Кляр річ універсальна, його можна робити як для курки, так і для риби, кальмарів і навіть овочів. Крім своєї універсальності кляр чудовий ще й різноманітністю рецептів, адже тісто для кляру можна зробити як на звичайній або мінеральній воді, так і на вині, пиві, так кляр навіть і без яєць роблять! Хочете дізнатися, як правильно робити смачний кляр, тоді наступні кілька рецептів вам в допомогу.
Як робити тісто для курки?
Інгредієнти: жовток яєчний - 1 шт.; борошно - 100 г; горілка - 20 г; спеції - за смаком; біле вино - до необхідної густоти. Приготування Змішуємо жовток, спеції і горілку, додаємо борошно і ще раз перемішуємо. Потроху вливаємо вино, поки тісто не стане потрібної консистенції.
Як правильно робити кляр з сиром для риби?
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; зелень сушена - 1 ч. ложка; біле сухе вино - 100 г; тертий сир - 1 ст. ложка; перець - за смаком; борошно - до потрібної консистенції; моль - за смаком. Приготування Злегка збиваємо яйце з перцем, сіллю та сушеною зеленню. Додаємо сухе вино і знову перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, до потрібної густоти тіста (приблизно, як густа сметана повинно бути), перемішуючи. Далі додаємо тертий сир і знову все перемішуємо. Кляр готовий.
Як зробити кляр без яєць?
Інгредієнти: борошно - 250 г; куркума - 3 га; пиво - 500 г; міль, чорний перець, петрушка - за смаком. Приготування Змішуємо куркуму, борошно і чорний перець. Дрібно нарізаємо петрушку і додаємо її до суміші. Додаємо пиво і перемішуємо міксером в однорідну масу.
Як зробити хрусткий кляр?
Інгредієнти: кип'ячена холодна вода - 250 мл; яєчний білок - 1 шт.; борошно - 5 ст. ложок; картопляний крохмаль - 1 ст. ложка з гіркою; сіль - за смаком. Приготування Збиваємо виделкою білок з сіллю. Вливаємо холодну воду (а ще краще крижану), додаємо борошно і крохмаль. Все добре перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто рідкий, можна додати трохи борошна, якщо надто густий, то виручить холодна вода.
Як зробити кляр для кальмарів?
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 100 г; спеції - за смаком; пиво - до потрібної густини суміші. Приготування Збиваємо яйце зі спеціями, додаємо пиво і борошно. Все збиваємо з допомогою міксера (блендера).
Як робити пивний кляр?
Варіантів пивних кляров чимало, і вище були наведені деякі з них. А ось ще один варіант приготування пивного кляру.
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; охолоджене пиво (краще світле) - 250 мл; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; сіль, каррі - за смаком. Приготування Змішуємо жовтки, пиво, масло і борошно. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо до суміші, солимо, додаємо карі і все ще раз збиваємо.
Як зробити кляр для фруктів?
Фрукти теж можна готувати в клярі, причому варіантів таких кляров маса. Ось тільки парочка, але у ваших силах придумати щось своє.
Кляр для фруктів №1 Інгредієнти: яйце - 3 шт.; борошно - 125 г; рослинне масло - 1 ч. ложка; молоко - 6 ст. ложок; цукор - за смаком. Приготування Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо білки до білої піни. Жовтки змішуємо з маслом, молоком і борошном. Додаємо сіль і збиваємо суміш до однорідності. Якщо хочеться зробити кляр більш повітряним, то зараз саме час додати трохи розпушувача. Потім акуратно додаємо білки і знову перемішуємо.
Кляр для фруктів №2 Інгредієнти: яйце - 3 шт.; цукор - 1/2 склянки; борошно - 1 склянка; сметана - 1/2 склянки; сіль - за смаком. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, жовтки, сметану, сіль і цукор. Збиваємо масу до однорідності. В окремому посуді збиваємо білки до білої піни. Обережно вливаємо білки до суміші і все ще раз збиваємо. Якщо з якоїсь причини сметану ви використовувати не хочете, то можна замість неї використовувати йогурт. Такий кляр вийде ще смачніше. А більш пікантним його допоможе зробити не якийсь йогурт, а саме фруктовий.