Пивний кляр
Кляр являє собою рідкувате тісто, в яке повністю вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді. Для його приготування яйця змішують з борошном і розбавляють до кремоподібної консистенції молоком чи іншою рідиною. В результаті такої процедури, продукти покриваються красивою, і апетитною хрусткою скоринкою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати пивний кляр і здивувати гостей вашими прекрасними кулінарними здібностями.
Пивний кляр для риби
Інгредієнти:
борошно - 100 г;
яєчний білок - 1 шт.;
пиво - 150 мл;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, спочатку беремо потрібну кількість борошна і гарненько просіваємо через сито гіркою. Потім робимо нагорі невелике поглиблення і обережно вводимо яєчний білок. Після цього поступово вливаємо охолоджене пиво, солимо за смаком, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо масу віночком. В результаті у вас повинен вийти дуже рідкий кляр, а риба, приготована в ньому, виходить наче в мереживі.
Пивний кляр для кальмарів
Інгредієнти:
охолоджене пиво - 250 мл;
яйце - 2 шт.;
приправа каррі - щіпка;
борошно пшеничне - 1 ст.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
спеції.
Приготування
Для приготування тіста найкраще використовувати світле пиво, щоб кляр вийшов не надто гірким. Після обсмажування він стане приголомшливо хрустким і приємним на смак. Отже, у чашку насипати борошно пшеничне, вводимо яєчні жовтки, масло вливаємо і охолоджене домашнє пиво . Ретельно перемішуємо отриману суміш міксером. Окремо збиваємо до появи піни яєчні білки і з'єднуємо їх з борошняною масою, добре збиваючи до однорідності.
Пивний кляр для креветок
Інгредієнти:
куряче яйце - 1 шт.;
борошно - 100 г;
спеції;
пиво - 30 мл;
вино - 20 мл
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо куряче яйце і підсолюємо за смаком. Потім вливаємо холодне пиво, вино і доводимо тісто до потрібної консистенції.
Пивний кляр для курки
Інгредієнти:
просеянная борошно - 125 г;
спеції;
світле пиво - 100 мл;
яєчний жовток - 2 шт.;
масло вершкове - 40 г;
яєчний білок - 2 шт.
Приготування
Для початку у мисочку просіваємо борошно пшеничне, а потім потроху вливаємо тепле світле пиво, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Після цього додаємо розм'якшене вершкове масло, 2 яєчних білка і солимо за вашим смаком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто постояти хвилин на 15.
Рецепт пивного кляру без яєць
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 250 г;
петрушка свіжа - за смаком;
пиво - 500 мл;
куркума - 3 г;
спеції.
Приготування
У посуд для приготування кляра насипаємо борошно пшеничне, чорний мелений перчик і куркуму. Далі вливаємо пиво і кидаємо дрібно нарізану зелень петрушки. Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси.
Класичний рецепт пивного кляру
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
пиво - 1 ст.;
спеції - за смаком.
Приготування
В холодне пиво кидаємо сіль і перець. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тягнулось тісто. Якщо воно буде дуже густим, можна підлити ще трохи пива і довести тісто до потрібної консистенції.
А тепер ми розповімо вам декілька секретів приготування кляра на пиві:
пам'ятайте, що всі рідкі інгредієнти для тіста повинні бути обов'язково холодними;
в рецепті пивного кляру обов'язково використовуйте тільки пиво світлих сортів, щоб у підсумку ваше блюдо вийшло смачним, ніжним і не горчило;
яйця для кляру завжди потрібно розділяти на білки і жовтки, так як використання збитих білків додасть тесту вражаючу легкість, легкість і в той же час пишність.
Пивний кляр для риби
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку беремо потрібну кількість борошна і гарненько просіваємо через сито гіркою. Потім робимо нагорі невелике поглиблення і обережно вводимо яєчний білок. Після цього поступово вливаємо охолоджене пиво, солимо за смаком, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо масу віночком. В результаті у вас повинен вийти дуже рідкий кляр, а риба, приготована в ньому, виходить наче в мереживі.
Пивний кляр для кальмарів
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста найкраще використовувати світле пиво, щоб кляр вийшов не надто гірким. Після обсмажування він стане приголомшливо хрустким і приємним на смак. Отже, у чашку насипати борошно пшеничне, вводимо яєчні жовтки, масло вливаємо і охолоджене домашнє пиво . Ретельно перемішуємо отриману суміш міксером. Окремо збиваємо до появи піни яєчні білки і з'єднуємо їх з борошняною масою, добре збиваючи до однорідності.
Пивний кляр для креветок
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо куряче яйце і підсолюємо за смаком. Потім вливаємо холодне пиво, вино і доводимо тісто до потрібної консистенції.
Пивний кляр для курки
Інгредієнти:
Приготування
Для початку у мисочку просіваємо борошно пшеничне, а потім потроху вливаємо тепле світле пиво, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Після цього додаємо розм'якшене вершкове масло, 2 яєчних білка і солимо за вашим смаком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто постояти хвилин на 15.
Рецепт пивного кляру без яєць
Інгредієнти:
Приготування
У посуд для приготування кляра насипаємо борошно пшеничне, чорний мелений перчик і куркуму. Далі вливаємо пиво і кидаємо дрібно нарізану зелень петрушки. Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси.
Класичний рецепт пивного кляру
Інгредієнти:
Приготування
В холодне пиво кидаємо сіль і перець. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тягнулось тісто. Якщо воно буде дуже густим, можна підлити ще трохи пива і довести тісто до потрібної консистенції.
А тепер ми розповімо вам декілька секретів приготування кляра на пиві:
Рекомендуємо добрі рецепти
Як робити тісто для риби?
Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
Ніжна і соковита риба в пивному клярі
Рибу можна готувати різними способами. Можна варити, запікати і смажити. Ось про смаженої риби в пивному клярі ми і поговоримо в нашій статті.
Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
Судак в клярі
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
Як робити кляр?
Ми звикли смажити в клярі і м'ясо, і рибу, і навіть кальмари, якщо такий делікатес у нас сьогодні до столу. Ось тільки часто господині використовують
Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
Сьогодні пропонуємо вам кілька варіантів дивно смачною святкової закуски - крабові палички в кляре. Готувати її досить легко, і ми зараз розповімо.