Готувати свинину в клярі вперше почали китайці, а потім і кулінари по всьому світу стали переймати їхній рецепт, адаптуючи класичне блюдо на свій лад. Це і не дивно, адже настільки просте блюдо, вражає своїм смаком: хрусткий і золотистий кляр приховує під собою соковите і ніжне м'ясо.
Свинина в клярі по-китайськи
Інгредієнти: Для свинини:
свиняча вирізка - 100 г; пшеничне борошно - 100 г; кукурудзяне борошно - 50 р; вода - 100 мл; розпушувач - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; рослинне масло - для смаження. Для соусу:
соєвий соус - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; кетчуп - 2 ст. ложки; оцет - 1 ст. ложка; ананасовий сік - 40 мл; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Яйце збиваємо з водою і сіллю. Обидва види борошна просіваємо з розпушувачем і, поступово засипаючи до рідких інгредієнтів, замішуємо тісто. Свинячу вирізку нарізаємо тонкою соломкою, занурюємо в кляр і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Свинина в клярі на сковороді повинна придбати легкий золотистий відтінок.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім крохмалю) разом і варимо до закипання на повільному вогні. Поступово додаючи крохмаль, вимішуємо соус і чекаємо, поки він не загусне. Заливаємо соусом готову свинину і подаємо до столу.
Свинина в клярі з сиром в духовці
Якщо ви думали, що відбивні в клярі блюдо зовсім не дієтичне, ми доведемо вам зворотнє. Смачну і соковиту свинячу відбивну можна запекти в клярі навіть з допомогою духовки.
Інгредієнти: свинина (відбивна) - 500 г; сир - 150 г; яйця - 3 шт.; борошно - 1/2 ст.; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонний молотком до товщини в півсантиметра. Приправляємо відбивні сіллю і перцем з
обох сторін і беремося за приготування кляра. Збиваємо яйця з майонезом і дрібкою солі. Додаємо в суміш дрібно натерті твердий сир і підсипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності. Занурюємо в кляр підготовлені відбивні і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку. Ставимо свинину готується в розігрітій до 190°С духовці 20-25 хвилин або до повної готовності.
Після випікання, даємо отбивним постояти під фольгою близько 5-7 хвилин, щоб вони не втратили сік при нарізуванні, а потім страву можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленню і супроводивши улюбленим гарніром і соусом. Приємного апетиту!