Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хек в томатному соусі

Хек в томатному соусі

22-03-2015, 10:08
3 612
Хек в томатному соусі
Хек в томаті - всім знайоме з дитинства страва, поживна і, що важливо, низькокалорійне. Готується він швидко, не вимагає значних трудовитрат. Приготувати хека можна, як загасивши в томаті, так і просто залити маринадом і дати настоятися.

Риба хек в томатному соусі



Інгредієнти:


  • хек - 1 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно;

  • рослинна олія;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • маргарин - 30 р.



  • Приготування

    Рибу миємо й чистимо, обрізаючи плавники, ріжемо порційними шматками і трохи додаємо сіль. Розігріваємо сковороду, шматочки риби обвалюємо в яйці і в борошні, обсмажуємо з двох сторін. Викладаємо обсмажену рибу в сотейник. Ріжемо цибулю кубиками, моркву соломкою (моркву можна потерти на крупній тертці). Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорого стану, додаємо моркву, перемішуємо і накриваємо кришкою хвилини на 3. Готуємо соус до риби : беремо півчашки води, розмішуємо в ній томатну пасту, трохи солимо і додаємо 2 ч. ложки цукру, вливаємо томатну пасту в сковороду. Добре все перемішуємо, додаємо маргарин і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Потім заливаємо рибу в сотейнику соусом і ставимо хек в розігріту духовку на 7 хвилин.
    Гарнируем рибу в томаті картоплею-пюре, або відвареним рисом.

    Хек тушкована у томаті з квасолею


    Цей рецепт приготування хека в томаті дещо відрізняється від традиційного варіанту, оскільки серед інгредієнтів зустрічається зелена стручкова квасоля.
    Інгредієнти:

  • хек - 1 кг;

  • томатний сік - 200г;

  • квасоля стручкова - 200-300 р;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • гвоздика - за смаком;

  • олія оливкова - 10 р.


  • Приготування
    Рибу миємо, чистимо, ріжемо шматками, солимо і перчимо. Розігріваємо оливкову олію на сковороді, викладаємо рибу, обсмажуємо на маленькому вогні. Поки вона смажиться, ріжемо цибулю дрібними кубиками, додаємо до хеку. Смажимо таким чином цибулю і рибу приблизно 15 хвилин до напівготовності хека, потім заливаємо рибу томатним соком, накриваємо кришкою, додаємо квасоля і трохи гвоздики і тушкуємо ще 7 хвилин, поки не буде готова квасоля.

    Хек заливний в томаті



    Інгредієнти:


  • філе хека - 1 кг;

  • томати у власне соку - 1 банка;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • цибуля - 1 головка;

  • Хек в томатному соусі
  • зелень - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу миємо й чистимо, ріжемо на шматки, обвалюємо в підсоленій борошні й обсмажуємо на сковороді, викладаємо в глибоку ємність. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії, потім додаємо очищені від шкірки консервовані помідори, сік з банки і тушкуємо 5-7 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Заливаємо цим соусом рибу і залишаємо на 2-3 години. Потім присипаємо зеленню і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Як смачно приготувати пікшу?
    Як смачно приготувати пікшу?
    Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
    Риба під майонезом
    Риба під майонезом
    Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома