Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морський окунь, запечений в духовці

Морський окунь, запечений в духовці

22-03-2015, 13:23
932
Морський окунь, запечений в духовці
Морський окунь - риба дуже смачна. Вона в кілька разів жирніше і соковитіше свого річкового побратима. Таку рибу краще не смажити, а запікати, що набагато корисніше. А ще і дуже смачно!

Філе морського окуня в духовці


Інгредієнти:

  • філе морського окуня - 500 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • горіхи волоські - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рибку промиваємо, видаляємо залишки кісток і висушуємо паперовим рушником. Яйце з сіллю трохи збиваємо виделкою, горіхи подрібнюємо у блендері дрібно нарізаємо зелень. Філе окуня спочатку обвалюємо в борошні, стряхиваем зайве. Потім занурюємо його в яйце, а в кінці гарненько покачаем в горіхах і зелені. Викладаємо підготовлену рибку на вистеленную пергаментом форму для запікання і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин, поки окунь не зарум'яниться і не перетвориться в золоту рибку.

    Морський окунь в аерогрилі


    Інгредієнти:

  • окунь морський - 2 шт.;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • розмарин сушений - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;

  • тирсу вільхові - 2 жмені.


  • Приготування
    Окуня чистимо, промиваємо, робимо невеликі надрізи «сіткою» шкурі. Натираємо тушку сіллю і перцем, черевце насипаємо розмарин. Скроплюємо трохи соєвим соусом і лимонним соком, залишаємо півгодини маринуватися.
    Тим часом підготуємо гриль. На дно укладаємо фольгу, а зверху - вологі вільхові тирсу. Включаємо температуру на максимум і прогріваємо 5 хвилин. Перед тим, як викласти окуня на решітку, змащуємо її рослинним маслом, щоб не чіплявся до неї. Запікаємо при температурі 200 градусів і середньої швидкості обдування 20 хвилин.

    Морський окунь, запечений у фользі


    Приготувати морського окуня в духовці можна різними способами. Але щоб рибка вийшла особливо соковитою і ніжною, запечемо її з овочами, загорнувши у фольгу.
    Інгредієнти:

  • філе морського окуня - 300 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • фенхель - 1 шт.;

  • перець болгарський червоний - 1/2 шт.;

  • цибуля кримський солодкий - 1 шт.;

  • картопля молода - 2 шт.;

  • вино біле сухе - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для соусу:

  • гірчиця зерниста - 3 ч. ложки;

  • олія оливкова - 3 ч. ложки;

  • сік лимона - 2 ч. ложки;

  • петрушка - 4 гілочки.


  • Приготування
    Рибку розморожуємо, миємо й промаківающімі паперовим рушником. Картоплю не чистимо, тільки миємо й нарізаємо кружечками завтовшки близько 5 мм
    Обсмажуємо її на розпеченій сковорідці на вершковому маслі до золотистої скоринки, виуживаем шумівкою на фольгу.
    У ту ж сковороду кладемо нарізану соломкою фенхель. Через хвилину додаємо півкільця цибулі і розкришений шматочками болгарський перець. Даємо овочам підрум'янитися і перекладаємо до картоплі на фольгу.
    Для соусу змішуємо гірчицю з маслом, лимонним соком і дрібно нарубаною зеленню петрушки. Змащуємо цим маринадом філе окуня і кладемо його зверху на овочі. Поливаємо все білим вином, щільно загортаємо. Відправляємо на 15-20 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. За кілька хвилин до готовності відкриваємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися.

    Морський окунь, запечений в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • окунь - 3 шт.;

  • помідори черрі - 10 шт.;

  • вино біле сухе - 1/3 ст.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • базилік сухий - 1 щіпка;

  • олія оливкова - для смаження;

  • картопля - 3 шт.;

  • перець болгарський жовтий - 1 шт.;

  • цибуля кримський солодкий - 1/2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • петрушка - 2 гілочки;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Морського окуня в духовці можна тушкувати і в «рукаві». Блюдо по цьому рецепту швидше нагадує рагу. Підійдуть будь-які овочі, які є в холодильнику. Головне, щоб знайшлося кілька томатів. Окуня чистимо, обробляємо і ріжемо великими шматками. Солимо, перчимо. Картоплю і
    Морський окунь, запечений в духовці
    моркву відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Крупно нарізаємо.
    Обсмажуємо цибулю півкільцями, злегка обпалюємо на сковороді нарізаний соломкою перець. Викладаємо зажарку в рукав для запікання. Туди ж відправляємо відварені овочі, помідори цілком, петрушку гілочками і рибу. Лимон ріжемо на 8 частин, злегка скроплюємо окуня соком і додаємо у наше рагу. Останні штрихи - вершкове масло, вино і базилік. Зав'язуємо рукав, зверху робимо кілька проколів. Запікаємо півгодини при 180 градусах. Розкриваємо рагу, і ще 5 хвилин підрум'янюємо рибку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажений морський окунь
    Смажений морський окунь
    Морський окунь - дуже корисна і смачна риба, яка відрізняється відсутністю явного рибного запаху. Готувати її просто, потрібно лише знати декілька
    Морський язик - рецепти
    Морський язик - рецепти
    Корисний і, фактично, делікатесний морський язик, від чого-то, аж ніяк не часто зустрінеш у нашому меню, і якщо вам пощастить придбати цю рибу, то не
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Язь в духовці
    Язь в духовці
    Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
    Як чистити окуня?
    Як чистити окуня?
    Багато господинь вважають за краще не зв'язуватися з окунями, оскільки знають, скільки мороки тягне за собою очищення цієї, без сумніву смачною,
    Галантин з риби
    Галантин з риби
    Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова