Як робити кляр?
Кляр річ універсальна, його можна робити як для курки, так і для риби, кальмарів і навіть овочів. Крім своєї універсальності кляр чудовий ще й різноманітністю рецептів, адже тісто для кляру можна зробити як на звичайній або мінеральній воді, так і на вині, пиві, так кляр навіть і без яєць роблять! Хочете дізнатися, як правильно робити смачний кляр, тоді наступні кілька рецептів вам в допомогу.
Інгредієнти:
жовток яєчний - 1 шт.;
борошно - 100 г;
горілка - 20 г;
спеції - за смаком;
біле вино - до необхідної густоти.
Приготування
Змішуємо жовток, спеції і горілку, додаємо борошно і ще раз перемішуємо. Потроху вливаємо вино, поки тісто не стане потрібної консистенції.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
зелень сушена - 1 ч. ложка;
біле сухе вино - 100 г;
тертий сир - 1 ст. ложка;
перець - за смаком;
борошно - до потрібної консистенції;
моль - за смаком.
Приготування
Злегка збиваємо яйце з перцем, сіллю та сушеною зеленню. Додаємо сухе вино і знову перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, до потрібної густоти тіста (приблизно, як густа сметана повинно бути), перемішуючи. Далі додаємо тертий сир і знову все перемішуємо. Кляр готовий.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
куркума - 3 га;
пиво - 500 г;
міль, чорний перець, петрушка - за смаком.
Приготування
Змішуємо куркуму, борошно і чорний перець. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо її до суміші. Додаємо пиво і перемішуємо міксером в однорідну масу.
Інгредієнти:
кип'ячена холодна вода - 250 мл;
яєчний білок - 1 шт.;
борошно - 5 ст. ложок;
картопляний крохмаль - 1 ст. ложка з гіркою;
сіль - за смаком.
Приготування
Збиваємо виделкою білок з сіллю. Вливаємо холодну воду (а ще краще крижану), додаємо борошно і крохмаль. Все добре перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто рідкий, можна додати трохи борошна, якщо надто густий, то виручить холодна вода.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
борошно - 100 г;
спеції - за смаком;
пиво - до потрібної густини суміші.
Приготування
Збиваємо яйце зі спеціями, додаємо пиво і борошно. Все збиваємо з допомогою міксера (блендера).
Варіантів пивних кляров чимало, і вище були наведені деякі з них. А ось ще один варіант приготування пивного кляру.
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка;
охолоджене пиво (краще світле) - 250 мл;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
сіль, каррі - за смаком.
Приготування
Змішуємо жовтки, пиво, масло і борошно. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо до суміші, солимо, додаємо карі і все ще раз збиваємо.
Фрукти теж можна готувати в клярі, причому варіантів таких кляров маса. Ось тільки парочка, але у ваших силах придумати щось своє.
Кляр для фруктів №1
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.;
борошно - 125 г;
рослинне масло - 1 ч. ложка;
молоко - 6 ст. ложок;
цукор - за смаком.
Приготування
Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо білки до білої піни. Жовтки змішуємо з маслом, молоком і борошном. Додаємо сіль і збиваємо суміш до однорідності. Якщо хочеться зробити кляр більш повітряним, то зараз саме час додати трохи розпушувача. Потім акуратно додаємо білки і знову перемішуємо.
Кляр для фруктів №2
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.;
цукор - 1/2 склянки;
борошно - 1 склянка;
сметана - 1/2 склянки;
сіль - за смаком.
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, жовтки, сметану, сіль і цукор. Збиваємо масу до однорідності. В окремому посуді збиваємо білки до білої піни. Обережно вливаємо білки до суміші і все ще раз збиваємо. Якщо з якоїсь причини сметану ви використовувати не хочете, то можна замість неї використовувати йогурт. Такий кляр вийде ще смачніше. А більш пікантним його допоможе зробити не якийсь йогурт, а саме фруктовий.
Як робити тісто для курки?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо жовток, спеції і горілку, додаємо борошно і ще раз перемішуємо. Потроху вливаємо вино, поки тісто не стане потрібної консистенції.
Як правильно робити кляр з сиром для риби?
Інгредієнти:
Приготування
Злегка збиваємо яйце з перцем, сіллю та сушеною зеленню. Додаємо сухе вино і знову перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, до потрібної густоти тіста (приблизно, як густа сметана повинно бути), перемішуючи. Далі додаємо тертий сир і знову все перемішуємо. Кляр готовий.
Як зробити кляр без яєць?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо куркуму, борошно і чорний перець. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо її до суміші. Додаємо пиво і перемішуємо міксером в однорідну масу.
Як зробити хрусткий кляр?
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо виделкою білок з сіллю. Вливаємо холодну воду (а ще краще крижану), додаємо борошно і крохмаль. Все добре перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто рідкий, можна додати трохи борошна, якщо надто густий, то виручить холодна вода.
Як зробити кляр для кальмарів?
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце зі спеціями, додаємо пиво і борошно. Все збиваємо з допомогою міксера (блендера).
Як робити пивний кляр?
Варіантів пивних кляров чимало, і вище були наведені деякі з них. А ось ще один варіант приготування пивного кляру.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо жовтки, пиво, масло і борошно. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо до суміші, солимо, додаємо карі і все ще раз збиваємо.
Як зробити кляр для фруктів?
Фрукти теж можна готувати в клярі, причому варіантів таких кляров маса. Ось тільки парочка, але у ваших силах придумати щось своє.
Кляр для фруктів №1
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо білки до білої піни. Жовтки змішуємо з маслом, молоком і борошном. Додаємо сіль і збиваємо суміш до однорідності. Якщо хочеться зробити кляр більш повітряним, то зараз саме час додати трохи розпушувача. Потім акуратно додаємо білки і знову перемішуємо.
Кляр для фруктів №2
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, жовтки, сметану, сіль і цукор. Збиваємо масу до однорідності. В окремому посуді збиваємо білки до білої піни. Обережно вливаємо білки до суміші і все ще раз збиваємо. Якщо з якоїсь причини сметану ви використовувати не хочете, то можна замість неї використовувати йогурт. Такий кляр вийде ще смачніше. А більш пікантним його допоможе зробити не якийсь йогурт, а саме фруктовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як робити тісто для риби?
Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді
Як приготувати рибу в клярі?
Риба в клярі - завжди дуже смачне і ароматне блюдо, яке здатне прикрасити будь-який стіл. Хочете пригостити близьких ніжним і корисним стравою? Тоді
Кляр для риби - рецепт
Кляр - рідкувате тісто на основі яєць з додаванням борошна, молока (або кефіру) спецій і солі. І сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів кляру
Судак в клярі
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для
Пивний кляр
Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою
Кляр з майонезом
Кляр - це спеціальне рідке тісто, в яке вмочують будь-продукт рибу, кабачки, сосиски і т. д. для додання їм соковитості і хрусткого стану. І сьогодні