Морський язик - це смачний, делікатесний і дуже корисний продукт. Страви, приготовлені з цієї риби, з легкістю прикрасять не тільки скромний святкову вечерю, але і будь грандіозне гуляння.
Давайте розглянемо рецепти того, як смачно приготувати морський язик.
Рецепт морського язика в духовці
Інгредієнти: сметана - 3 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; філе морського язика - 1 шт.; сир м'який - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування морського язика досить простий: беремо цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями або кільцями, сир натираємо на крупній тертці, а філе морського язика солимо і перчимо з обох сторін. На деко наливаємо трохи олії і викладаємо рибу. Далі промазуємо філе зверху сметаною, і наступним шаром кладемо кільця ріпчастої цибулі. Ставимо деко в духовку і запікаємо мову протягом 10 хвилин. По закінченню часу, дістаємо страву з духовки, посипаємо тертим сиром і ставимо його назад ще на 15 хвилин.
Готовий морський язик перекладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.
Котлети з морського язика - рецепт
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; філе морського язика 1 кг; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 3 шт.; білий хліб - 50 г; молоко - 150 мл; рослинне масло - для смаження. Приготування Скибочки білого хліба замочуємо в молоці, віджимаємо і, разом з очищеним від лушпиння цибулею, пропускаємо через м'ясорубку. Філе морського язика промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. В отриманий фарш додаємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком. Ретельно все перемішуємо і, змочуючи руки у воді, формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо наші рибні биточки на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії з обох боків до утворення апетитною рум'яною кірочки.
Рецепт смаженого морського язика
Інгредієнти: філе морського язика - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лимон - 05 шт.; борошно - 5 ст. ложок; зелена цибуля - за смаком рослинне масло - для смаження. Приготування Філе морського язика промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками. Солимо за смаком і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, щоб риба, як слід, просочилася сіллю і при смаженні не розвалювалася.
Борошно змішуємо з чорним перцем. Шматочки риби паніруємо в підготовленій борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом близько 10 хвилин до золотавої скоринки.
Подаємо готове філе на стіл, прикрасивши страву скибочками лимона і пір'ям зеленого лука. Як гарнір підійде картопляне пюре або гречка.
Рецепт приготування риби морської мову з овочами
Інгредієнти: філе морського язика - 3 шт.; часник - 3 зубчики; картопля - 6 шт.; вершки - 250 мл; помідори - 3 шт.; баклажан - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; твердий сир - 100 г сіль, перець, лимонний сік - за смаком; корінь імбиру - за бажанням. Приготування Філе промиваємо й обсушуємо паперовою серветкою. Корінь імбиру чистимо, а потім натираємо на тертці. Далі викладаємо в
миску рибу, натираємо її тертим імбиром, сіллю і перцем, збризкуємо лимонним соком і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
Тим часом очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник - дрібними кубиками. Баклажани, помідори і картоплю ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо всі овочі кружальцями. Форму для запікання застеляємо фольгою, викладаємо рибу, зверху розкладаємо цибулю, часник, картоплю, баклажани, помідори і заливаємо все вершками. Посипаємо блюдо тертим сиром, щільно закриваємо фольгою й запікаємо філе з овочами приблизно 30 хвилин.
За аналогічним рецептом також смачно запікати рибу в горщиках .
Приємного вам апетиту!