Хек в томатному соусі
Хек в томаті - всім знайоме з дитинства страва, поживна і, що важливо, низькокалорійне. Готується він швидко, не вимагає значних трудовитрат. Приготувати хека можна, як загасивши в томаті, так і просто залити маринадом і дати настоятися.
Інгредієнти:
хек - 1 кг;
яйця - 2 шт.;
борошно;
рослинна олія;
паста томатна - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
морква - 1 шт.;
маргарин - 30 р.
Приготування
Рибу миємо й чистимо, обрізаючи плавники, ріжемо порційними шматками і трохи додаємо сіль. Розігріваємо сковороду, шматочки риби обвалюємо в яйці і в борошні, обсмажуємо з двох сторін. Викладаємо обсмажену рибу в сотейник. Ріжемо цибулю кубиками, моркву соломкою (моркву можна потерти на крупній тертці). Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорого стану, додаємо моркву, перемішуємо і накриваємо кришкою хвилини на 3. Готуємо соус до риби : беремо півчашки води, розмішуємо в ній томатну пасту, трохи солимо і додаємо 2 ч. ложки цукру, вливаємо томатну пасту в сковороду. Добре все перемішуємо, додаємо маргарин і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Потім заливаємо рибу в сотейнику соусом і ставимо хек в розігріту духовку на 7 хвилин.
Гарнируем рибу в томаті картоплею-пюре, або відвареним рисом.
Цей рецепт приготування хека в томаті дещо відрізняється від традиційного варіанту, оскільки серед інгредієнтів зустрічається зелена стручкова квасоля.
Інгредієнти:
хек - 1 кг;
томатний сік - 200г;
квасоля стручкова - 200-300 р;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
гвоздика - за смаком;
олія оливкова - 10 р.
Приготування
Рибу миємо, чистимо, ріжемо шматками, солимо і перчимо. Розігріваємо оливкову олію на сковороді, викладаємо рибу, обсмажуємо на маленькому вогні. Поки вона смажиться, ріжемо цибулю дрібними кубиками, додаємо до хеку. Смажимо таким чином цибулю і рибу приблизно 15 хвилин до напівготовності хека, потім заливаємо рибу томатним соком, накриваємо кришкою, додаємо квасоля і трохи гвоздики і тушкуємо ще 7 хвилин, поки не буде готова квасоля.
Інгредієнти:
філе хека - 1 кг;
томати у власне соку - 1 банка;
борошно - 3 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
цибуля - 1 головка;
зелень - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рибу миємо й чистимо, ріжемо на шматки, обвалюємо в підсоленій борошні й обсмажуємо на сковороді, викладаємо в глибоку ємність. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, потім додаємо очищені від шкірки консервовані помідори, сік з банки і тушкуємо 5-7 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Заливаємо цим соусом рибу і залишаємо на 2-3 години. Потім присипаємо зеленню і подаємо до столу.
Риба хек в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо й чистимо, обрізаючи плавники, ріжемо порційними шматками і трохи додаємо сіль. Розігріваємо сковороду, шматочки риби обвалюємо в яйці і в борошні, обсмажуємо з двох сторін. Викладаємо обсмажену рибу в сотейник. Ріжемо цибулю кубиками, моркву соломкою (моркву можна потерти на крупній тертці). Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорого стану, додаємо моркву, перемішуємо і накриваємо кришкою хвилини на 3. Готуємо соус до риби : беремо півчашки води, розмішуємо в ній томатну пасту, трохи солимо і додаємо 2 ч. ложки цукру, вливаємо томатну пасту в сковороду. Добре все перемішуємо, додаємо маргарин і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Потім заливаємо рибу в сотейнику соусом і ставимо хек в розігріту духовку на 7 хвилин.
Гарнируем рибу в томаті картоплею-пюре, або відвареним рисом.
Хек тушкована у томаті з квасолею
Цей рецепт приготування хека в томаті дещо відрізняється від традиційного варіанту, оскільки серед інгредієнтів зустрічається зелена стручкова квасоля.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо, чистимо, ріжемо шматками, солимо і перчимо. Розігріваємо оливкову олію на сковороді, викладаємо рибу, обсмажуємо на маленькому вогні. Поки вона смажиться, ріжемо цибулю дрібними кубиками, додаємо до хеку. Смажимо таким чином цибулю і рибу приблизно 15 хвилин до напівготовності хека, потім заливаємо рибу томатним соком, накриваємо кришкою, додаємо квасоля і трохи гвоздики і тушкуємо ще 7 хвилин, поки не буде готова квасоля.
Хек заливний в томаті
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо й чистимо, ріжемо на шматки, обвалюємо в підсоленій борошні й обсмажуємо на сковороді, викладаємо в глибоку ємність. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, потім додаємо очищені від шкірки консервовані помідори, сік з банки і тушкуємо 5-7 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Заливаємо цим соусом рибу і залишаємо на 2-3 години. Потім присипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в томаті - рецепт
Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
Як смачно приготувати рибу?
Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
Риба під майонезом
Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
Риба, тушкована з цибулею
Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома