Вернуться назад Распечатать

Свинина в клярі - рецепт

Свинина в клярі - рецепт
Готувати свинину в клярі вперше почали китайці, а потім і кулінари по всьому світу стали переймати їхній рецепт, адаптуючи класичне блюдо на свій лад. Це і не дивно, адже настільки просте блюдо, вражає своїм смаком: хрусткий і золотистий кляр приховує під собою соковите і ніжне м'ясо.

Свинина в клярі по-китайськи


Інгредієнти:
Для свинини:

  • свиняча вирізка - 100 г;

  • пшеничне борошно - 100 г;

  • кукурудзяне борошно - 50 р;

  • вода - 100 мл;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Для соусу:

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • ананасовий сік - 40 мл;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з водою і сіллю. Обидва види борошна просіваємо з розпушувачем і, поступово засипаючи до рідких інгредієнтів, замішуємо тісто. Свинячу вирізку нарізаємо тонкою соломкою, занурюємо в кляр і обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Свинина в клярі на сковороді повинна придбати легкий золотистий відтінок.
    Для соусу змішуємо всі інгредієнти (крім крохмалю) разом і варимо до закипання на повільному вогні. Поступово додаючи крохмаль, вимішуємо соус і чекаємо, поки він не загусне. Заливаємо соусом готову свинину і подаємо до столу.

    Свинина в клярі з сиром в духовці


    Якщо ви думали, що відбивні в клярі блюдо зовсім не дієтичне, ми доведемо вам зворотнє. Смачну і соковиту свинячу відбивну можна запекти в клярі навіть з допомогою духовки.
    Інгредієнти:

  • свинина (відбивна) - 500 г;

  • сир - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонний молотком до товщини в півсантиметра. Приправляємо відбивні сіллю і перцем з
    Свинина в клярі - рецепт
    обох сторін і беремося за приготування кляра. Збиваємо яйця з майонезом і дрібкою солі. Додаємо в суміш дрібно натерті твердий сир і підсипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності. Занурюємо в кляр підготовлені відбивні і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку. Ставимо свинину готується в розігрітій до 190°С духовці 20-25 хвилин або до повної готовності.
    Після випікання, даємо отбивним постояти під фольгою близько 5-7 хвилин, щоб вони не втратили сік при нарізуванні, а потім страву можна подавати до столу, посипавши нарізаною зеленню і супроводивши улюбленим гарніром і соусом. Приємного апетиту!