Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати рибу в клярі?

Як приготувати рибу в клярі?

22-03-2015, 13:30
860
Як приготувати рибу в клярі?
Кляр - це негусте тісто, в яке вмочують м'ясо, шматочки риби, овочів і потім їх обсмажують. У результаті виходить, що всередині виявляється ніжний соковитий шматочок, а зверху хрустка скоринка. Що-небудь приготоване в клярі - завжди святкове блюдо. І на столі виглядає дуже вишукано, і смак має приголомшливий. Будь-яка риба, запечена в клярі, стає апетитною і ароматною. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування риби в клярі.
Риба в сирному клярі
Риба в цьому клярі виходить дуже смачна і досить ситна.
Інгредієнти:

  • філе риби - 200 г;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • яйце - 4 шт.;

  • твердий сир - 100 р.


  • Приготування
    Спосіб приготування риби в клярі досить простий. Сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з яйцями і майонезом. Все ретельно перемішуємо, додаємо сіль, перець і борошно. Все знову перемішуємо. Беремо філе риби, ріжемо на невеликі шматочки, потім кожен сирний кляр і обсмажуємо з обох сторін на сковороді. Як тільки помітите, що з'явилася гарна скоринка, значить все, страва готова. Викладаємо шматочки риби на серветку, щоб стік весь зайвий жир. Потім викладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.
    Риба в картопляному клярі
    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Додаємо в картопляну суміш яйце, борошно та сіль. Беремо філе риби, ріжемо на невеликі шматочки і паніруємо в картопляному «ковдрі», міцно притискаючи тісто до риби, і смажимо з обох сторін на рослинній олії.
    Рецепт смаженої риби в молочному клярі
    Інгредієнти:

  • молоко - 400 р;

  • яйце - 6 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • рибне філе - 15 кг.


  • Приготування
    Беремо молоко, трохи підігріваємо і додаємо яєчні жовтки, сіль, рослинне масло, борошно і гарненько збиваємо все. Потім акуратно вводимо в тісто збиті в пишну піну білки і обережно перемішуємо. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в кляр і обсмажуємо з двох боків до появи рум'яної скоринки.
    Риба, запечена в пивному клярі
    Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • світле пиво - 150 мл;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • філе риби - 500 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і акуратно вводимо яєчний білок. Потім додаємо пиво і рослинне масло. Не лякайтеся, що кляр вийшов дуже рідким. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в кляр і обсмажуємо з двох сторін. Риба в пивному клярі виходить дуже ніжною, немов у мереживі.

    Рецепт червоної риби в клярі по-китайськи
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки;

  • філе червоної риби - 05 кг.


  • Приготування
    Як же приготувати червону рибу в клярі? Яйце гарненько збиваємо, додаємо кукурудзяний крохмаль і солимо за смаком. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в цей кляр і обсмажуємо з двох боків на дуже сильному вогні. До речі, в цьому клярі дуже смачними виходять мариновані курячі крильця.
    Риба в білковому клярі
    Інгредієнти:
    Як приготувати рибу в клярі?


  • яйце - 4 шт.;

  • сіль;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Цей кляр самий ніжний з усіх описаних вище рецептів. Гарненько збиваємо яєчні білки з сіллю, додаємо борошна, води і гарненько перемішуємо. Кляр повинен бути такої консистенції як на рідкі млинці. Рибу ріжемо, мачає в цей кляр і обсмажуємо з обох сторін.
    До риби у будь-якому клярі можна подати дуже смачний часниковий соус, який відмінно підкреслить смак страви. Готується він так: майонез в рівних частках змішуємо зі сметаною, додаємо дрібно порізаний часник, зелень і тертий на крупній тертці солоний огірок. Все ретельно перемішуємо і подаємо соус до риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як робити тісто для риби?
    Як робити тісто для риби?
    Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка - досить складна в приготуванні риба, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Хочете ризикнути і зробити ніжне і соковите
    Ніжна і соковита риба в пивному клярі
    Ніжна і соковита риба в пивному клярі
    Рибу можна готувати різними способами. Можна варити, запікати і смажити. Ось про смаженої риби в пивному клярі ми і поговоримо в нашій статті.
    Риба в клярі зі сметаною - рецепт
    Риба в клярі зі сметаною - рецепт
    Риба в клярі зі сметаною - ситне і апетитне блюдо, яке приготувати досить просто. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього популярного і
    Пікша в клярі
    Пікша в клярі
    Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить