Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ніжна і соковита риба в пивному клярі

Ніжна і соковита риба в пивному клярі

22-03-2015, 09:53
962
Ніжна і соковита риба в пивному клярі
Рибу можна приготувати по-різному. Можна просто обваляти в борошні і обсмажити, а можна використовувати кляр. Завдяки чому рибка вийде соковитою всередині, і з хрусткою скоринкою зовні. Ми вам розповімо, як приготувати рибу в пивному клярі.
Рецепт риби в пивному клярі
Інгредієнти:

  • філе морського язика 1 кг;

  • пиво - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир Пармезан - 50 г;

  • солоні крендель - 50 г;

  • бекон - 3 шматочки;

  • борошно - 100 г;

  • сіль, мелена зіра, паприка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    На гарячій сковороді обсмажуємо скибочки бекону до хрускоту. Потім перекладаємо їх на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир, охолодити і дрібно кришимо. У невеликій мисочці змішуємо борошно, сіль і спеції. Потім додаємо пиво і яйця, замішуємо тісто. В окремій мисці змішуємо тертий пармезан, розкришений бекон і подрібнені крендель. Філе морського язика нарізаємо шматочками шириною близько 3 див.
    На сковороді розігріваємо олію, кожен шматочок риби занурюємо спочатку в рибний кляр, а потім в суміш з сиру, бекону і кренделів. Обсмажуємо рибку з кожного боку до золотистого кольору. Готові шматочки викладаємо на паперові рушники, а потім подаємо з шматочками лимона, рисом і зеленню.
    Пангасіус в пивному клярі
    Інгредієнти:

  • пангасіус (філе) - 05 кг;

  • пиво - 200 мл;

  • борошно - 05 склянки;

  • яйця - 1 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рибне філе миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Збиваємо яйце з додаванням щіпки солі. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, поки не підуть всі грудочки. Вливаємо пиво і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить густим, приблизно як на оладки. Опускаємо в отриманий кляр підготовлені шматочки риби і обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
    Риба в пивному клярі по-ірландськи
    Інгредієнти:

  • біла риба (філе) - 800 г;

  • борошно - 1 склянка;

  • пиво - 350 мл;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рибу нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо. Борошно змішуємо з пивом. Кожен шматочок риби опускаємо спочатку в кляр, а потім обвалюємо в крохмалі. Обсмажуємо рибу у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
    Рецепт приготування риби в пивному клярі
    Інгредієнти:

  • рибне філе - 1 кг;

  • світле пиво - 300 мл;

  • пшеничне борошно - 1 склянка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, каррі - по щіпці;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку відокремлюємо білки від жовтків і прибираємо їх у холодильник. У глибокій мисці змішати просіяне борошно, додаємо сіль і каррі, за бажанням можна ще додати сушену зелень і будь-які інші прянощі. Додаємо в отриману суміш жовтки, охолоджене пиво і вершкове масло, перемішуємо. Тепер окремо збиваємо охолоджені білки з додаванням щіпки солі в піну. Збиваємо білки з іншими інгредієнтами.
    Мочаємо підготовлені шматочки риби в отриману суміш і обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до хрусткої золотистої скоринки. Якщо після розморожування філе вийшло дуже вологим, його потрібно промокнути серветкою або ж присипати борошном, щоб пішла зайва рідина.
    Риба в пивному клярі з кукурудзяним крохмалем
    Інгредієнти:

  • тріска - 1 кг;

  • пшеничне борошно - 15 склянки;

  • кукурудзяний крохмаль - 05 склянки;

  • пиво - 350 мл;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • Ніжна і соковита риба в пивному клярі

  • паприка - 05 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Починаємо з приготування кляра . Для цього змішуємо кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль, чорний мелений перець і паприку. 34 з отриманої суміші відставляємо в сторону, а в решту вливаємо домашнє пиво , додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Філе тріски нарізаємо порційними шматочками. Обвалюємо кожен з них в сухої суміші, а потім занурюємо в кляр. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як робити тісто для риби?
    Як робити тісто для риби?
    Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
    Як приготувати рибу в клярі?
    Як приготувати рибу в клярі?
    Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
    Пікша в клярі
    Пікша в клярі
    Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
    Судак в клярі
    Судак в клярі
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,