Кляр являє собою рідкувате тісто, в яке повністю вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді. Для його приготування яйця змішують з борошном і розбавляють до кремоподібної консистенції молоком чи іншою рідиною. В результаті такої процедури, продукти покриваються красивою, і апетитною хрусткою скоринкою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати пивний кляр і здивувати гостей вашими прекрасними кулінарними здібностями.
Пивний кляр для риби
Інгредієнти: борошно - 100 г; яєчний білок - 1 шт.; пиво - 150 мл; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Отже, спочатку беремо потрібну кількість борошна і гарненько просіваємо через сито гіркою. Потім робимо нагорі невелике поглиблення і обережно вводимо яєчний білок. Після цього поступово вливаємо охолоджене пиво, солимо за смаком, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо масу віночком. В результаті у вас повинен вийти дуже рідкий кляр, а риба, приготована в ньому, виходить наче в мереживі.
Пивний кляр для кальмарів
Інгредієнти: охолоджене пиво - 250 мл; яйце - 2 шт.; приправа каррі - щіпка; борошно пшеничне - 1 ст.; масло рослинне - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Для приготування тіста найкраще використовувати світле пиво, щоб кляр вийшов не надто гірким. Після обсмажування він стане приголомшливо хрустким і приємним на смак. Отже, у чашку насипати борошно пшеничне, вводимо яєчні жовтки, масло вливаємо і охолоджене домашнє пиво . Ретельно перемішуємо отриману суміш міксером. Окремо збиваємо до появи піни яєчні білки і з'єднуємо їх з борошняною масою, добре збиваючи до однорідності.
Пивний кляр для креветок
Інгредієнти: куряче яйце - 1 шт.; борошно - 100 г; спеції; пиво - 30 мл; вино - 20 мл Приготування Борошно просіваємо, додаємо куряче яйце і підсолюємо за смаком. Потім вливаємо холодне пиво, вино і доводимо тісто до потрібної консистенції.
Пивний кляр для курки
Інгредієнти: просеянная борошно - 125 г; спеції; світле пиво - 100 мл; яєчний жовток - 2 шт.; масло вершкове - 40 г; яєчний білок - 2 шт. Приготування Для початку у мисочку просіваємо борошно пшеничне, а потім потроху вливаємо тепле світле пиво, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Після цього додаємо розм'якшене вершкове масло, 2 яєчних білка і солимо за вашим смаком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто постояти хвилин на 15.
Рецепт пивного кляру без яєць
Інгредієнти: борошно пшеничне - 250 г; петрушка свіжа - за смаком; пиво - 500 мл; куркума - 3 г; спеції. Приготування У посуд для приготування кляра насипаємо борошно пшеничне, чорний мелений перчик і куркуму. Далі вливаємо пиво і кидаємо дрібно
нарізану зелень петрушки. Все добре збиваємо міксером до отримання однорідної маси.
Класичний рецепт пивного кляру
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; пиво - 1 ст.; спеції - за смаком. Приготування В холодне пиво кидаємо сіль і перець. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тягнулось тісто. Якщо воно буде дуже густим, можна підлити ще трохи пива і довести тісто до потрібної консистенції.
А тепер ми розповімо вам декілька секретів приготування кляра на пиві:
пам'ятайте, що всі рідкі інгредієнти для тіста повинні бути обов'язково холодними; в рецепті пивного кляру обов'язково використовуйте тільки пиво світлих сортів, щоб у підсумку ваше блюдо вийшло смачним, ніжним і не горчило; яйця для кляру завжди потрібно розділяти на білки і жовтки, так як використання збитих білків додасть тесту вражаючу легкість, легкість і в той же час пишність.