Рибу можна приготувати по-різному. Можна просто обваляти в борошні і обсмажити, а можна використовувати кляр. Завдяки чому рибка вийде соковитою всередині, і з хрусткою скоринкою зовні. Ми вам розповімо, як приготувати рибу в пивному клярі.
Рецепт риби в пивному клярі
Інгредієнти: філе морського язика 1 кг; пиво - 150 г; яйця - 2 шт.; сир Пармезан - 50 г; солоні крендель - 50 г; бекон - 3 шматочки; борошно - 100 г; сіль, мелена зіра, паприка; рослинне масло. Приготування На гарячій сковороді обсмажуємо скибочки бекону до хрускоту. Потім перекладаємо їх на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир, охолодити і дрібно кришимо. У невеликій мисочці змішуємо борошно, сіль і спеції. Потім додаємо пиво і яйця, замішуємо тісто. В окремій мисці змішуємо тертий пармезан, розкришений бекон і подрібнені крендель. Філе морського язика нарізаємо шматочками шириною близько 3 див.
На сковороді розігріваємо олію, кожен шматочок риби занурюємо спочатку в рибний кляр, а потім в суміш з сиру, бекону і кренделів. Обсмажуємо рибку з кожного боку до золотистого кольору. Готові шматочки викладаємо на паперові рушники, а потім подаємо з шматочками лимона, рисом і зеленню.
Пангасіус в пивному клярі
Інгредієнти: пангасіус (філе) - 05 кг; пиво - 200 мл; борошно - 05 склянки; яйця - 1 шт.; рослинне масло. Приготування Рибне філе миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Збиваємо яйце з додаванням щіпки солі. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, поки не підуть всі грудочки. Вливаємо пиво і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить густим, приблизно як на оладки. Опускаємо в отриманий кляр підготовлені шматочки риби і обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Риба в пивному клярі по-ірландськи
Інгредієнти: біла риба (філе) - 800 г; борошно - 1 склянка; пиво - 350 мл; крохмаль - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Рибу нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо. Борошно змішуємо з пивом. Кожен шматочок риби опускаємо спочатку в кляр, а потім обвалюємо в крохмалі. Обсмажуємо рибу у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Рецепт приготування риби в пивному клярі
Інгредієнти: рибне філе - 1 кг; світле пиво - 300 мл; пшеничне борошно - 1 склянка; яйця - 2 шт.; сіль, каррі - по щіпці; вершкове масло - 2 ст. ложки. Приготування Спочатку відокремлюємо білки від жовтків і прибираємо їх у холодильник. У глибокій мисці змішати просіяне борошно, додаємо сіль і каррі, за бажанням можна ще додати сушену зелень і будь-які інші прянощі. Додаємо в отриману суміш жовтки, охолоджене пиво і вершкове масло, перемішуємо. Тепер окремо збиваємо охолоджені білки з додаванням щіпки солі в піну. Збиваємо білки з іншими інгредієнтами.
Мочаємо підготовлені шматочки риби в отриману суміш і обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до хрусткої золотистої скоринки. Якщо після розморожування філе вийшло дуже вологим, його потрібно промокнути серветкою або ж присипати борошном, щоб пішла зайва рідина.
Риба в пивному клярі з кукурудзяним крохмалем
Інгредієнти: тріска - 1 кг; пшеничне борошно - 15 склянки; кукурудзяний крохмаль - 05 склянки; пиво - 350 мл; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; сіль - 2 ч. ложки; паприка - 05 ч. ложки; мелений чорний перець - 05 ч. ложки. Приготування Починаємо з приготування кляра . Для цього змішуємо кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль, чорний мелений перець і паприку. 34 з отриманої суміші відставляємо в сторону, а в решту вливаємо домашнє пиво , додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Філе тріски нарізаємо порційними шматочками. Обвалюємо кожен з них в сухої суміші, а потім занурюємо в кляр. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.