино краще вибрати столове біле або рожеве, або холодне світле пиво.
Можна трохи ускладнити рецепт: викладаємо на блюдо готовий ще гарячий морський язик, обсмажені в клярі, і посипаємо тертим твердим сиром. Сир злегка розплавиться і буде дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти

Морський язик - рецепти
Корисний і, фактично, делікатесний морський язик, від чого-то, аж ніяк не часто зустрінеш у нашому меню, і якщо вам пощастить придбати цю рибу, то не

Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру

Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику

Як приготувати хек на сковороді?
Хек - смачна і корисна рибка. В ній містяться вітаміни А, Е, С, РР, сполуки калію, магнію, цинку, фосфору і т. д. Її можна готувати різними

Тілапія в клярі
Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.

Маринований мова
Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про