Заливне з яловичини
Заливна яловичина блюдо, безумовно, святковий. На швидку руку його не приготуєш, воно вимагає кулінарного натхнення і трішечки терпіння. Але результат кухонних вахти довжиною в кілька годин ваші близькі, ми в цьому абсолютно впевнені, оцінять по гідності!
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
яйця - 2 шт.;
корінь селери - 1/2 шт.;
корінь петрушки - 1/2 шт.;
петрушка - 1 пучок;
олія - для смаження;
сіль - за смаком.
Для м'ясного желе:
кістки яловичі - 1 кг;
желатин - 40 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
перець духмяний (горошок) - 10 шт.;
гвоздика - 2 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Яловичину крупно нарізаємо. Присаливаем і обсмажуємо в сотейнику в компанії половини корінців, накришений кружечками. Потім поміщаємо в духовку, розігріту до 200 градусів, і доводимо м'ясо до готовності, періодично поливаючи скопившимся в жаровні соком.
Варимо яловичий бульйон з кісток, корінців, морквини і цілої цибулини. Не забуваємо посолити і додати спеції. А щоб бульйон вийшов прозорим, час від часу знімаємо піну. Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати згідно інструкції на упаковці. Потім виливаємо його в готовий і трохи остиглий бульйон, і прогріваємо на повільному вогні до повного розчинення. Остиглий бульйон проціджуємо крізь сито.
Яловичину ріжемо рівними скибочками і порційно розкладаємо по тарілках. Додаємо шматочки варених яєць і кружечки моркви, листочки петрушки. Заливаємо всю цю красу желе і відправляємо в холодильник застигати.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
язик яловичий - 500 г;
мозкова кісточка (яловича) - 300 г;
желатин - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
перець чорний (горошок) - 10 шт.;
петрушка кучерява - 1 пучок;
сіль - 35 ч. ложки.
Приготування
Шматок яловичини і мова закладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо очищені цибулю і моркву. Заливаємо водою на пару сантиметрів вище рівня м'яса. Солимо, додаємо перець і лавровий лист. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на 35 години. Приблизно хвилин за 40 до готовності желатин заливаємо половиною склянки холодної кип'яченої води, перемішуємо і залишаємо набухати.
Мультиварку відкриваємо не відразу, а лише через 15 хвилин після сигналу. Виймаємо м'ясо і мову. Коли він охолоне, знімаємо шкірку і нарізаємо рівними тонкими скибочками, як і яловичину. Викладаємо на дно глибокої форми. Прикрашаємо фігурно нарізаною вареною морквою. В охолоджений бульйон додаємо желатин, розмішуємо і заливаємо нашу яловичину. А коли вона достатньо застигне в холодильнику, порційно нарізаємо і розкладаємо по тарілках. Прикрашаємо гілочками петрушки і тут же, поки заливне не почало танути, подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
курка - 1 шт.;
ніжки свинячі - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 1 шт.;
перець чорний (горошок) - 10 шт.;
кріп, петрушка - 1 пучок;
сіль - за смаком.
Приготування
Свинячі ніжки хвилин 5 замочуємо в окропі. Потім ще теплі гарненько обскабливаем. Кладемо в каструлю і заливаємо чистою водою (її має бути приблизно в 2 рази більше, ніж ви плануєте отримати бульйону). Доводимо до кипіння, знімаємо піну і прикручуємо вогонь до мінімуму. Через півгодини закладаємо туди ж курку і нарізану великими шматками яловичину. Пташку бажано попередньо обсмалить і, якщо вона досить велика, розрубати на 2 частини. Цибулю і часник цілком, нечищеними, зав'язуємо в марлю і опускаємо в киплячий бульйон. Туди ж відправляємо нарізану великими кружечками моркву. Солимо. Варимо холодець на повільному вогні, періодично знімаючи піну, поки м'ясо не почне легко відділятися від кісток. Це займе 3-4 години. Приблизно за годину до готовності додаємо перець.
М'ясо виловлюємо. Коли воно охолоне, яловичину нарізаємо невеликими кубиками, а у курки відокремлюємо м'якоть від кісток і шкіри і розбираємо руками на дрібні волокна. Бульйон проціджуємо.
Варена цибуля за бажанням можна викинути або ж почистити, дрібно покришити і додати в холодець. Поки всі остигає, підготуємо формочки. Це можуть бути звичайні салатниці, креманки або силіконові форми для випічки. Але особливо ефектно виглядає холодець, якщо використовувати порожні яєчні шкарлупки. У будь-якому випадку, вибір за вами, технологія від цього не змінюється. На дно формочок викладаємо вирізану квіточками варену моркву, гілочку зелені, м'ясо. Тут теж можна проявити фантазію і додати трохи консервованої кукурудзи, кубики болгарського перцю або суцвіття брокколі.
Заливаємо все бульйоном, а коли охолоне до кімнатної температури, відправляємо в холодильник. Для безболісного вилучення заливного з форми ненадовго занурюємо їх (але не повністю!) у гарячу воду. Холодцю в шкаралупах потрібно всього кілька секунд таких «прогрівань». Потім акуратно очищаємо, як звичайні яйця, і викладаємо на блюдо, вистеленное листям свіжого салату.
Як приготувати холодець з яловичини з желатином?
Інгредієнти:
Для м'ясного желе:
Приготування
Яловичину крупно нарізаємо. Присаливаем і обсмажуємо в сотейнику в компанії половини корінців, накришений кружечками. Потім поміщаємо в духовку, розігріту до 200 градусів, і доводимо м'ясо до готовності, періодично поливаючи скопившимся в жаровні соком.
Варимо яловичий бульйон з кісток, корінців, морквини і цілої цибулини. Не забуваємо посолити і додати спеції. А щоб бульйон вийшов прозорим, час від часу знімаємо піну. Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати згідно інструкції на упаковці. Потім виливаємо його в готовий і трохи остиглий бульйон, і прогріваємо на повільному вогні до повного розчинення. Остиглий бульйон проціджуємо крізь сито.
Яловичину ріжемо рівними скибочками і порційно розкладаємо по тарілках. Додаємо шматочки варених яєць і кружечки моркви, листочки петрушки. Заливаємо всю цю красу желе і відправляємо в холодильник застигати.
Рецепт холодцю з яловичини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Шматок яловичини і мова закладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо очищені цибулю і моркву. Заливаємо водою на пару сантиметрів вище рівня м'яса. Солимо, додаємо перець і лавровий лист. Закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на 35 години. Приблизно хвилин за 40 до готовності желатин заливаємо половиною склянки холодної кип'яченої води, перемішуємо і залишаємо набухати.
Мультиварку відкриваємо не відразу, а лише через 15 хвилин після сигналу. Виймаємо м'ясо і мову. Коли він охолоне, знімаємо шкірку і нарізаємо рівними тонкими скибочками, як і яловичину. Викладаємо на дно глибокої форми. Прикрашаємо фігурно нарізаною вареною морквою. В охолоджений бульйон додаємо желатин, розмішуємо і заливаємо нашу яловичину. А коли вона достатньо застигне в холодильнику, порційно нарізаємо і розкладаємо по тарілках. Прикрашаємо гілочками петрушки і тут же, поки заливне не почало танути, подаємо до столу.
Як робити холодець з м'яса яловичини і курки?
Інгредієнти:
Приготування
Свинячі ніжки хвилин 5 замочуємо в окропі. Потім ще теплі гарненько обскабливаем. Кладемо в каструлю і заливаємо чистою водою (її має бути приблизно в 2 рази більше, ніж ви плануєте отримати бульйону). Доводимо до кипіння, знімаємо піну і прикручуємо вогонь до мінімуму. Через півгодини закладаємо туди ж курку і нарізану великими шматками яловичину. Пташку бажано попередньо обсмалить і, якщо вона досить велика, розрубати на 2 частини. Цибулю і часник цілком, нечищеними, зав'язуємо в марлю і опускаємо в киплячий бульйон. Туди ж відправляємо нарізану великими кружечками моркву. Солимо. Варимо холодець на повільному вогні, періодично знімаючи піну, поки м'ясо не почне легко відділятися від кісток. Це займе 3-4 години. Приблизно за годину до готовності додаємо перець.
М'ясо виловлюємо. Коли воно охолоне, яловичину нарізаємо невеликими кубиками, а у курки відокремлюємо м'якоть від кісток і шкіри і розбираємо руками на дрібні волокна. Бульйон проціджуємо.
Варена цибуля за бажанням можна викинути або ж почистити, дрібно покришити і додати в холодець. Поки всі остигає, підготуємо формочки. Це можуть бути звичайні салатниці, креманки або силіконові форми для випічки. Але особливо ефектно виглядає холодець, якщо використовувати порожні яєчні шкарлупки. У будь-якому випадку, вибір за вами, технологія від цього не змінюється. На дно формочок викладаємо вирізану квіточками варену моркву, гілочку зелені, м'ясо. Тут теж можна проявити фантазію і додати трохи консервованої кукурудзи, кубики болгарського перцю або суцвіття брокколі.
Заливаємо все бульйоном, а коли охолоне до кімнатної температури, відправляємо в холодильник. Для безболісного вилучення заливного з форми ненадовго занурюємо їх (але не повністю!) у гарячу воду. Холодцю в шкаралупах потрібно всього кілька секунд таких «прогрівань». Потім акуратно очищаємо, як звичайні яйця, і викладаємо на блюдо, вистеленное листям свіжого салату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати холодець з курки?
Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти
Заливне з язика
Заливне з язика - це справжня окраса святкового застілля. Тут ви можете проявити свою фантазію в оформленні цієї страви, здивувавши гостей і
Холодець в мультиварці
Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в