Насправді, варити креветки досить просто. Їх потрібно кинути у воду і проварити кілька хвилин. Але якби все було так просто, як ми написали, то і цієї статті, швидше за все, не було б. «Так у чому ж складність?» - запитаєте ви. А в тому, що існує багато нюансів, які потрібно враховувати при варінні. Наприклад, були зварені креветки до того, як ви їх купили, чи будете ви їх варити в панцирі або очищеними, якого розміру ваші креветки, заморожені або розморожені креветки ви будете варити і т. д. Як ви змогли переконатися, тонкощів досить багато, так що, довго не просторікуючи, переходимо до основної частини, а саме до того, як потрібно правильно варити креветки.
Як правильно варити заморожені креветки в панцирі?
Для початку зазначимо, що прямо з пакету кидати креветки в киплячу воду не варто. Все ж краще їх попередньо розморозити. Для цього вам потрібно помістити креветки у друшляк (сито, миску або іншу ємність, яка виявиться у вас під рукою). І починаємо розморожувати креветки під струменем води. До речі, креветки, одні з небагатьох морепродуктів, які можна розморожувати з допомогою теплої або навіть гарячої води. Разом із замороженою водою підуть непотрібні «деталі» креветок, такі як відламані вусики, лапи, хвости, шматочки панцира та інше.
Потім ставимо на вогонь ємність з водою. Води беремо в об'ємі в два рази більше, ніж обсяг креветок. Воду солимо. На літр води беремо близько 40 грамів солі, і доводимо воду до кипіння. У киплячу воду кидаємо креветки і варимо. Після того, як креветки зваряться, їх проціджують і приправляють лимонним соком (для смаку) і будь-яким рослинним маслом (для блискучого панцира) і подають на стіл.
Скільки часу потрібно варити креветки?
Відповідь на питання «Скільки часу треба варити креветки?» залежить від того, з якими креветками ми маємо справу. Якщо мова йде про креветках, які вже були попередньо зварені (вони червоного кольору), то їх потрібно варити 3-5 хвилин. А якщо ви купили креветки свіжоморожені (вони сіро-зелені), то їх варять трохи довше, близько 7 хвилин. Все це за уязика, що ми кидаємо креветки в киплячу воду. Якщо ж кидаємо в холодну, то зазначена кількість варимо хвилин після закипання води.
Як варити креветки в мікрохвильовці?
Ось досить простий та оригінальний рецепт. Беремо 2 кг креветок, розморожуємо їх, і заливаємо 1 склянкою пива. Туди ж додаємо 2 чайні ложки соку лайма, солимо і за бажанням перчимо. Ставимо ємність в мікрохвильовку і вмикаємо її на повну потужність на 7 хвилин. Потім виймаємо ємність і виливаємо приблизно половину пива, перемішуємо і знову ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при тій же потужності. Все, креветки готові.
Як правильно варити королівські креветки?
Технологія варіння цих креветок нічим не відрізняється від технології варіння заморожених креветок у панцирі. За одним лише винятком. Варяться королівські креветки протягом 5-7 хвилин, а не 3-5 як звичайні креветки.
Як варити креветки з лимоном?
Для того щоб зварити креветки з лимоном можна зробити двома способами. Перший - після того, як вода для креветок закипить, вичавити в неї сік 1 лимона. Другий
- також у момент закипання покласти у воду половинку лимона, порізаний на часточки.
Як правильно варити очищені креветки?
Спосіб варіння очищених креветок аналогічний способу варіння креветок у панцирі. Але потрібно взяти наполовину менше солі (20 грам на 1 літр) і варити їх не більше 3 хвилин.
Як варити креветки в пароварці?
У пароварку наливаєте воду, до позначеної лінії. Потім покласти в неї попередньо розморожені креветки, подсаливаете їх, і, за бажанням, бризгаете їх лимонним соком, чи кладете часточки лимона поверх креветок. І включаєте пароварку хвилин на 15. Креветки готові.