Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно варити креветки?

Як правильно варити креветки?

16-03-2015, 16:09
1 020
Як правильно варити креветки?
Насправді, варити креветки досить просто. Їх потрібно кинути у воду і проварити кілька хвилин. Але якби все було так просто, як ми написали, то і цієї статті, швидше за все, не було б. «Так у чому ж складність?» - запитаєте ви. А в тому, що існує багато нюансів, які потрібно враховувати при варінні. Наприклад, були зварені креветки до того, як ви їх купили, чи будете ви їх варити в панцирі або очищеними, якого розміру ваші креветки, заморожені або розморожені креветки ви будете варити і т. д. Як ви змогли переконатися, тонкощів досить багато, так що, довго не просторікуючи, переходимо до основної частини, а саме до того, як потрібно правильно варити креветки.

Як правильно варити заморожені креветки в панцирі?
Для початку зазначимо, що прямо з пакету кидати креветки в киплячу воду не варто. Все ж краще їх попередньо розморозити. Для цього вам потрібно помістити креветки у друшляк (сито, миску або іншу ємність, яка виявиться у вас під рукою). І починаємо розморожувати креветки під струменем води. До речі, креветки, одні з небагатьох морепродуктів, які можна розморожувати з допомогою теплої або навіть гарячої води. Разом із замороженою водою підуть непотрібні «деталі» креветок, такі як відламані вусики, лапи, хвости, шматочки панцира та інше.
Потім ставимо на вогонь ємність з водою. Води беремо в об'ємі в два рази більше, ніж обсяг креветок. Воду солимо. На літр води беремо близько 40 грамів солі, і доводимо воду до кипіння. У киплячу воду кидаємо креветки і варимо. Після того, як креветки зваряться, їх проціджують і приправляють лимонним соком (для смаку) і будь-яким рослинним маслом (для блискучого панцира) і подають на стіл.

Скільки часу потрібно варити креветки?
Відповідь на питання «Скільки часу треба варити креветки?» залежить від того, з якими креветками ми маємо справу. Якщо мова йде про креветках, які вже були попередньо зварені (вони червоного кольору), то їх потрібно варити 3-5 хвилин. А якщо ви купили креветки свіжоморожені (вони сіро-зелені), то їх варять трохи довше, близько 7 хвилин. Все це за уязика, що ми кидаємо креветки в киплячу воду. Якщо ж кидаємо в холодну, то зазначена кількість варимо хвилин після закипання води.

Як варити креветки в мікрохвильовці?
Ось досить простий та оригінальний рецепт. Беремо 2 кг креветок, розморожуємо їх, і заливаємо 1 склянкою пива. Туди ж додаємо 2 чайні ложки соку лайма, солимо і за бажанням перчимо. Ставимо ємність в мікрохвильовку і вмикаємо її на повну потужність на 7 хвилин. Потім виймаємо ємність і виливаємо приблизно половину пива, перемішуємо і знову ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при тій же потужності. Все, креветки готові.

Як правильно варити королівські креветки?
Технологія варіння цих креветок нічим не відрізняється від технології варіння заморожених креветок у панцирі. За одним лише винятком. Варяться королівські креветки протягом 5-7 хвилин, а не 3-5 як звичайні креветки.

Як варити креветки з лимоном?
Для того щоб зварити креветки з лимоном можна зробити двома способами. Перший - після того, як вода для креветок закипить, вичавити в неї сік 1 лимона. Другий
Як правильно варити креветки?
- також у момент закипання покласти у воду половинку лимона, порізаний на часточки.
Як правильно варити очищені креветки?
Спосіб варіння очищених креветок аналогічний способу варіння креветок у панцирі. Але потрібно взяти наполовину менше солі (20 грам на 1 літр) і варити їх не більше 3 хвилин.

Як варити креветки в пароварці?
У пароварку наливаєте воду, до позначеної лінії. Потім покласти в неї попередньо розморожені креветки, подсаливаете їх, і, за бажанням, бризгаете їх лимонним соком, чи кладете часточки лимона поверх креветок. І включаєте пароварку хвилин на 15. Креветки готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені королівські креветки
Смажені королівські креветки
Всі ми звикли до варених креветок, адже вони так часто подаються до пива, використовуються в приготуванні канапе. Але рідко де можна спробувати
Варені креветки - рецепти
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Як готувати королівські креветки?
Як готувати королівські креветки?
Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато
Як приготувати тигрові креветки?
Як приготувати тигрові креветки?
Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.
Креветки в мультиварці
Креветки в мультиварці
Креветки можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати. А ще їх можна помістити в каструлю і зробити на парі, щоб вони залишилися