Скільки варити картоплю?

Як варити картоплю?
Перед варінням коренеплоди треба ретельно помити і оглянути, особливо якщо ви збираєтеся варити їх в мундирі, тобто разом з шкіркою. Плями гнилі або інших захворювань навіть на одній картоплині можуть зіпсувати все блюдо. Також важливо, щоб на картоплі не було «зелені» - зазвичай це трапляється з довго лежали овочами. Якщо плід позеленів і почав пускати паростки - значить, всередині нього вже пішли нові процеси, багато речовини видозмінилися, накопичився хлорофіл, який для людини може бути отруйний. Тому для варіння в мундирі такий плід не годиться, і всю зелень, паростки та інші частини, що змінили колір, необхідно глибоко вирізати. Коли картопля очищений, його треба ще раз промити холодною водою, і тільки тоді відправити в каструлю. Не варто економити час, набираючи для варіння теплу або гарячу воду - це може зіпсувати смак. Для варіння овочів потрібна холодна проточна вода.
Скільки часу потрібно варити картоплю?
Тривалість варіння картоплі залежить від його розмірів. В середньому це хвилин 20 але якщо коренеплоди великі - його доведеться трохи збільшити. Як варіант, таку картоплю можна розрізати навпіл, якщо вам не потрібні цілі картоплини. Якщо картопля молода, то він трохи м'якше і звариться раніше - через 15 хвилин. Процес піде ще швидше, якщо у воду додати трохи рослинного масла - воно «огортає» овочі і нагрівається сильніше, ніж вода. До речі, приблизно за 5 хвилин до повної готовності більшу частину води з каструлі краще злити, закрити кришкою і картоплю поставити на дуже маленький вогонь - тоді він дійде на пару і не розвалиться на частини.
Скільки варити картоплю для пюре?
Пюре - це варена картопля, який розминається в однорідну масу з невеликою кількістю молока або води. У цьому випадку коренеплід має м'який, тому варити його треба побільше - 25 хвилин, а то і всі 30. Занадто довго варити теж не варто: весь крохмаль піде в воду, і пюре стане бляклим на смак. До речі, води в картоплю краще налити трохи менше, і потім хоча б частину її використовувати для приготування пюре, так ми збережемо більше корисних речовин.
Скільки варити картоплю для салату?
Для салату картопля вариться зазвичай в мундирі - так ми збережемо не тільки більш насичений смак, але корисні речовини. Щоб

Рекомендуємо добрі рецепти

Картопляне пюре для грудничка
Картопля - один з перших овочів, з якими знайомлять немовляти. Звичайно, до смаженої картоплі або картоплі-фрі ще далеко, і перші страви пропонуються

Як правильно варити макарони?
Як з'ясувалося, далеко не кожна, навіть сама досвідчена господиня, вміє правильно варити макарони. «А що тут уміти?» - запитаєте ви. І будете

Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,

Скільки варити свинину?
М'ясо - важливе джерело білка для нашого організму. Залежно від виду м'яса відрізняється і час його приготування. Наприклад, куряче готується швидше,

Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно

Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,