Свинина в клярі - рецепт
Готувати свинину в клярі вперше почали китайці, а потім і кулінари по всьому світу стали переймати їхній рецепт, адаптуючи класичне блюдо на свій лад. Це і не дивно, адже настільки просте блюдо, вражає своїм смаком: хрусткий і золотистий кляр приховує під собою соковите і ніжне м'ясо.
Інгредієнти:
Для свинини:
свиняча вирізка - 100 г;
пшеничне борошно - 100 г;
кукурудзяне борошно - 50 р;
вода - 100 мл;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Для соусу:
соєвий соус - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
кетчуп - 2 ст. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
ананасовий сік - 40 мл;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Яйце збиваємо з водою і сіллю. Обидва види борошна просіваємо з розпушувачем і, поступово засипаючи до рідких інгредієнтів, замішуємо тісто. Свинячу вирізку нарізаємо тонкою соломкою, занурюємо в кляр і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Свинина в клярі на сковороді повинна придбати легкий золотистий відтінок.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім крохмалю) разом і варимо до закипання на повільному вогні. Поступово додаючи крохмаль, вимішуємо соус і чекаємо, поки він не загусне. Заливаємо соусом готову свинину і подаємо до столу.
Якщо ви думали, що відбивні в клярі блюдо зовсім не дієтичне, ми доведемо вам зворотнє. Смачну і соковиту свинячу відбивну можна запекти в клярі навіть з допомогою духовки.
Інгредієнти:
свинина (відбивна) - 500 г;
сир - 150 г;
яйця - 3 шт.;
борошно - 1/2 ст.;
майонез - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свинину накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонний молотком до товщини в півсантиметра. Приправляємо відбивні сіллю і перцем з обох сторін і беремося за приготування кляра. Збиваємо яйця з майонезом і дрібкою солі. Додаємо в суміш дрібно натерті твердий сир і підсипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності. Занурюємо в кляр підготовлені відбивні і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку. Ставимо свинину готується в розігрітій до 190°С духовці 20-25 хвилин або до повної готовності.
Після випікання, даємо отбивним постояти під фольгою близько 5-7 хвилин, щоб вони не втратили сік при нарізуванні, а потім страву можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленню і супроводивши улюбленим гарніром і соусом. Приємного апетиту!
Свинина в клярі по-китайськи
Інгредієнти:
Для свинини:
Для соусу:
Приготування
Яйце збиваємо з водою і сіллю. Обидва види борошна просіваємо з розпушувачем і, поступово засипаючи до рідких інгредієнтів, замішуємо тісто. Свинячу вирізку нарізаємо тонкою соломкою, занурюємо в кляр і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Свинина в клярі на сковороді повинна придбати легкий золотистий відтінок.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім крохмалю) разом і варимо до закипання на повільному вогні. Поступово додаючи крохмаль, вимішуємо соус і чекаємо, поки він не загусне. Заливаємо соусом готову свинину і подаємо до столу.
Свинина в клярі з сиром в духовці
Якщо ви думали, що відбивні в клярі блюдо зовсім не дієтичне, ми доведемо вам зворотнє. Смачну і соковиту свинячу відбивну можна запекти в клярі навіть з допомогою духовки.
Інгредієнти:
Приготування
Свинину накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонний молотком до товщини в півсантиметра. Приправляємо відбивні сіллю і перцем з обох сторін і беремося за приготування кляра. Збиваємо яйця з майонезом і дрібкою солі. Додаємо в суміш дрібно натерті твердий сир і підсипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності. Занурюємо в кляр підготовлені відбивні і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку. Ставимо свинину готується в розігрітій до 190°С духовці 20-25 хвилин або до повної готовності.
Після випікання, даємо отбивним постояти під фольгою близько 5-7 хвилин, щоб вони не втратили сік при нарізуванні, а потім страву можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленню і супроводивши улюбленим гарніром і соусом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рибу в клярі?
Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Куряче філе в клярі - рецепт
Куряче філе в клярі, звичайно ж, пробували багато. Це чудове блюдо готується досить просто, а варіантів приготування кляра існує безліч. Ми в нашій
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Печінка в клярі
Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
Помідори в клярі
Помідор, обсмажені в клярі, може стати родзинкою вашого столу. Незвичайне і смачне блюдо, що готується легко і просто. А якщо томати обсмажити в