Морський окунь, запечений в духовці
Морський окунь - риба дуже смачна. Вона в кілька разів жирніше і соковитіше свого річкового побратима. Таку рибу краще не смажити, а запікати, що набагато корисніше. А ще і дуже смачно!
Інгредієнти:
філе морського окуня - 500 г;
борошно - 3 ст. ложки;
горіхи волоські - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рибку промиваємо, видаляємо залишки кісток і висушуємо паперовим рушником. Яйце з сіллю трохи збиваємо виделкою, горіхи подрібнюємо у блендері дрібно нарізаємо зелень. Філе окуня спочатку обвалюємо в борошні, стряхиваем зайве. Потім занурюємо його в яйце, а в кінці гарненько покачаем в горіхах і зелені. Викладаємо підготовлену рибку на вистеленную пергаментом форму для запікання і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин, поки окунь не зарум'яниться і не перетвориться в золоту рибку.
Інгредієнти:
окунь морський - 2 шт.;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
сік лимона - 1 ст. ложка;
розмарин сушений - 1 ч. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком;
тирсу вільхові - 2 жмені.
Приготування
Окуня чистимо, промиваємо, робимо невеликі надрізи «сіткою» шкурі. Натираємо тушку сіллю і перцем, черевце насипаємо розмарин. Скроплюємо трохи соєвим соусом і лимонним соком, залишаємо півгодини маринуватися.
Тим часом підготуємо гриль. На дно укладаємо фольгу, а зверху - вологі вільхові тирсу. Включаємо температуру на максимум і прогріваємо 5 хвилин. Перед тим, як викласти окуня на решітку, змащуємо її рослинним маслом, щоб не чіплявся до неї. Запікаємо при температурі 200 градусів і середньої швидкості обдування 20 хвилин.
Приготувати морського окуня в духовці можна різними способами. Але щоб рибка вийшла особливо соковитою і ніжною, запечемо її з овочами, загорнувши у фольгу.
Інгредієнти:
філе морського окуня - 300 г;
масло вершкове - 100 г;
фенхель - 1 шт.;
перець болгарський червоний - 1/2 шт.;
цибуля кримський солодкий - 1 шт.;
картопля молода - 2 шт.;
вино біле сухе - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
гірчиця зерниста - 3 ч. ложки;
олія оливкова - 3 ч. ложки;
сік лимона - 2 ч. ложки;
петрушка - 4 гілочки.
Приготування
Рибку розморожуємо, миємо й промаківающімі паперовим рушником. Картоплю не чистимо, тільки миємо й нарізаємо кружечками завтовшки близько 5 мм
Обсмажуємо її на розпеченій сковорідці на вершковому маслі до золотистої скоринки, виуживаем шумівкою на фольгу.
У ту ж сковороду кладемо нарізану соломкою фенхель. Через хвилину додаємо півкільця цибулі і розкришений шматочками болгарський перець. Даємо овочам підрум'янитися і перекладаємо до картоплі на фольгу.
Для соусу змішуємо гірчицю з маслом, лимонним соком і дрібно нарубаною зеленню петрушки. Змащуємо цим маринадом філе окуня і кладемо його зверху на овочі. Поливаємо все білим вином, щільно загортаємо. Відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. За кілька хвилин до готовності відкриваємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися.
Інгредієнти:
окунь - 3 шт.;
помідори черрі - 10 шт.;
вино біле сухе - 1/3 ст.;
масло вершкове - 50 г;
базилік сухий - 1 щіпка;
олія оливкова - для смаження;
картопля - 3 шт.;
перець болгарський жовтий - 1 шт.;
цибуля кримський солодкий - 1/2 шт.;
морква - 1 шт.;
петрушка - 2 гілочки;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Морського окуня в духовці можна тушкувати і в «рукаві». Блюдо по цьому рецепту швидше нагадує рагу. Підійдуть будь-які овочі, які є в холодильнику. Головне, щоб знайшлося кілька томатів. Окуня чистимо, обробляємо і ріжемо великими шматками. Солимо, перчимо. Картоплю і моркву відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Крупно нарізаємо.
Обсмажуємо цибулю півкільцями, злегка обпалюємо на сковороді нарізаний соломкою перець. Викладаємо зажарку в рукав для запікання. Туди ж відправляємо відварені овочі, помідори цілком, петрушку гілочками і рибу. Лимон ріжемо на 8 частин, злегка скроплюємо окуня соком і додаємо у наше рагу. Останні штрихи - вершкове масло, вино і базилік. Зав'язуємо рукав, зверху робимо кілька проколів. Запікаємо півгодини при 180 градусах. Розкриваємо рагу, і ще 5 хвилин підрум'янюємо рибку.
Філе морського окуня в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибку промиваємо, видаляємо залишки кісток і висушуємо паперовим рушником. Яйце з сіллю трохи збиваємо виделкою, горіхи подрібнюємо у блендері дрібно нарізаємо зелень. Філе окуня спочатку обвалюємо в борошні, стряхиваем зайве. Потім занурюємо його в яйце, а в кінці гарненько покачаем в горіхах і зелені. Викладаємо підготовлену рибку на вистеленную пергаментом форму для запікання і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин, поки окунь не зарум'яниться і не перетвориться в золоту рибку.
Морський окунь в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
Окуня чистимо, промиваємо, робимо невеликі надрізи «сіткою» шкурі. Натираємо тушку сіллю і перцем, черевце насипаємо розмарин. Скроплюємо трохи соєвим соусом і лимонним соком, залишаємо півгодини маринуватися.
Тим часом підготуємо гриль. На дно укладаємо фольгу, а зверху - вологі вільхові тирсу. Включаємо температуру на максимум і прогріваємо 5 хвилин. Перед тим, як викласти окуня на решітку, змащуємо її рослинним маслом, щоб не чіплявся до неї. Запікаємо при температурі 200 градусів і середньої швидкості обдування 20 хвилин.
Морський окунь, запечений у фользі
Приготувати морського окуня в духовці можна різними способами. Але щоб рибка вийшла особливо соковитою і ніжною, запечемо її з овочами, загорнувши у фольгу.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Рибку розморожуємо, миємо й промаківающімі паперовим рушником. Картоплю не чистимо, тільки миємо й нарізаємо кружечками завтовшки близько 5 мм
Обсмажуємо її на розпеченій сковорідці на вершковому маслі до золотистої скоринки, виуживаем шумівкою на фольгу.
У ту ж сковороду кладемо нарізану соломкою фенхель. Через хвилину додаємо півкільця цибулі і розкришений шматочками болгарський перець. Даємо овочам підрум'янитися і перекладаємо до картоплі на фольгу.
Для соусу змішуємо гірчицю з маслом, лимонним соком і дрібно нарубаною зеленню петрушки. Змащуємо цим маринадом філе окуня і кладемо його зверху на овочі. Поливаємо все білим вином, щільно загортаємо. Відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. За кілька хвилин до готовності відкриваємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися.
Морський окунь, запечений в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Морського окуня в духовці можна тушкувати і в «рукаві». Блюдо по цьому рецепту швидше нагадує рагу. Підійдуть будь-які овочі, які є в холодильнику. Головне, щоб знайшлося кілька томатів. Окуня чистимо, обробляємо і ріжемо великими шматками. Солимо, перчимо. Картоплю і моркву відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Крупно нарізаємо.
Обсмажуємо цибулю півкільцями, злегка обпалюємо на сковороді нарізаний соломкою перець. Викладаємо зажарку в рукав для запікання. Туди ж відправляємо відварені овочі, помідори цілком, петрушку гілочками і рибу. Лимон ріжемо на 8 частин, злегка скроплюємо окуня соком і додаємо у наше рагу. Останні штрихи - вершкове масло, вино і базилік. Зав'язуємо рукав, зверху робимо кілька проколів. Запікаємо півгодини при 180 градусах. Розкриваємо рагу, і ще 5 хвилин підрум'янюємо рибку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажений морський окунь
Морський окунь - дуже корисна і смачна риба, яка відрізняється відсутністю явного рибного запаху. Готувати її просто, потрібно лише знати декілька
Морський язик - рецепти
Корисний і, фактично, делікатесний морський язик, від чого-то, аж ніяк не часто зустрінеш у нашому меню, і якщо вам пощастить придбати цю рибу, то не
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Як чистити окуня?
Багато господинь вважають за краще не зв'язуватися з окунями, оскільки знають, скільки мороки тягне за собою очищення цієї, без сумніву смачною,
Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова