Вернуться назад Распечатать

Ніжна і соковита риба в пивному клярі

Ніжна і соковита риба в пивному клярі
Рибу можна приготувати по-різному. Можна просто обваляти в борошні і обсмажити, а можна використовувати кляр. Завдяки чому рибка вийде соковитою всередині, і з хрусткою скоринкою зовні. Ми вам розповімо, як приготувати рибу в пивному клярі.
Рецепт риби в пивному клярі
Інгредієнти:

  • філе морського язика 1 кг;

  • пиво - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир Пармезан - 50 г;

  • солоні крендель - 50 г;

  • бекон - 3 шматочки;

  • борошно - 100 г;

  • сіль, мелена зіра, паприка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    На гарячій сковороді обсмажуємо скибочки бекону до хрускоту. Потім перекладаємо їх на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир, охолодити і дрібно кришимо. У невеликій мисочці змішуємо борошно, сіль і спеції. Потім додаємо пиво і яйця, замішуємо тісто. В окремій мисці змішуємо тертий пармезан, розкришений бекон і подрібнені крендель. Філе морського язика нарізаємо шматочками шириною близько 3 див.
    На сковороді розігріваємо олію, кожен шматочок риби занурюємо спочатку в рибний кляр, а потім в суміш з сиру, бекону і кренделів. Обсмажуємо рибку з кожного боку до золотистого кольору. Готові шматочки викладаємо на паперові рушники, а потім подаємо з шматочками лимона, рисом і зеленню.
    Пангасіус в пивному клярі
    Інгредієнти:

  • пангасіус (філе) - 05 кг;

  • пиво - 200 мл;

  • борошно - 05 склянки;

  • яйця - 1 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рибне філе миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Збиваємо яйце з додаванням щіпки солі. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, поки не підуть всі грудочки. Вливаємо пиво і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить густим, приблизно як на оладки. Опускаємо в отриманий кляр підготовлені шматочки риби і обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
    Риба в пивному клярі по-ірландськи
    Інгредієнти:

  • біла риба (філе) - 800 г;

  • борошно - 1 склянка;

  • пиво - 350 мл;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рибу нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо. Борошно змішуємо з пивом. Кожен шматочок риби опускаємо спочатку в кляр, а потім обвалюємо в крохмалі. Обсмажуємо рибу у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
    Рецепт приготування риби в пивному клярі
    Інгредієнти:

  • рибне філе - 1 кг;

  • світле пиво - 300 мл;

  • пшеничне борошно - 1 склянка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, каррі - по щіпці;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку відокремлюємо білки від жовтків і прибираємо їх у холодильник. У глибокій мисці змішати просіяне борошно, додаємо сіль і каррі, за бажанням можна ще додати сушену зелень і будь-які інші прянощі. Додаємо в отриману суміш жовтки, охолоджене пиво і вершкове масло, перемішуємо. Тепер окремо збиваємо охолоджені білки з додаванням щіпки солі в піну. Збиваємо білки з іншими інгредієнтами.
    Мочаємо підготовлені шматочки риби в отриману суміш і обсмажуємо у великій кількості рослинної олії до хрусткої золотистої скоринки. Якщо після розморожування філе вийшло дуже вологим, його потрібно промокнути серветкою або ж присипати борошном, щоб пішла зайва рідина.
    Риба в пивному клярі з кукурудзяним крохмалем
    Інгредієнти:

  • тріска - 1 кг;

  • пшеничне борошно - 15 склянки;

  • кукурудзяний крохмаль - 05 склянки;

  • пиво - 350 мл;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • Ніжна і соковита риба в пивному клярі

  • паприка - 05 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Починаємо з приготування кляра . Для цього змішуємо кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль, чорний мелений перець і паприку. 34 з отриманої суміші відставляємо в сторону, а в решту вливаємо домашнє пиво , додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Філе тріски нарізаємо порційними шматочками. Обвалюємо кожен з них в сухої суміші, а потім занурюємо в кляр. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.