Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки варити свинину?

Скільки варити свинину?

16-03-2015, 14:58
14 248
Скільки варити свинину?
М'ясо - важливе джерело білка в нашому раціоні. М'ясо різних тварин готується по-різному, і час на його приготування відповідно потрібно різне. Курятина, наприклад, готується швидше, яловичину варять довше. Ну а зараз ми розповімо, як правильно варити свинину, щоб м'ясо і бульйон вийшли найбільш смачними.

Скільки варити свинину для супу?


Скільки варити бульйон з свинини, щоб суп вийшов смачним і м'ясо м'яким? Свинина вариться досить швидко. Але все залежить від розміру шматків м'яса, які планується зварити. Якщо хочете відварити великий шматок м'яса, то на це піде від 1 до 2 годин. Якщо часу мало, м'ясо ріжуть на дрібні шматочки, відповідно час варіння скорочується. Варити свинину просто - закладаємо промите м'ясо в холодну воду і доводимо до кипіння. Після того, як бульйон закипів, знімаємо шумівкою утворилася пінку, вогонь зменшуємо і відварюємо м'ясо до готовності. Готовність м'яса перевіряємо, проткнувши його ножем - якщо виділяється прозорий сік, значить, м'ясо готове. Воно при цьому має сірий колір, без просвітів червоності. Готове м'ясо повинне бути ніжним і м'яким. Після цього його можна виймати, а в бульйон закладати інгредієнти для супу і варити згідно звичайним рецептом.

Скільки варити свинину на кісточці?


Для отримання смачного бульйону рекомендується закладати м'ясо в холодну воду - тоді по мірі нагрівання і варіння м'ясо віддасть всі свої смакові якості рідини, відповідно, бульйон вийде смачніше. Якщо ж ми хочемо більшою мірою зберегти смак м'яса, то його краще закладати в окріп. А як і м'ясо, і бульйон зварити смачними? В цьому випадку краще використовувати м'ясо на кості. Промите м'ясо на кості кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою. Як тільки вода закипить, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо до м'якості м'яса. На це піде приблизно 15-2 години. Хвилин за 10-15 до закінчення варіння м'ясо можна посолити. Саме в такому випадку м'ясо буде соковитим. Відповідь на питання, скільки варити свинину до готовності, буде залежати і від розміру шматка м'яса, і від того, м'ясо молодого чи старого тваринного ви використовуєте.

Як варити свинину?


Як і скільки варити м'ясо свинини, ми вже обговорювали вище, але є ще кілька моментів, на які варто звернути увагу. Ми вже сказали, що варити можна 2 способами - закладати м'ясо в холодну і киплячу воду. Але тут ще потрібно звернути увагу на об'єм води. Промите м'ясо потрібно очистити від плівок і жив і залити водою так, щоб вона тільки покривала м'ясо. Після того, як вода закипіла, можна додати прянощі. Щоб знизити жирність м'яса, рекомендується додати у воду базилік, майоран або розмарин. Доливати воду в процесі варіння не рекомендується, щоб не зіпсувати смак бульйону. Якщо після закінчення варіння залишити м'ясо хвилин на 10 в закритій каструлі, то воно стане більш смачним і соковитим.

Скільки варити холодець з свинини?


Холодець - дуже смачне російське блюдо. Для його приготування відмінно підходить свинина. Найчастіше використовують свинячу рульку і шматок м'якоті. Рульку попередньо разрубиваем на 2 частини, а потім замочуємо у холодній воді години на 2-3. А можна обшпарити їх окропом і залишити полежати в цій воді, поки вона не охолоне.
Скільки варити свинину?

Потім її ретельно зачищаємо ножем. Заливаємо рульку водою (на 1 кг близько 25 л води), туди ж кладемо шматок свинини. Доводимо до кипіння, як вода закипить, знімаємо пінку, а вогонь робимо якомога меншим (кипіння має бути ледь помітним). В такому режимі варимо м'ясо близько 5-6 годин, періодично перевіряючи, чи не занадто сильно кипить бульйон. Годин через 5 від початку варіння додаємо головку цибулі, перець, лавровий лист. Зверніть увагу, якщо википіло багато води, можна долити окропу, але не багато - не більше початкового об'єму. Підсолюємо за смаком і варимо ще 1 годину. А потім м'ясо ріжемо на шматочки, розкладаємо по ємностей і заливаємо його процідженим бульйоном .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно варити креветки?
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно
Скільки варити картоплю?
Скільки варити картоплю?
Картопля - один з найпопулярніших овочів на нашому столі. Ми їмо його як гарнір, як основне блюдо і як частину салату. Багато рецепти передбачають
Скільки варити капусту?
Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,
Як правильно варити квасолю?
Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
Як варити м'ясо?
Як варити м'ясо?
Зварити м'ясо - досить легко, головне дотримуватися прості нюанси. Тут все залежить від вибору м'яса: яловичина, свинина, баранина, курятина. Давайте
Скільки варити цвітну капусту?
Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і