Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як робити тісто для риби?

Як робити тісто для риби?

22-03-2015, 13:30
1 214
Як робити тісто для риби?
Страви, приготовлені з риби у смачному клярі дуже корисні, вишукані і апетитні. Кляр - це полужидкое тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням. Існує велике різноманіття різних рецептів приготування кляра для смаження риби. Його можна приготувати з пшеничного, рисового або житнього борошна, з додаванням яєць і без них, на пиві і на мінералці, із сиром і з різними спеціями. Шматочки рибного філе, збризнуті лимонним соком, макають в кляр і потім смажать на сковороді або у фритюрі. Риба зверху покривається рум'яної хрусткою скоринкою, а всередині вона залишається такою ж соковитою і ніжною. Давайте розглянемо з вами, як же робиться кляр для риби.
Кляр для риби на молоці
Інгредієнти:

  • молоко - 400 р;

  • яйця - 5 шт.;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • борошно - 300 р.


  • Приготування
    Як робиться кляр для риби? Для початку беремо молоко, виливаємо в ківш і ставимо підігрівати. Потім у тепле молоко додаємо яєчні жовтки і добре збиваємо. Потім наливаємо трохи олії і акуратно всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, щоб не утворилося грудочок. Воно повинно вийти досить рідким. Потім окремо збиваємо в міцну піну білки і додаємо в тісто. Дуже акуратно перемішуємо і солимо за смаком. Повітряний кляр для риби готовий!
    Кляр для риби без яєць
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • світле пиво - 0 5 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування пивного кляру всі інгредієнти добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо дрібно посічену зелень. Саме пиво відмінно підкреслює вишуканий смак риби і надає кляру невелику пікантну гірчинку.
    Кляр для риби на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 15 склянки;

  • яйце - 3 шт.;

  • кефір;

  • сіль, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Беремо кефір, наливаємо в пиалку і додаємо яйця. Все добре збиваємо і висипаємо борошно. Кляр повинен вийти по консистенції як густа сметана. Солимо за смаком і додаємо дрібно порізану зелень.
    Кляр для риби з горілкою
    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • вода;

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль - за смаком;

  • горілка - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Всипаємо просіяне борошно гіркою і в серединку розбиваємо яйця. Додаємо води і замішуємо полужидкое тісто без грудочок. Акуратно додаємо горілку і солимо за смаком.
    Хрусткий кляр для риби готовий!

    Кляр для риби з мінералкою
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • мінеральна вода - 1 ст.


  • Приготування
    Отже, робимо кляр для риби. У глибоку тарілку насипати просіяне борошно, додаємо сіль і перець за смаком. У центрі борошна робимо невелике поглиблення і наливаємо туди рослинне або оливкове масло. Потім акуратно вливаємо мінеральну воду тонким струменем. Дуже ретельно розтираємо тісто, щоб не було грудочок. Готовий кляр залишаємо настоятися 30 хвилин. По закінченню часу робимо наступне: гарненько збиваємо яєчні білки до утворення пишної міцної піни і акуратно вводимо і перемішуємо з кляром. Додаємо білки безпосередньо перед смаженням риби.
    Картопляний кляр для риби
    Інгредієнти:
    Як робити тісто для риби?


  • картопля - 3 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо яйце, борошно і гарненько перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком. Для краси можете додати у готовий кляр дрібно порубану зелень.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати рибу в клярі?
    Як приготувати рибу в клярі?
    Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
    Горбуша в клярі
    Горбуша в клярі
    Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
    Як робити кляр?
    Як робити кляр?
    Ми звикли смажити в клярі і м'ясо, і рибу, і навіть кальмари, якщо такий делікатес у нас сьогодні до столу. Ось тільки часто господині використовують
    Пивний кляр
    Пивний кляр
    Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою
    Кляр з майонезом
    Кляр з майонезом
    Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні