Вернуться назад Распечатать

Телячий язик - рецепт

Телячий язик - рецепт
Телячий язик - не просто смачне самостійне блюдо або доповнення до холодних закускам, але і відмінна ідея на гаряче. Здивуйте своїх гостей, приготувавши мову так, як їм ще не доводилося куштувати, а ми вам допоможемо у цьому кількома оригінальними рецептами.

Як приготувати телячий язик під хріном - рецепт


Інгредієнти:
Для язика:

  • телячий язик - 15 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сіль, перець горошком - за смаком.


  • Для соусу:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • бульйон з-під язика - 1/4 ст.;

  • борошно - 1 1/2 ст. ложки;

  • зернова гірчиця - 2 ст. ложки;

  • тертий хрін - 1 ст. ложка;

  • печериці (маленькі) - 1 жменя;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Мова відварюємо разом з овочами до повної готовності (близько 2 годин). Після обдаємо його холодною водою і очищаємо від плівок. Нарізаємо мова пластинами.
    На рослинній олії смажимо цибулю до прозорості. Додаємо до нього борошно і продовжуємо смажити ще хвилину. Тепер заливаємо вміст сковороди бульйоном, кладемо гірчицю, хрін, сіль і перець. Окремо смажимо маленькі печериці і кладемо їх тушкуватися з соусі разом з язиком 2-3 хвилини. Збризкуємо страву лимонним соком перед подачею.

    Телячий язик відварний з томатами і вином - рецепт


    Інгредієнти:

  • телячий язик - 1 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • сухе біле вино - 3/4 ст.;

  • томати у власному соку - 250 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Телячий язик відварюємо на пару протягом 20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді і очистити від оболонки.
    У сковороді розігріваємо суміш з оливкової і вершкового масла й обсмажуємо на ній нарізану ріпчасту цибулю і моркву близько 5 хвилин. Мова нарізаємо пластинами і змішуємо з цибульно-морквяної засмажкою. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Потім заливаємо блюдо вином і залишаємо хвилин на 5. Тим часом томати розминаємо з сіллю і перцем в пюре, вливаємо томатне пюре на сковороду і накриваємо блюдо кришкою. Тушкуємо мова півтори години, соус зціджуємо і збиваємо до однорідності. Подаємо скибочки язика, полив ароматним овочевим соусом.

    Телячий язик з медом


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • відварний язик - 1 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
    Телячий язик - рецепт

  • гострий перець - за смаком;

  • вода - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварний язик нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору на розігрітому рослинному маслі. У теплій воді розводимо мед, лимонний сік, сіль і перець, заливаємо отриманою сумішшю мову і чекаємо, поки рідина повністю випарується, а мова покриється медової карамеллю. Подаємо блюдо, посипавши гострим перцем.