Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати хек на сковороді?

Як приготувати хек на сковороді?

22-03-2015, 08:15
25 095
Як приготувати хек на сковороді?
Хек - рід лучеперих придонних хижих риб з сімейства Мерлузових загону Трескообразних з сріблясто-сірою лускою і білої плоттю, розрізняють 10-11 видів. Хек - цінна промислова риба, звична в нашому меню. Довжина тіла хека в середньому досягає від 30 см до 15 м залежно від віку, можливостей годування і видових приладдя.
Хек - вельми корисний низькокалорійний продукт харчування. Плоть хека містить безліч життєво важливих для людини речовин, а саме: вітаміни PP, B, A, E і C, сполуки кальцію, калію, магнію, фосфору, заліза, цинку, фтору, кобальту, нікелю, молібдену, йоду та ін, корисні жири і легко засвоювані білки. Цю смачну рибу цілком можна вважати дієтичним продуктом. Регулярне вживання правильно приготовленого хека благотворно для людського організму.
Розповімо, як можна смачно приготувати хек на сковороді.Хек продається в основному в замороженому або свежемороженом вигляді, цілком або тушками, а також у вигляді філе з льодовою кіркою.

Рецепт філе хека на сковороді


Інгредієнти:

  • філе або стейки хека;

  • пшеничне борошно (можна в суміші з кукурудзяної, вона дуже хороша для панірування);

  • сіль;

  • масло або свинячий (курячий) жир для обсмажування;

  • зелень різна свіжа (петрушка, базилік, кінза) для подачі;

  • лимон;

  • запашний або чорний перець мелений.


  • Приготування
    Розморозимо рибку, бажано в холодній воді, якщо потрібно, очистимо її від луски і обробіть на філе (можна зі шкірою) або на стейки. Смажити хек на сковороді можна у вигляді порційних шматочків або цільним філе. Риба не повинна бути мокрою, її попередньо треба обсушити чистою серветкою. Ставимо сковороду розігріватися, наливаємо в неї масло (або використовуємо тваринний перетоплений жир, наприклад, свинячий, курячий, гусячий). Трохи додаємо сіль борошно і паніруємо в ній рибку. Обсмажуємо шматочки до золотистого кольору з обох сторін. Не слід пересмажувати рибу, це некорисно.
    Процес обсмажування філе хека без кісток відбувається досить швидко (по 5-8 хвилин з кожної сторони). Готовий хек присипаємо меленим перцем і скроплюємо соком лимона. Подаємо із зеленню. Оскільки плоть хека кілька суховата, добре б подати який-небудь соус (лимонно-часниковий, вершковий , томатний або ін) Для гарнір підійдуть варену картоплю або рис. Вино вибирайте столове біле або світле пиво.
    Можна дещо ускладнити рецепт і протушкувати вже готові обсмажені шматочки хека на сковороді в цибульно-томатної суміші протягом 8-10 хвилин. Це робиться наступним чином: дрібно нарізаний цибулю злегка обсмажується в окремій сковороді на олії, потім зверху викладають обсмажені шматочки хека і заливають злегка розведеним водою томат-пастою (можна приправити її сухими меленими спеціями). Рибу в томаті краще подавати з міцними напоями.
    Тепер розповімо, як готувати хек на сковороді в клярі - при такому способі приготування рибка повинна вийти більш соковитою.

    Хек в клярі на сковороді


    Інгредієнти:

  • філе або стейки хека;

  • масло або жир для обсмажування;

  • зелень свіжа різна для подачі.


  • Для кляру:

  • яйце куряче;

  • трохи молока, пива або води;

  • борошно пшеничне.


  • Як приготувати хек на сковороді?
    Приготування
    Філе хека, розморожене і обсушенное, нарізаємо зручними порційними шматочками.
    Готуємо кляр: змішати яйце з борошном і молоком (або пивом, водою). Злегка збиваємо вінчиком або виделкою, повинно вийти в'язке рідкувате тісто.
    Добре розігріваємо в сковороді жир. Занурюємо шматочки риби в кляр, витягаємо і обсмажуємо до приємного золотистого кольору з обох сторін. Можна ще кілька хвилин (5-8) потримати рибу на самому малому вогні, прикривши сковороду кришкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хек в томатному соусі
    Хек в томатному соусі
    Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Хек в мультиварці
    Хек в мультиварці
    Хек - смачна і корисна рибка. Її можна тушкувати, запікати, смажити, варити. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо кілька універсальних і швидких