Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно варити макарони?

Як правильно варити макарони?

16-03-2015, 15:54
1 969
Як правильно варити макарони?
Чи ви Любите макарони? Якщо ні, то може бути, ви не вмієте їх смачно готувати, або не знаєте, як правильно варити макарони? Не дарма ж італійські кухарі вважають макарони одним з найбільш смачних продуктів.
Як правильно варити макарони?
Наступні рекомендації, як варити макарони будуть справедливі для черепашок, ріжків і звичайних довгих макаронів.

  • Головне правило для успішної варіння макаронів - достатня кількість води, не менше 1 літра на 100 грам макаронів. Якщо води буде менше, то макарони будуть варитися довше, стануть клейкими, а можуть і повністю склеиться. До речі, а чи знаєте в якій воді потрібно варити макарони? Вода повинна бути чистою, якщо використовуєте водопровідну воду, то їй потрібно дати хоча б відстоятися. Макарони треба класти в киплячу і обов'язково вже солону воду (10 г солі на 1 літр води), в процесі варіння макарони солити не можна.

  • На якому вогні варити макарони? Спочатку, поки чекаємо закипання води, вогонь може бути найбільшим. Потім, опустивши макарони в каструлю і дочекавшись повторного закипання води, вогонь під каструлею необхідно зменшити.

  • Довгі макарони ламати перед варінням не варто. Краще покласти і в каструлю і злегка натискати на стирчать кінці. Поступово макарони розм'якшиться і поринуть у воду повністю. Закривати кришкою каструлю з макаронами не треба.

  • Скільки хвилин треба варити макарони? Час варіння залежить від якості макаронів, а тому зазвичай вказується на упаковці. Але щоб зварити макарони так, як потрібно вам за 2-3 хвилини до закінчення варіння продукт варто спробувати. Можливо, вам сподобаються більш жорсткі макарони.

  • Промивати макарони не рекомендується, тільки відкинути на друшляк і кілька разів струснути. Якщо макарони промити, із-за різкого перепаду температур вміст вітамінів в готовому продукті знизиться.


  • Як правильно варити макарони в мікрохвильовці?
    Якщо у вас виникне необхідність варити макарони в мікрохвильовці, то вам також потрібно буде знати, як це зробити правильно.

  • Беремо глибоку скляну ємність. Наливаємо туди води в 2 рази більше, ніж кількість макаронів. Ставимо воду в мікрохвильовку, щоб закипіла.

  • У закипілу воду кладемо сіль і макарони, додаємо 1 ст. ложку будь-якого рослинного масла, щоб макарони не злиплися, і відправляємо їх назад у піч.

  • Скільки хвилин варити макарони в мікрохвильовці? Залежить від сорту. Ріжки варяться трохи довше, ніж вермішель. В середньому час приготування займає 10 хвилин, а конкретний час вам потрібно буде підбирати самостійно. Щоб не помилитися з часом, варимо ріжки на повній потужності, а для вермішелі, потужність трохи зменшуємо.

  • Готові макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо.


  • Як правильно варити макарони гнізда?
    Як варити макарони гнізда? Звичайно ж, в сковороді. Але гнізда тим і гарні, що на їх основі можна приготувати дуже смачну страву, достатньо лише підготувати начинку. Тому буде доречно розглянути не просто, як варити макарони гнізда, а рецепт цілого страви.
    Інгредієнти:
    Як правильно варити макарони?


  • яловичина (свинина) - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • макарони гнізда;

  • рослинна олія;

  • вода;

  • бульйонний кубик;

  • кетчуп;

  • сир;

  • спеції і сіль за смаком.


  • Приготування
    Пропускаємо мясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником. Додаємо спеції і сіль і ретельно перемішуємо. Глибоку сковороду змащуємо маслом, розкладаємо в ній гніздечка. У центр кожного гнізда викладаємо фарш. Далі наливаємо в сковороду воду, щоб вона закривала макарони, і розчиняємо у воді бульйонний кубик. Закриваємо сковороду кришкою і варимо на малому вогні хвилин 15-20. Після воду зливаємо, залишаючи трохи на дні, поливаємо макарони кетчупом, посипаємо тертим сиром і ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку.
    Як варити рисові макарони?
    При наявності алергії на білок, що міститься в пшениці, є макарони можна, тільки якщо вони будуть рисовими. Добре, що для їх приготування не потрібно ніяких додаткових пристосувань. Всі правила варіння для звичайних макаронів, справедливі і для рисових. Тільки час варіння буде меншим, приблизно 5-7 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Макарони з помідорами
    Макарони з помідорами
    Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
    Макарони в духовці - рецепт
    Макарони в духовці - рецепт
    Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
    Як посмажити макарони на сковороді?
    Як посмажити макарони на сковороді?
    Коли нам потрібно що-небудь швиденько приготувати, нас, звичайно ж, виручають макарони. Це, безумовно, відварні макарони. А сьогодні ми розповімо про
    Макарони в мікрохвильовці
    Макарони в мікрохвильовці
    Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
    Фаршировані макарони в мультиварці
    Фаршировані макарони в мультиварці
    Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися
    Як варити макарони в мультиварці?
    Як варити макарони в мультиварці?
    Макарони, приготовані в різних варіаціях дуже популярне блюдо. Їх можна варити в каструлі на плиті, а можна скористатися сучасною кухонною помічницею