Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морський язик - рецепти

Морський язик - рецепти

22-03-2015, 10:13
2 067
Морський язик - рецепти
Морський язик - це смачний, делікатесний і дуже корисний продукт. Страви, приготовлені з цієї риби, з легкістю прикрасять не тільки скромний святкову вечерю, але і будь грандіозне гуляння.
Давайте розглянемо рецепти того, як смачно приготувати морський язик.

Рецепт морського язика в духовці


Інгредієнти:

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • філе морського язика - 1 шт.;

  • сир м'який - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування морського язика досить простий: беремо цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями або кільцями, сир натираємо на крупній тертці, а філе морського язика солимо і перчимо з обох сторін. На деко наливаємо трохи олії і викладаємо рибу. Далі промазуємо філе зверху сметаною, і наступним шаром кладемо кільця ріпчастої цибулі. Ставимо деко в духовку і запікаємо мову протягом 10 хвилин. По закінченню часу, дістаємо страву з духовки, посипаємо тертим сиром і ставимо його назад ще на 15 хвилин.
    Готовий морський язик перекладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.

    Котлети з морського язика - рецепт


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • філе морського язика 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • білий хліб - 50 г;

  • молоко - 150 мл;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Скибочки білого хліба замочуємо в молоці, віджимаємо і, разом з очищеним від лушпиння цибулею, пропускаємо через м'ясорубку. Філе морського язика промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. В отриманий фарш додаємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком. Ретельно все перемішуємо і, змочуючи руки у воді, формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо наші рибні биточки на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії з обох боків до утворення апетитною рум'яною кірочки.

    Рецепт смаженого морського язика


    Інгредієнти:

  • філе морського язика - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимон - 05 шт.;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • зелена цибуля - за смаком

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Філе морського язика промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками. Солимо за смаком і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, щоб риба, як слід, просочилася сіллю і при смаженні не розвалювалася.
    Борошно змішуємо з чорним перцем. Шматочки риби паніруємо в підготовленій борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом близько 10 хвилин до золотавої скоринки.
    Подаємо готове філе на стіл, прикрасивши страву скибочками лимона і пір'ям зеленого лука. Як гарнір підійде картопляне пюре або гречка.

    Рецепт приготування риби морської мову з овочами


    Інгредієнти:

  • філе морського язика - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • картопля - 6 шт.;

  • вершки - 250 мл;

  • помідори - 3 шт.;

  • баклажан - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • твердий сир - 100 г

  • сіль, перець, лимонний сік - за смаком;

  • корінь імбиру - за бажанням.


  • Приготування
    Філе промиваємо й обсушуємо паперовою серветкою. Корінь імбиру чистимо, а потім натираємо на тертці. Далі викладаємо в
    Морський язик - рецепти
    миску рибу, натираємо її тертим імбиром, сіллю і перцем, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
    Тим часом очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник - дрібними кубиками. Баклажани, помідори і картоплю ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо всі овочі кружальцями. Форму для запікання застеляємо фольгою, викладаємо рибу, зверху розкладаємо цибулю, часник, картоплю, баклажани, помідори і заливаємо все вершками. Посипаємо блюдо тертим сиром, щільно закриваємо фольгою й запікаємо філе з овочами приблизно 30 хвилин.
    За аналогічним рецептом також смачно запікати рибу в горщиках .
    Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морський окунь, запечений в духовці
    Морський окунь, запечений в духовці
    Морський окунь є дуже корисною рибою. Приготувати з нього можна досить багато страв, а тому ми вирішили розповісти вам про деяких рецептах. Ви,
    Морський язик в клярі - рецепт
    Морський язик в клярі - рецепт
    Морський язик - цінний дієтичний продукт, в якому міститься багато корисних речовин: амінокислоти, незамінні жири, вітаміни A, B, D, E, F, РР.
    Роли з морського мови
    Роли з морського мови
    Роли з морського язика - це пікантна і делікатесна закуска, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. А приготувати її досить просто. І в
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І