Вернуться назад Распечатать

Пивний кляр

Пивний кляр
Кляр являє собою рідкувате тісто, в яке повністю вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді. Для його приготування яйця змішують з борошном і розбавляють до кремоподібної консистенції молоком чи іншою рідиною. В результаті такої процедури, продукти покриваються красивою, і апетитною хрусткою скоринкою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати пивний кляр і здивувати гостей вашими прекрасними кулінарними здібностями.
Пивний кляр для риби
Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • пиво - 150 мл;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, спочатку беремо потрібну кількість борошна і гарненько просіваємо через сито гіркою. Потім робимо нагорі невелике поглиблення і обережно вводимо яєчний білок. Після цього поступово вливаємо охолоджене пиво, солимо за смаком, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо масу віночком. В результаті у вас повинен вийти дуже рідкий кляр, а риба, приготована в ньому, виходить наче в мереживі.
    Пивний кляр для кальмарів
    Інгредієнти:

  • охолоджене пиво - 250 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • приправа каррі - щіпка;

  • борошно пшеничне - 1 ст.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування тіста найкраще використовувати світле пиво, щоб кляр вийшов не надто гірким. Після обсмажування він стане приголомшливо хрустким і приємним на смак. Отже, у чашку насипати борошно пшеничне, вводимо яєчні жовтки, масло вливаємо і охолоджене домашнє пиво . Ретельно перемішуємо отриману суміш міксером. Окремо збиваємо до появи піни яєчні білки і з'єднуємо їх з борошняною масою, добре збиваючи до однорідності.
    Пивний кляр для креветок
    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • спеції;

  • пиво - 30 мл;

  • вино - 20 мл


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо куряче яйце і підсолюємо за смаком. Потім вливаємо холодне пиво, вино і доводимо тісто до потрібної консистенції.
    Пивний кляр для курки
    Інгредієнти:

  • просеянная борошно - 125 г;

  • спеції;

  • світле пиво - 100 мл;

  • яєчний жовток - 2 шт.;

  • масло вершкове - 40 г;

  • яєчний білок - 2 шт.


  • Приготування
    Для початку у мисочку просіваємо борошно пшеничне, а потім потроху вливаємо тепле світле пиво, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Після цього додаємо розм'якшене вершкове масло, 2 яєчних білка і солимо за вашим смаком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто постояти хвилин на 15.
    Рецепт пивного кляру без яєць
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • петрушка свіжа - за смаком;

  • пиво - 500 мл;

  • куркума - 3 г;

  • спеції.


  • Приготування
    У посуд для приготування кляра насипаємо борошно пшеничне, чорний мелений перчик і куркуму. Далі вливаємо пиво і кидаємо дрібно
    Пивний кляр
    нарізану зелень петрушки. Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси.
    Класичний рецепт пивного кляру
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • пиво - 1 ст.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    В холодне пиво кидаємо сіль і перець. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тягнулось тісто. Якщо воно буде дуже густим, можна підлити ще трохи пива і довести тісто до потрібної консистенції.
    А тепер ми розповімо вам декілька секретів приготування кляра на пиві:

  • пам'ятайте, що всі рідкі інгредієнти для тіста повинні бути обов'язково холодними;

  • в рецепті пивного кляру обов'язково використовуйте тільки пиво світлих сортів, щоб у підсумку ваше блюдо вийшло смачним, ніжним і не горчило;

  • яйця для кляру завжди потрібно розділяти на білки і жовтки, так як використання збитих білків додасть тесту вражаючу легкість, легкість і в той же час пишність.