Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як робити кляр?

16-03-2015, 15:55
1 424
Як робити кляр?
Кляр річ універсальна, його можна робити як для курки, так і для риби, кальмарів і навіть овочів. Крім своєї універсальності кляр чудовий ще й різноманітністю рецептів, адже тісто для кляру можна зробити як на звичайній або мінеральній воді, так і на вині, пиві, так кляр навіть і без яєць роблять! Хочете дізнатися, як правильно робити смачний кляр, тоді наступні кілька рецептів вам в допомогу.

Як робити тісто для курки?


Інгредієнти:

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • горілка - 20 г;

  • спеції - за смаком;

  • біле вино - до необхідної густоти.


  • Приготування
    Змішуємо жовток, спеції і горілку, додаємо борошно і ще раз перемішуємо. Потроху вливаємо вино, поки тісто не стане потрібної консистенції.


    Як правильно робити кляр з сиром для риби?


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень сушена - 1 ч. ложка;

  • біле сухе вино - 100 г;

  • тертий сир - 1 ст. ложка;

  • перець - за смаком;

  • борошно - до потрібної консистенції;

  • моль - за смаком.


  • Приготування
    Злегка збиваємо яйце з перцем, сіллю та сушеною зеленню. Додаємо сухе вино і знову перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, до потрібної густоти тіста (приблизно, як густа сметана повинно бути), перемішуючи. Далі додаємо тертий сир і знову все перемішуємо. Кляр готовий.

    Як зробити кляр без яєць?


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • куркума - 3 га;

  • пиво - 500 г;

  • міль, чорний перець, петрушка - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо куркуму, борошно і чорний перець. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо її до суміші. Додаємо пиво і перемішуємо міксером в однорідну масу.

    Як зробити хрусткий кляр?


    Інгредієнти:

  • кип'ячена холодна вода - 250 мл;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • картопляний крохмаль - 1 ст. ложка з гіркою;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо виделкою білок з сіллю. Вливаємо холодну воду (а ще краще крижану), додаємо борошно і крохмаль. Все добре перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто рідкий, можна додати трохи борошна, якщо надто густий, то виручить холодна вода.
    Як робити кляр?

    Як зробити кляр для кальмарів?


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • спеції - за смаком;

  • пиво - до потрібної густини суміші.


  • Приготування
    Збиваємо яйце зі спеціями, додаємо пиво і борошно. Все збиваємо з допомогою міксера (блендера).

    Як робити пивний кляр?


    Варіантів пивних кляров чимало, і вище були наведені деякі з них. А ось ще один варіант приготування пивного кляру.
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • охолоджене пиво (краще світле) - 250 мл;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль, каррі - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо жовтки, пиво, масло і борошно. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо до суміші, солимо, додаємо карі і все ще раз збиваємо.

    Як зробити кляр для фруктів?


    Фрукти теж можна готувати в клярі, причому варіантів таких кляров маса. Ось тільки парочка, але у ваших силах придумати щось своє.
    Кляр для фруктів №1
    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 125 г;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • молоко - 6 ст. ложок;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо білки до білої піни. Жовтки змішуємо з маслом, молоком і борошном. Додаємо сіль і збиваємо суміш до однорідності. Якщо хочеться зробити кляр більш повітряним, то зараз саме час додати трохи розпушувача. Потім акуратно додаємо білки і знову перемішуємо.
    Як робити кляр?

    Кляр для фруктів №2
    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 1/2 склянки;

  • борошно - 1 склянка;

  • сметана - 1/2 склянки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, жовтки, сметану, сіль і цукор. Збиваємо масу до однорідності. В окремому посуді збиваємо білки до білої піни. Обережно вливаємо білки до суміші і все ще раз збиваємо. Якщо з якоїсь причини сметану ви використовувати не хочете, то можна замість неї використовувати йогурт. Такий кляр вийде ще смачніше. А більш пікантним його допоможе зробити не якийсь йогурт, а саме фруктовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як робити тісто для риби?
    Як робити тісто для риби?
    Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
    Як приготувати рибу в клярі?
    Як приготувати рибу в клярі?
    Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр для риби - рецепт
    Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
    Судак в клярі
    Судак в клярі
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
    Пивний кляр
    Пивний кляр
    Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою
    Кляр з майонезом
    Кляр з майонезом
    Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні