Скільки варити яловичий язик?
Яловичий язик - делікатесний продукт для різних кулінарних традицій, відноситься до субпродуктів I категорії, містить безліч корисних речовин, як і свинячий язик . По структурі - суцільна м'яз, покрита досить жорсткої шорсткою оболонкою. Зазвичай яловичий язик важить приблизно від 800 г до 25 кг. його М'якоть ніжна, смачна та поживна. Добре приготований мова приємний на смак і, оскільки цей продукт практично не містить сполучної тканини, добре засвоюється. З язика можна приготувати безліч різних, цілком вишуканих страв, які чудово прикрасять святковий стіл. Зазвичай перед приготуванням мова замочують у холодній воді, а потім відварюють з додаванням цибулі, моркви, коренів, солі та сухих спецій. Додавання різних приправ надає і м'яса і бульйону пікантний смак і приємний аромат.
Зазвичай мова варять протягом кількох годин. Телячий язик проварюють протягом 2-х годин. Якщо мова від дорослої тварини - варять 3 години, а іноді й довше. Якщо ви не змогли визначити приблизний вік тварини і не знаєте, скільки годин варити яловичий язик, спробуйте визначити його готовність, проткнувши виделкою. Якщо протикається легко, значить, він готовий. Важливо не переварити, інакше смак м'яса відразу робиться гірше. Як тільки мова стане м'яким, його перекладають у посудину з холодною водою, охолоджують і знімають шкірку. Далі можна діяти згідно вказівок конкретного рецепту. Наприклад, мову можна нарізати тонкими скибочками і використовувати для приготування закусок або холодцю. З відварного язика можна фантазувати різні салати, замінивши ковбасу чи м'ясо шматочками вареного язика.
Кілька порад
При купівлі язика слід переконатися, що він звільнений від сполучної і під'язикової м'язової тканин, гортані, під'язикової кістки, лімфатичних вузлів, слизу, крові і жиру. Якщо ж куплений продукт не зовсім відповідає цим вимогам, то потрібно видалити все зайве, а потім ретельно поскоблить ножем і промити мова холодною водою (краще проточною). Тепер його можна замочувати. Краще всього зробити це з вечора, а готувати вже на наступний день.
Часто язика продаються в свежемороженом і замороженому вигляді - так їх, зрозуміло, зручніше транспортувати і зберігати. Природно, такий продукт повинен коштувати дешевше, ніж свіжий.
Спочатку розморожуємо продукт - цей процес можна поєднати з замочуванням: просто з вечора помістіть заморожений мову в ємність з холодною водою. Ранок його можна очистити, промити і приступати до відварювання. Слід зауважити, що каструля повинна мати достатній розмір, оскільки цей продукт в процесі приготування збільшується в розмірах.
Отже, попередні маніпуляції з яловичим язиком виконані, тепер готуємо.
Інгредієнти:
язик яловичий вимочений, очищений і промитий (неважливо,вихідний продукт свіжий або заморожений) - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1шт.;
корінь петрушки - 1-2шт.;
перець-горошок різних сортів - 5-8 шт.;
гвоздичка - 3 суцвіття;
лавровий лист - 5 шт.;
сіль.
Можна додати будь-які інші спеції і ароматні трави (петрушку, кріп та інші) за вашим смаком.
Приготування
Яловичий язик поміщаємо в каструлю з киплячою водою, додаємо коріння, моркву і цибулю (все робимо як при варінні яловичини). Спеції і сіль додаємо хвилин за 15-20 до готовності, лавровий лист - хвилин за 10. Можна хвилин за 5 до кінця процесу додати часник і різну зелень. Готовий язик поміщаємо в холодну воду, остуджуємо, акуратно знімаємо шкіру, починаючи з тонкого кінця. Якщо відразу не переходити до приготування страв з язика, краще залишити його в бульйоні, в якому він варився (процідженому, зрозуміло).
Один з найбільш популярних рецептів - заливне з язика, однак оскільки блюдо це ніяк не можна повсякденним, у багатьох виникає питання, скільки варити мова для заливного. Насправді, нічого складного - на варимо холодець мова стільки ж, скільки і для інших страв. Також можна приготувати салат з яловичого язика .
Скільки часу варити яловичий язик?
Зазвичай мова варять протягом кількох годин. Телячий язик проварюють протягом 2-х годин. Якщо мова від дорослої тварини - варять 3 години, а іноді й довше. Якщо ви не змогли визначити приблизний вік тварини і не знаєте, скільки годин варити яловичий язик, спробуйте визначити його готовність, проткнувши виделкою. Якщо протикається легко, значить, він готовий. Важливо не переварити, інакше смак м'яса відразу робиться гірше. Як тільки мова стане м'яким, його перекладають у посудину з холодною водою, охолоджують і знімають шкірку. Далі можна діяти згідно вказівок конкретного рецепту. Наприклад, мову можна нарізати тонкими скибочками і використовувати для приготування закусок або холодцю. З відварного язика можна фантазувати різні салати, замінивши ковбасу чи м'ясо шматочками вареного язика.
Кілька порад
При купівлі язика слід переконатися, що він звільнений від сполучної і під'язикової м'язової тканин, гортані, під'язикової кістки, лімфатичних вузлів, слизу, крові і жиру. Якщо ж куплений продукт не зовсім відповідає цим вимогам, то потрібно видалити все зайве, а потім ретельно поскоблить ножем і промити мова холодною водою (краще проточною). Тепер його можна замочувати. Краще всього зробити це з вечора, а готувати вже на наступний день.
Часто язика продаються в свежемороженом і замороженому вигляді - так їх, зрозуміло, зручніше транспортувати і зберігати. Природно, такий продукт повинен коштувати дешевше, ніж свіжий.
Як варити заморожений яловичий язик?
Спочатку розморожуємо продукт - цей процес можна поєднати з замочуванням: просто з вечора помістіть заморожений мову в ємність з холодною водою. Ранок його можна очистити, промити і приступати до відварювання. Слід зауважити, що каструля повинна мати достатній розмір, оскільки цей продукт в процесі приготування збільшується в розмірах.
Отже, попередні маніпуляції з яловичим язиком виконані, тепер готуємо.
Інгредієнти:
Можна додати будь-які інші спеції і ароматні трави (петрушку, кріп та інші) за вашим смаком.
Приготування
Яловичий язик поміщаємо в каструлю з киплячою водою, додаємо коріння, моркву і цибулю (все робимо як при варінні яловичини). Спеції і сіль додаємо хвилин за 15-20 до готовності, лавровий лист - хвилин за 10. Можна хвилин за 5 до кінця процесу додати часник і різну зелень. Готовий язик поміщаємо в холодну воду, остуджуємо, акуратно знімаємо шкіру, починаючи з тонкого кінця. Якщо відразу не переходити до приготування страв з язика, краще залишити його в бульйоні, в якому він варився (процідженому, зрозуміло).
Один з найбільш популярних рецептів - заливне з язика, однак оскільки блюдо це ніяк не можна повсякденним, у багатьох виникає питання, скільки варити мова для заливного. Насправді, нічого складного - на варимо холодець мова стільки ж, скільки і для інших страв. Також можна приготувати салат з яловичого язика .
Рекомендуємо добрі рецепти
Мова, запечений з грибами
Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
Заливне з язика
Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
Телячий язик - рецепт
Такий делікатес як телячий мову ми найчастіше використовуємо як холодну закуску або ж інгредієнт якогось салату. А адже гарячі страви з язика теж
Як варити свинячий мову?
Свинячий язик вважається смачним делікатесом, але необхідно обов'язково знати правильний рецепт приготування, щоб не зіпсувати цінний продукт. Якщо
Маринований мова
Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І