Хек в мультиварці
Таку рибу, як хек дуже легко приготувати в мультиварці. Вона піддається гасінню, обжарке, варінні на пару, не втрачаючи при цьому ні смаку, ні форми.
Інгредієнти:
філе хека - 4 шматочки (по 200 г);
борошно;
сіль, перець;
рослинне масло.
Приготування
Рибне філе обсушуємо паперовим рушником. Борошно просіваємо і змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю. Рибу обвалюють у борошні, надлишки стряхиваем.
Мультиварку включаємо в режим "Випічка" або "Смаження". Наливаємо в чашу пристрою масло. Кладемо філе хека шкірою вниз і смажимо, не перевертаючи, 7-8 хвилин або до тих пір, поки шкіра не перетвориться в золотисту скориночку. Перевертаємо рибу на іншу сторону і смажимо все ще пару хвилин.
Філе хека в мультиварці, приготоване таким способом, вийде дуже хрустким зовні і ніжним і соковитим всередині.
Інгредієнти:
філе хека - 2-3 шт.;
сік 1 лимона;
зернова гірчиця - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія - 4-6 ст. ложок;
зелень кропу.
Приготування
Філе нарізаємо порційними шматками і кладемо в скляний або емальований посуд. Заливаємо рибу олією і лимонним соком, додаємо гірчицю , нарізану зелень, сіль, чорний перець і залишаємо все на 20-30 хвилин.
У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо на пристрій решітку для варіння на пару. Викладаємо на решітку шматочки маринованого хека і вибираємо режим "Варка на пару" на 30 хвилин. Після закінчення часу риба буде готова до подачі на стіл.
Інгредієнти:
хек - 700 г;
оливкова олія - 1/4 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
болгарський перець - 2 шт.;
томати у власному соку - 4-5 шт.;
вода - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
зелень.
Приготування
Рибу нарізаємо шматочками, поливаємо столовою ложкою олії і щедро приправляємо сіллю і перцем. Залишаємо хек на 10-15 хвилин - час підготовки інших інгредієнтів.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями. Часник пропускаємо через прес і змішати з пюрированними в блендері томатами у власному соку . Болгарський перець також ріжемо кільцями.
У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і викладаємо кільця цибулі та болгарського перцю. Зверху розміщуємо рибу, заливаємо її томатами і водою. Ставимо режим "Гасіння" або "Рагу" на 1 годину. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу гарячим, з скибочкою хліба.
Запікання риби в мультиварці збереже вам цілу купу часу, а якщо ви ще скористайтеся нашим рецептом, то на виході отримаєте не просто швидке, але і неймовірно смачне блюдо, яке гідно подачі за ресторанним столом.
Інгредієнти:
часник - 2 зубчики;
петрушка - 1 пучок;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
філе хека - 2-3 шт.;
томати черрі - 12 шт.;
лимон - 1 шт.;
гострий перець - за смаком;
хлібна паніровка - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Хлібну паніровку збиваємо з дрібкою солі, невеликою кількістю нарізаного гострого перцю, подрібненого часнику і нарізаної зелені. Рибне філе ретельно приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Лимони нарізаємо часточками, а томати черрі залишаємо цілими.
У чашу мультиварки розігріваємо олію, використовуючи режим "Випічка". Кладемо томати і лимони, зверху розміщуємо рибні філе та покриваємо їх ароматною хлібної паніровкою. Виставляємо режим випічка на 30 хвилин. Після закінчення часу, рибне філе покриється золотистою хлібною скоринкою.
Подавати рибу слід з запеченими томатами, полив соком лимонів, відразу ж після приготування, поки гаряче блюдо, а хлібна крихта зберегла свій хрускіт.
Як приготувати хек в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе обсушуємо паперовим рушником. Борошно просіваємо і змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю. Рибу обвалюють у борошні, надлишки стряхиваем.
Мультиварку включаємо в режим "Випічка" або "Смаження". Наливаємо в чашу пристрою масло. Кладемо філе хека шкірою вниз і смажимо, не перевертаючи, 7-8 хвилин або до тих пір, поки шкіра не перетвориться в золотисту скориночку. Перевертаємо рибу на іншу сторону і смажимо все ще пару хвилин.
Філе хека в мультиварці, приготоване таким способом, вийде дуже хрустким зовні і ніжним і соковитим всередині.
Рецепт хека в мультиварці на пару
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо порційними шматками і кладемо в скляний або емальований посуд. Заливаємо рибу олією і лимонним соком, додаємо гірчицю , нарізану зелень, сіль, чорний перець і залишаємо все на 20-30 хвилин.
У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо на пристрій решітку для варіння на пару. Викладаємо на решітку шматочки маринованого хека і вибираємо режим "Варка на пару" на 30 хвилин. Після закінчення часу риба буде готова до подачі на стіл.
Хек, тушкований з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу нарізаємо шматочками, поливаємо столовою ложкою олії і щедро приправляємо сіллю і перцем. Залишаємо хек на 10-15 хвилин - час підготовки інших інгредієнтів.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями. Часник пропускаємо через прес і змішати з пюрированними в блендері томатами у власному соку . Болгарський перець також ріжемо кільцями.
У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і викладаємо кільця цибулі та болгарського перцю. Зверху розміщуємо рибу, заливаємо її томатами і водою. Ставимо режим "Гасіння" або "Рагу" на 1 годину. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу гарячим, з скибочкою хліба.
Хек, запечений в мультиварці
Запікання риби в мультиварці збереже вам цілу купу часу, а якщо ви ще скористайтеся нашим рецептом, то на виході отримаєте не просто швидке, але і неймовірно смачне блюдо, яке гідно подачі за ресторанним столом.
Інгредієнти:
Приготування
Хлібну паніровку збиваємо з дрібкою солі, невеликою кількістю нарізаного гострого перцю, подрібненого часнику і нарізаної зелені. Рибне філе ретельно приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Лимони нарізаємо часточками, а томати черрі залишаємо цілими.
У чашу мультиварки розігріваємо олію, використовуючи режим "Випічка". Кладемо томати і лимони, зверху розміщуємо рибні філе та покриваємо їх ароматною хлібної паніровкою. Виставляємо режим випічка на 30 хвилин. Після закінчення часу, рибне філе покриється золотистою хлібною скоринкою.
Подавати рибу слід з запеченими томатами, полив соком лимонів, відразу ж після приготування, поки гаряче блюдо, а хлібна крихта зберегла свій хрускіт.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Хек з овочами
З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
Хек в клярі
Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще
Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно
Тілапія в мультиварці
З тілапії можна приготувати багато смачних і цікавих страв. Але включати в свій раціон її часто не варто, із-за здатності цієї рибки накопичувати