Кляр - це негусте тісто, в яке вмочують м'ясо, шматочки риби, овочів і потім їх обсмажують. У результаті виходить, що всередині виявляється ніжний соковитий шматочок, а зверху хрустка скоринка. Що-небудь приготоване в клярі - завжди святкове блюдо. І на столі виглядає дуже вишукано, і смак має приголомшливий. Будь-яка риба, запечена в клярі, стає апетитною і ароматною. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування риби в клярі.
Риба в сирному клярі
Риба в цьому клярі виходить дуже смачна і досить ситна.
Інгредієнти: філе риби - 200 г; майонез - 3 ст. ложки; яйце - 4 шт.; твердий сир - 100 р. Приготування Спосіб приготування риби в клярі досить простий. Сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з яйцями і майонезом. Все ретельно перемішуємо, додаємо сіль, перець і борошно. Все знову перемішуємо. Беремо філе риби, ріжемо на невеликі шматочки, потім кожен сирний кляр і обсмажуємо з обох сторін на сковороді. Як тільки помітите, що з'явилася гарна скоринка, значить все, страва готова. Викладаємо шматочки риби на серветку, щоб стік весь зайвий жир. Потім викладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу.
Риба в картопляному клярі
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Додаємо в картопляну суміш яйце, борошно та сіль. Беремо філе риби, ріжемо на невеликі шматочки і паніруємо в картопляному «ковдрі», міцно притискаючи тісто до риби, і смажимо з обох сторін на рослинній олії.
Рецепт смаженої риби в молочному клярі
Інгредієнти: молоко - 400 р; яйце - 6 шт.; сіль - за смаком; рослинне масло - для смаження; рибне філе - 15 кг. Приготування Беремо молоко, трохи підігріваємо і додаємо яєчні жовтки, сіль, рослинне масло, борошно і гарненько збиваємо все. Потім акуратно вводимо в тісто збиті в пишну піну білки і обережно перемішуємо. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в кляр і обсмажуємо з двох боків до появи рум'яної скоринки.
Риба, запечена в пивному клярі
Інгредієнти: борошно - 100 г; яйце - 1 шт.; світле пиво - 150 мл; рослинне масло - 2 ст. ложки; філе риби - 500 р. Приготування Борошно просіваємо і акуратно вводимо яєчний білок. Потім додаємо пиво і рослинне масло. Не лякайтеся, що кляр вийшов дуже рідким. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в кляр і обсмажуємо з двох сторін. Риба в пивному клярі виходить дуже ніжною, немов у мереживі.
Рецепт червоної риби в клярі по-китайськи
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки; філе червоної риби - 05 кг. Приготування Як же приготувати червону рибу в клярі? Яйце гарненько збиваємо, додаємо кукурудзяний крохмаль і солимо за смаком. Рибу ріжемо на шматочки, мачає в цей кляр і обсмажуємо з двох боків на дуже сильному вогні. До речі, в цьому клярі дуже смачними виходять мариновані курячі крильця.
Риба в білковому клярі
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; сіль; борошно - 3 ст. ложки; вода - 1 ч. ложка. Приготування Цей кляр самий ніжний з усіх описаних вище рецептів. Гарненько збиваємо яєчні білки з сіллю, додаємо борошна, води і гарненько перемішуємо. Кляр повинен бути такої консистенції як на рідкі млинці. Рибу ріжемо, мачає в цей кляр і обсмажуємо з обох сторін.
До риби у будь-якому клярі можна подати дуже смачний часниковий соус, який відмінно підкреслить смак страви. Готується він так: майонез в рівних частках змішуємо зі сметаною, додаємо дрібно порізаний часник, зелень і тертий на крупній тертці солоний огірок. Все ретельно перемішуємо і подаємо соус до риби.